13 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΛΕΟΝ: ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΔΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Δυστυχώς η εμπιστοσύνη του Skoda Club και των εγγεγραμμένων μελών στο δίκτυο χάθηκε. Όσο κι αν
κάποιοι προσπαθήσουν να αμφισβητήσουν, δεν θα τα καταφέρουν, ούτε τρελοί είμαστε, ούτε άσχετοι στο χώρο των αυτοκινήτων. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και δεν είναι όλο το δίκτυο έτσι; Δικό σας πρόβλημα, βρείτε τα μεταξύ σας μια φορά και κάντε αυτοκάθαρση. Πολλά ακούγονται...ακριβά τα λάδια, τι λάδια μου έβαλαν, που ξέρουμε τι έιχαν μέσα τα μπουκάλια, γιατί λάδια βαρέλι και διάφοροι προβληματισμοί που γράφονται και στο διαδίκτυο. Και φυσικά τρανό παράδειγμα το όχημα που βρέθηκε με άχρηστα λάδια παρόλο που τα είχε αλλάξει πριν 1800 χιλιόμετρα. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα μείνουμε μόνο εκεί γελιούνται καθώς έπεται και σύνεχεια. (για όνομα του θεού, ούτε σε ένα όχημα του club δεν έδωσαν ούτε 100ml περίσσευμα ;) Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα επιτρέψουμε την χρήση και την επανεκπομπή του άρθρου μας, χωρίς όμως την παραμικρή αλλοίωση του. Και φυσικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όποιον σκεφτεί να αρνηθεί να βάλει στο όχημα σας τα λάδια που θα του πάτε. Οι παλιοί ξέρετε ότι βάση νόμου μπορείτε να πάτε με τα δικά σας λιπαντικά & ανταλλακτικά στην αντιπροσωπεία, οι καινούργιοι όχι, γι αυτό θα δώσουμε αναλυτικό οδηγό και τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.


Κατ αρχήν πρέπει όλοι να γνωρίζετε ότι «Ο ευρωπαϊκός κανονισμός 461 επιτρέπει σ’ έναν ιδιοκτήτη αυτοκινήτου να επισκευάσει το αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια της εγγύησης και σε ένα μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, χωρίς να χάνει τα πλεονεκτήματα της εγγύησής του, με την προϋπόθεση ότι αυτό το συνεργείο θα κάνει χρήση γνήσιων ανταλλακτικών πρώτης τοποθέτησης ή ανταλλακτικά “after market” εφάμιλλα των γνησίων και όπως προβλέπεται από τις πιστοποιήσεις αυτών». Επίσης "Γνήσια ανταλλακτικά" είναι όχι μόνο τα  ανταλλακτικά που διανέμονται από τους κατασκευαστές των οχημάτων, αλλά και αυτά που φέρουν το λογότυπο της εταιρίας παραγωγής του εξαρτήματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις και τα δύο παράγονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, με τις ίδιες προδιαγραφές.

Ένα εξαιρετικό άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ 

Η Skoda και το VW Group συνιστούν τα Castrol, δεν σου επιβάλουν με το ζόρι να βάλεις τα Castrol. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μεγάλη αντιπροσωπεία Skoda βάζει και άλλη μάρκα λαδιών πλην των Castrol μόνο όμως με την έγκριση του πελάτη. ( Το διαψεύδει κανείς αυτό ;) Eκεί γιατί δεν χάνεται η εγγυήση αλλά όταν πάει κάποιος με τα δικά του λάδια του λέτε παπάτζες ότι δεν θα ισχύει η εγγύηση ; Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ λοιπόν, για να σας πούμε αναλυτικά τι θα κάνετε...

Όταν πηγαίνετε με τα δικά σας λάδια στην αντιπροσωπεία για service στην εντολή εργασίας γράφουν: o πελάτης έφερε τα δικά του λάδια. Όχι, θα επιμένετε να γράφουν πλήρως και αναλυτικά : ο πελάτης έφερε τα δικά του λάδια μάρκας Castrol..(ή όποια μάρκα επιθυμείτε) SAE 5w40 (ότι SAE παίρνει το αμάξι σας) προδιαγραφές ACEA C3 (12) VW 502.00/505.00/505.01 ( ή όποια προδιαγραφή είναι για το όχημα και τον κινητήρα σας) αλλά και το LOT (αριθμός παρτίδας) που γράφει πάνω η συσκευασία του λαδιού. Με αυτό το γραπτό πάνω στην εντολή εργασίας τους κλειδώνετε ότι ποτέ δεν θα σας πουν αν συμβεί κάτι στον κινητήρα ότι φταίνε τα λάδια, και δεν ήταν τα σωστά και λοιπές εξυπνάδες. Όποιο συνεργείο του δικτύου αρνηθεί να σας κάνει service με τα δικά σας λιπαντικά, καλέστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Skoda και κάντε παράπονα. Τα λάδια που θα αγοράζετε θα τα παίρνετε πάντα με απόδειξη, και να είναι τα γνήσια (θα πούμε πιο κάτω που θα βρίσκετε γνήσια). Έτσι λοιπόν αν ποτέ γίνει κάποια βλάβη και το ρίξουν στα λάδια, πολύ απλά ειδοποιείτε την εισαγωγική εταιρεία που εισάγει τα λιπαντικά και με όλα τα στοιχεία που γράφονται πάνω στην εντολή εργασίας τους γλεντάτε κανονικότατα, καθώς κάθε εισαγωγική λιπαντικών έχει στην κατοχή της τα LOT (αριθμός παρτίδας) που έχει εισάγει και είναι υπεύθυνη για αυτές. Γι αυτό λοιπόν μεγάλη προσοχή από που θα αγοράζετε λάδια, καθώς αρκετοί έμποροι κάνουν παραεισαγωγές κι έτσι οι Ελληνικές εισαγωγικές λιπαντικών δεν μπορούν να ξέρουν τι σόϊ λάδια είναι αυτά που έρχονται από παραεισαγωγές και από ποιες χώρες, και φυσικά αν δεν είναι LOT που έχουν εισάγει δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζετε πως έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε να είστε παρών κατά τη διάρκεια του service. Φυσικά σε απόσταση ασφαλείας (και να μην ζαλίζετε τον μηχανικό). Αυτό μπορεί να γίνει με την συνοδεία του τεχνικού συμβούλου, δεν σας νοιάζει...Επίσης υπάρχουν κάποια συνεργεία που έχουν τζαμαρία οπότε οκ, αλλά αν κάποια δεν έχουν ζητείστε να είστε παρόν. Ποτέ μα ποτέ μην δεχτείτε να βλέπετε από κάμερα...ποτέ όμως. Τέλος θα ζητάτε πριν την αποχώρηση σας από το συνεργείο, να γίνεται παρουσία σας μέτρηση της στάθμης των λαδιών. Μετά την απομάκρυνση σας, δεν σε είδα δε σε ξέρω ! Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε μπράβο στην VW η οποία έχει κάνει ολόκληρη καμπάνια που λέει ότι ο πελάτης θα βλέπει το αυτοκίνητο του στη ράμπα (ανυψωτικό) και θα βλέπει με τα μάτια του τις ζημιές που έχει ή τι χρειάζεται αλλαγή. Πολύ καλό !!!

Να θυμάστε: Σωστός πελάτης, είναι ο ενημερωμένος πελάτης.

Ποτέ μα ποτέ μην δεχτείτε αλλαγή με αναρόφηση (ρουφηχτά με μηχάνημα). Πάντα η αλλαγή να γίνεται από την τάπα του κάρτερ.

Γνήσια λιπαντικά και που θα τα βρείτε

Castrol : Η Castrol Hellas, εισαγωγική των λιπαντικών στην Ελλάδα έχει αποκλειστικούς διανομείς. ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ CASTROL ). Kαλέστε όποιον εσείς θέλετε και ρωτήστε τον απλά απο που μπορείτε να πάρετε λάδια λιανική. Έχουν σημεία πώλησης λιανικής. Θυμηθείτε πάντα να παίρνεται απόδειξη.

Bardahl : Το ίδιο και η BARDAHL έχει αποκλειστικούς διανομείς και σημέια πώλησης λιανικής. Καλέστε την εισαγωγική να σας πει που μπορείτε να βρείτε σημεια πώλησης λιανικής.

Το ίδιο σας λέμε να κάνετε για όποια μάρκα λιπαντικών επιθυμείτε. Μιλήστε κατευθείαν με την εισαγωγική της μάρκας να σας δώσει σημεία πώλησης. Μην παίρνεται από το internet και μην σας ξεγελάει η τιμή, δεν ξέρετε από που τα έχουν κάνει εισαγωγή.

Φυσικά υπάρχουν και τα συνεργεία που θέλουν να έχουν ποιότητα και σωστές υπηρεσίες στους πελάτες του, όπως ο VASILOPOULOS WORKSHOP στον  Άγιο Δημήτριο Αττικής. Το εν λόγω συνεργείο παίρνει λάδια αποκλειστικά και μόνο από τον αντιπρόσωπο της Liqui Moly.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι σωστοί επαγγελματίες, δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό, γι αυτό ψάξτε το.


1 σχόλιο :

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο σε όλα. Συμφωνώ μαζι σας. Να πω και εγώ την δική μου ιστορία. Όλα τα services τα έκανα στην αντιπροσωπεία ώσπου μια μέρα πάω για αλλαγή λάδιων και βλέπω αντί για αυτό ποα έβαζαν ως συνήθως βάζουν shell. Ρώτησα από απορία γιατί και η απάντηση ήταν αυτό βάζουμε τώρα. Στην μετωπη του fabia μου είχε αυτοκόλλητο πάνω από το γνήσιο αυτοκόλλητο της skoda με το λάδι που ήθελα να πουλήσει η skoda της Ελλάδας. Όταν το εβγαλα και είδα το original δεν τους εμπιστεύτηκα άλλο. Όλα τα service έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi