17 Δεκεμβρίου, 2019

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ SKODA CONNECT KAI TO SOS


Όσοι είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία σίγουρα θα καταλάβατε πως μιλάμε για το application  της Skoda το οποίο ταλαιπωρεί αρκετά τους ιδιοκτήτες οχημάτων Skoda μιας και κρασάρει αρκετά συχνά. Συνήθως όταν κρασάρει δεν σε αφήσει να συνδεθείς ή κολλάει η εφαρμογή. Το πρόβλημα για να διορθωθεί διαρκεί από λίγες ώρες έως 1-2 μέρες το πολύ. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το application δεν αναγνωρίζει τον αριθμό πλαισίου και είναι αδύνατη η σύνδεση. Το πρόβλημα με το Skoda connect δεν είναι τωρινό αλλά πάνω από 3 χρόνια υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία.


Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι οι εξής:

1- πολλά δεδομένα και κρασάρει η βάση δεδομένων της εφαρμογής, σε αυτό ευθύνεται η Skoda
2- παλιά έκδοση του Skoda Connect ή παλαιότερη έκδοση λογισμικού του κινητού μας η οποία δεν συμβαδίζει με το application και κρασάρει.
3- Η συσκευή του τηλεφώνου μας δεν είναι η κατάλληλη (δεν έχει κάνει update την τελευταία έκδοση android, ios κλπ) και γι αυτό έχει δυσλειτουργίες

Πως μπορούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν γίνεται τα προβλήματα της εφαρμογής

1- φροντίζουμε πάντα να έχουμε κάνει update την τελευταία έκδοση του Skoda connect. ΓΙΑ UPDATE ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

2- φροντίζουμε πάντα να έχουμε κάνει όλα τα update στο κινητό μας.

3- Θεωρούμε αυτονόητο ότι έχουμε κάνει εγγραφή στο skoda connect και η συσκευή μας είναι συμβατή με το application. Στην σελίδα της skoda.gr στο μενού - τεχνολογία μπορείτε να δείτε στα ελληνικά όσοι δεν είστε εξοικειωμένοι πολλές πληροφορίες, συμβατές συσκευές, το application και πολλά άλλα.

Μιλώντας με προγραμματιστές μια πολύ καλή περίπτωση είναι και το Skoda connect Lite. Είναι πιο «ελαφρύ» και υποστηρίζει οχήματα μετά το 2008, το κακό είναι όμως ότι δεν λειτουργεί σε όλες τις χώρες ακόμα.

Προβλήματα με το SOS

Στα καινούργια Skoda από το 2016 και μετά, πάνω στην πλαφονιέρα έχουν προστεθεί κάποια κουμπιά, πολύ χρήσιμα, κλήση στο συνεργείο, info, και το κόκκινο κουμπί SOS (112) το οποίο όταν το πατήσουμε ειδοποιεί τις αρχές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Παρατηρήθηκαν περιπτώσεις, και στην χώρα μας όπου το όχημα καλούσε από μόνο του το 112. Μέχρι στιγμής το 112 δεν είναι σε πλήρη λειτουργία στην χώρα μας οπότε πάλι καλά που η μισή αστυνομική δύναμη δεν κυνηγούσε όχημα του club που κάθε τρεις και λίγο έκανε «κλήσεις» στον αριθμό έκτακτης ανάγκης. Δυσλειτουργίες στο κουμπί SOS έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα οχήματα στην Ευρώπη. Ελπίζουμε να είναι μεμονωμένα περιστατικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi