06 Νοεμβρίου, 2021

 ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ KODIAQ FACELIFT


To Skoda Kodiaq είναι ένα ιδιαίτερo μοντέλο για την μάρκα. 'Hταν το πρώτο μοντέλο της εκσυγχρονισμένης οικογένειας SUV της Skoda, που διέθετε ως κατάληξη στην ονομασία του, το “κωδικό γράμμα” Q, ανοίγοντας το δρόμο για τα Karoq, Kamiq και Kushaq, με το τελευταίο να αφορά αποκλειστικά την αγορά της Ινδίας. Η ανανέωση του Skoda Kodiaq, το οποίο από το 2016 έχει παραχθεί σε περισσότερα από 600.000 αντίτυπα ;ήταν επιβεβλημένη. Το εμπρός μέρος, συμπεριλαμβανομένων και των προφυλακτήρων, έχει ανασχεδιαστεί και είναι αισθητά διαφοροποιημένο σε σύγκριση με τον προκάτοχο.

Η νέα εξαγωνική μάσκα που υιοθετείται στα μοντέλα της Skoda, σε συνδυασμό με τη ανύψωση των πλευρικών σημείων του καπό πάνω από τους θόλους των εμπρός τροχών, κάνει το ανανεωμένο Kodiaq να δείχνει ακόμη πιο στιβαρό. Ο ανασχεδιασμός του μαύρου πίσω σπόιλερ και τα πλευρικά πτερύγια, έχουν επιφέρει  βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, με το νέο Kodiaq να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,31. Ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός στα φωτιστικά σώματα έρχεται ως λογική εξέλιξη. Οι προβολείς είναι πιο λεπτοί από εκείνους του ακριβώς προηγούμενου μοντέλου και διαθέτουν τεχνολογία LED από τον βασικό εξοπλισμό.

Προαιρετικά, προσφέρονται και με τεχνολογία full-LED Matrix, η οποία κάνει ντεμπούτο στη συγκεκριμένη γκάμα μοντέλων. Τα πίσω φώτα χαρακτηρίζονται από κρυσταλλικές δομές, στο γνωστό σχήμα τύπου C της μάρκας. Το νέο Skoda Kodiaq θα προσφέρεται με νέες ζάντες αλουμινίου, διαμέτρου 18-20 ιντσών.

Εξειδικευμένα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, αλλά και στο εκάστοτε αμάξωμα, υπάρχουν στις επιμέρους εκδόσεις SportLine και Laurin&Klement, με πινελιές σπορ (μαύρο) και πολυτελούς (χρώμιο) υφής, αντίστοιχα.Το νέο Kodiaq (μήκος 4.697 χλστ., πλάτος 1.882 χλστ. και μεταξόνιο 2.790 χλστ.) έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί στην καμπίνα του έως και 7 άτομα, αν στην εξίσωση μπει και η τρίτη σειρά καθισμάτων, η οποία προσφέρεται προαιρετικά. Αν έχει προτιμηθεί η διάταξη 5 θέσεων, η χωρητικότητα αποσκευών του Kodiaq είναι 835 λίτρα, ενώ σε περίπτωση αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων, μπορεί να φτάσει στα 2.065 λίτρα.

Οι σχεδιαστές της Skoda εστίασαν ακόμη, στην περαιτέρω βελτίωση της εργονομίας, της άνεσης, αλλά και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν εξαερισμό και λειτουργία μασάζ, ενώ τα καλύμματά τους, που προσφέρονται προαιρετικά, έχουν κατασκευαστεί από βιώσιμα υλικά. Η ποιότητα στο ευρύχωρο εσωτερικό γίνεται άμεσα αντιληπτή, χάρη σε στοιχεία όπως οι νέες γκρι ραφές,και την διακόσμηση από αλουμίνιο, στο ταμπλό και τις πόρτες.

Το ανανεωμένο Kodiaq διαθέτει πληθώρα δυνατοτήτων. Ο λόγος για ένα πακέτο έως και 45 λειτουργιών ή λύσεων “Simply Clever”, που έχουν ως στόχο να καταστήσουν τη διαβίωση εντός του μεγάλου SUV, πιο εύκολη. Ενσωματώνει συστήματα συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας τρίτης γενιάς, που έχουν εξελιχθεί από το Volkswagen Group. Οι ψηφιακές οθόνες είναι παρούσες, με τρία συστήματα και οθόνες διαστάσεων έως 9,2 ιντσών να είναι διαθέσιμα, την ώρα που ο πίνακας οργάνων εφοδιάζεται με νέες δυνατότητες και η οθόνη του, φτάνει προαιρετικά στις 10,25 ίντσες.Διαθέτει δυνατότητα φόρτισης φορητών συσκευών μέσω μιας θύρας USB-C, ενώ στην κεντρική κονσόλα μπορεί να πραγματοποιηθεί ασύρματη φόρτιση ενός smartphone, σε ειδικό phone box.

Το σύστημα συνδεσιμότητας ενσωματώνει τεχνολογία Wireless SmartLink, Android Auto ή Apple CarPlay, καθιστώντας τη διασύνδεση με smartphone ή τις διαδικτυακές υπηρεσίες, ιδιαίτερα εύκολες στη χρήση. Χαρακτηριστική εφαρμογή είναι η MySkoda, που επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του Kodiaq από μακριά, ή την εύρεση του αυτοκινήτου σε μεγάλο χώρο στάθμευσης (λειτουργία Honk & Flash), μέσω smartphone.Το Kodiaq εξοπλίζεται με έως και 9 αερόσακους, ενώ διαθέτει αναβαθμισμένο Front Assist με Hands-on Detect, το οποίο ανιχνεύει με συχνότητα 15 δευτερολέπτων, αν ο  οδηγός διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Συστήματα όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το Area View και το Park Assist, διευκολύνουν τον οδηγό στη διαδικασία παρκαρίσματος, ενώ το Trailer Assist προσφέρει τη δική του βοήθεια στην καθοδήγηση του οχήματος εφόσον στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί τρέιλερ.Το ανανεωμένο Skoda Kodiaq εφοδιάζεται με πέντε εκδοχές των νέων κινητήρων EVO (3 βενζίνης και 2 πετρελαίου), που έχουν επίσης εξελιχθεί από το Volskwagen Group, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων.

Από κινητήρες, η βασική έκδοση έχει τον 1.5 TSI ισχύος 150 ίππων (διαθέτει και την τεχνολογία Active Cylinder που απενεργοποιεί δύο κυλίνδρους για μείωση της κατανάλωσης όταν ο κινητήρας κινείται σε χαμηλές στροφές), είναι το μοναδικό που διατίθεται με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κίνηση σε εμπρός τροχούς, ενώ το αυτόματο DSG 7 σχέσεων είναι προαιρετικό. Η συγκεκριμένη έκδοση του αυτοκινήτου, αναμένεται να προσελκύσει και σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος, από το ελληνικό αγοραστικό κοινό. Ακόμη, από εκδόσεις βενζίνης υπάρχει ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2.0 TSI, που αποδίδει 190 και, στην περίπτωση της ισχυρότερης έκδοσης RS, 245 ίππους. Αμφότερες οι εκδόσεις, διατίθενται με αυτόματο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση, ενώ πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6d. Όσον αφορά στους πετρελαιοκινητήρες, το Kodiaq εφοδιάζεται με τον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα TDI, που αποδίδει ισχύ 150 και 200 ίππων, ενώ συνδυάζεται σε κάθε περίπτωση με το αυτόματο κιβώτιο DSG.

(photoshoot: Skoda Καρέλης)











1 σχόλιο :

  1. Εντυπωσιακο αυτοκινητο .Το αγορασα τον Δεκεμβριο(1.5 Ampition χειροκινητο).
    Δεν εχει ανακλαστικα φωτα στις πορτες αλλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην εχει ουτε καλωδιωση για να βαλεις αν θελεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi