23 Αυγούστου, 2018

ΠΩΣ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙOΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ START/STOP ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ SKODA


Το start/stop ειδικά στα μοντέλα μετά του 2013 είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους. Σταματάει η λειτουργία του κινητήρα όταν αυτό είναι σταματημένο, π.χ σε φανάρι, σε μποτιλιάρισμα κτλ. Αυτό συμβάλει στην οικονομία καυσίμου αλλά και στην ατμοσφαιρική ρύπανση.( Τι είναι το Stop & Start πως και πότε δεν λειτουργεί; ) Τα περισσότερα νέα μοντέλα το έχουν, και πατώντας το αντίστοιχο κουμπί αυτό
απενεργοποιείτε. Κάποιες φορές όμως παρόλο που το έχετε απενεργοποιημένο, δεν σβήνει ο κινητήρας, λόγο φόρτισης της μπαταρίας ή λόγο ότι «διαβάζει» κίνηση. Εκτός αυτού κάποιοι που δεν το έχουν συνηθίσει, είναι πολύ εκνευριστικό, και κάποιες φορές αν δεν το έχεις μάθει μπορεί να σε «κρεμάσει» όταν έχεις πετάξει μούρη και θες να βγεις... Έχει τύχει αυτό δυστυχώς .
Πολλοί που δεν το έχουν συνηθίσει, ή τους ενοχλεί το σβήσε-άναψε, η δεν μπλέκουν σε κίνηση θέλουν να το απενεργοποιήσουν μόνιμα. Εκτός αυτού οι περισσότεροι ακόμα νομίζουμε ότι χαλάει η μπαταρία και η μίζα. Σας το ξεκαθαρίζουμε. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Η μπαταρία είναι ειδικού τύπου και η μίζα επίσης. Βγάλτε το αυτό απ΄το μυαλό σας. Επίσης παρόλο που το αφήσατε απενεργοποιημένο, όταν ξαναβάλατε εμπρός δούλευε το start/stop, και τα νεύρα σας σήκωσαν 1,2 bar πίεση. Για όλους τους παραπάνω λόγους θέλετε να το απενεργοποιήσετε μόνιμα. Kυρίως οι ταξιτζήδες που μας ρωτάτε.
Η αντιπροσωπεία, δεν το απενεργοποιεί μόνιμα, ούτε μπορεί να γίνει αυτό από το διαγνωστικό (on line) δεν το επιτρέπει η μαμά Skoda. Και σωστά, ούτε το εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί να πάρει το ρίσκο. Πολλοί προσπάθησαν με VCDS (το παλιό Vag Com) αλλά δεν. Τα πράγματα είναι απλά. Skoda = Simply Clever.
Όλα τα οχήματα Skoda που είναι εφοδιασμένα με σύστημα start/stop και έχουν ειδική μπαταρία. Ανοίγετε το κάλυμμα της μπαταρίας (όσα έχουν) και θα δείτε ένα φυσάκι. Απλά ξεκουμπώστε το. Απλά και ξεκούραστα. Δεν κρατάει σφάλμα. Το start/stop δεν θα σας ξαναενοχλήσει ! Πριν πάτε για service κουμπώστε το όμως, μην εκτεθείτε. Α...το tip αυτό το μάθατε από ταξιτζή επιστήμονα, όχι από εμάς...μη μας δώσετε !








2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αν βγάλουμε την φύσα star stop από την μπαταρία δεν θα βγάλει προβλήματα το όχημα γενικά ή δεν επηρεάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi