07 Μαρτίου, 2019

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΑdBlue ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ


Ανοίγουμε το θέμα- βλάβες στο σύστηµα επεξεργασίας-µείωσης των καυσαερίων εξ’ αιτίας της χρήσης κακής ποιότητας υγρών DEF (Diesel Exhaust Fluid) το γνωστό μας AdBlue. Τα υγρά αυτά, όπως ξέρουν οι κάτοχοι τέτοιων οχημάτων, χρησιµοποιούνται για τη λειτουργία SCR (Επιλεκτική Καταλυτική Μείωση Ουρίας), και χρησιμοποιούνται σε ορισµένους κινητήρες ντίζελ του VW Group για να µειώνουν τα οξείδια του αζώτου (NOx) στα καυσαέρια.


Τα επιμέρους συστήματα που μπορεί να παρουσιάσουν βλάβη από κακής ποιότητας υγρά είναι:

1- Η θερµαινόµενη δεξαµενή AdBlue
2- Ο αισθητήρας θερµοκρασίας της
3- Η αντλία AdBlue
4- Επιβάρυνση DPF
5- Αύξηση εκπομπής καυσαερίων

Οι βλάβες αυτές µπορούν να επιδιορθωθούν αλλά είναι κοστοβόρες. Η VW συνιστά
να χρησιµοποιούντε µόνο AdBlue µε γνήσια σήµανση & µε προδιαγραφές VW, δεδοµένου ότι µερικά από τα υγρά DEF (Diesel Exhaust Fluid) της αγοράς δεν πληρούν το πρότυπο ποιότητας ISO 2224.
Δηλαδή είναι ακατάλληλα και µπορεί να προκαλέσουν προβλήµατα τα οποία εντοπίζονται στην ακαταλληλότητα υγρών AdBlue για DEF, τα οποία οι διακινητές-έμποροι τους ισχυρίζονται ότι πληρούν τo πρότυπο ISO 22241, ενώ στην πραγµατικότητα δεν το πληρούν. Τα υγρά DEF πρέπει να περιέχουν ακριβώς 32,5% ουρία κατά βάρος και να έχουν ως βάση το απιονισµένο νερό για το οποίο υπάρχουν αυστηρά όρια αναφορικά µε την περιεκτικότητά του σε ανόργανα άλατα (ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και αλουµίνιο). Εκεί ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα-νοθεία στα AdBlue υγρά.
Τα υγρά DEF που δεν πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές, µπορούν να προκαλέσουν την εµφάνιση στον πίνακα οργάνων του προειδοποιητικού µηνύµατος “Παρακαλώ προσθέστε AdBlue”, και τελικά να εµποδίσουν την εκκίνηση του κινητήρα µετά από 750-1000 χιλιόµετρα οδήγησης, εκτός εάν η δεξαµενή DEF ξεπλυθεί και πληρωθεί µε τα σωστά υγρά.

Πρέπει να ξέρετε ότι ορισμένα πετρελαιοκίνητα Skoda παίρνουν το υγρό AdBlue, και όλα τα Skoda δεν έχουν στο ίδιο σημείο το στόμιο για την συμπλήρωση του υγρού. Προτιμήστε να αγοράσετε AdBlue γνήσιο από κάποια αντιπροσωπεία και αν δεν ξέρετε πως να συμπληρώσετε απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Τα σοβαρά συνεργεία που έχουν σκοπό και στόχο την εξυπηρέτηση του ιδιοκτήτη οχήματος Skoda δεν θα χρεώσουν εργασία...(την ρίξαμε την μπηχτή μας και ο νοών νοείτο ).




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi