23 Αυγούστου, 2018

DIESELGATE : ΠΑΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΑΤΕ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 


Όταν έσκασε το θέμα με το σκάνδαλο ρύπων, πολλοί φίλοι, λόγο που είχαν καταργήσει το DPF, αλλά και με διάφορες δικιολογίες, ότι το αμάξι δεν θα είναι ίδιο κτλ...δεν πήγατε να το επιδιορθώσετε παρόλο την έγγραφη επιστολή που λάβατε. Σας το λέγαμε από καιρό, φτιάξτε τα αυτοκίνητα, το θέμα θα τραβήξει. Δεν ακούσατε μερικοί...πιστεύεται πως κάποια στιγμή δεν θα ζητήσουν οι αρμόδιοι φορείς και στην χώρα μας όλα τα στοιχεία των αυτοκινήτων που επιδιορθώθηκαν ; Διαβάστε ένα πολύ καλό άρθρο του Γιώργου K. Ανδρή, γνωστού και έγκριτου δημοσιογράφου στο movenews.gr:

  • Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων με παράνομο λογισμικό διαχείρισης των εκπομπών ρύπων πρέπει να επισκεφθούν κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ώστε να πραγματοποιήσουν τις ενημερώσεις του λογισμικού και όποιες άλλες εργασίες ορίζει ο κατασκευαστής καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα οχήματα θα διαγράφονται από τα μητρώα του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας αποφάνθηκε δικαστήριο στη χώρας!
Σύμφωνα μάλιστα με γερμανική εφημερίδα δύο ιδιοκτήτες είχαν αντισταθεί για διαφορετικούς λόγους να πραγματοποιήσουν τις ενέργειες που τους πρότεινε το εργοστάσιο ώστε να διορθώσουν τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων τους και ακολούθησαν την δικαστική οδό αναζητώντας την δικαίωσή τους.
Ωστόσο το δικαστήριο φαίνεται πως δεν τους ευνόησε αλλά αντίθετα αποφάσισε πως αν δεν προβούν στις αναβαθμίσεις λογισμικού του κινητήρα τους και όποιες άλλες ενέργειες ορίζει το εργοστάσιο παραγωγής των οχημάτων τους τότε θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στους γερμανικούς δρόμους και τα αυτοκίνητα θα διαγραφούν από τα μητρώα κυκλοφορίας του Υπουργείου.
Μάλιστα η τοπική κυβέρνηση μιας πόλης είχε αποσύρει από την κυκλοφορία ένα όχημα και  ένα άλλο ιδιοκτήτη τον απειλούσε με υψηλά χρηματικά πρόστιμα καθώς δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι ενέργειες διόρθωσης που όριζε ο κατασκευαστής.
Πάντως ο ένας ιδιοκτήτης είχε στραφεί δικαστικά εναντίον του πωλητή του οχήματος απαιτώντας αποζημίωση και ο άλλος κάτοχος δήλωσε πως μόνο το δικό του αυτοκίνητο δεν επιβαρύνει το φορτίο του διοξειδίου του αζώτου.
Ωστόσο και οι δύο δικαιολογίες απορρίφθηκαν από το γερμανικό δικαστήριο και οι ιδιοκτήτες του πρέπει να επισκεφθούν κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για τις αναβαθμίσεις και όποιες άλλες ενέργειες ορίζει ο κατασκευαστής.
Όσον αφορά την υπόθεση της αγωγής ακόμη δεν έχουν εκδικαστεί αλλά χιλιάδες αγωγές εκκρεμούν σε όλη τη Γερμανία…
(πηγή:www.movenews.gr)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi