17 Μαΐου, 2018

H 200η FABIA R5 !!! SIMPLY CLEVER



H Skoda εφαρμόζει το simply clever και στα αγωνιστικά αυτοκίνητα της. Η αρχή έγινε με την fabia S2000 η οποία κατασκεύασε 100 αυτοκίνητα (και κάποια κενά σασί). Ομολογουμένως η Fabia S2000 ήταν το υπερόπλο της εποχής της. Η Skoda και λόγο του ανταγωνισμού, αλλά και της ζήτησης, ξεκίνησε να το βλέπει και λίγο εμπορικά. Έτσι λοιπόν ο αντικαταστάτης της Fabia S2000 έπρεπε να σπάσει «ταμεία». Και να που χθες παραδόθηκε η 200η Fabia R5. Η επιτυχία της Fabia R5
οφείλεται στο γεγονός ότι είναι προδιαγραφών R5, κοστίζει πιο φθηνά από την S2000 και δεν είναι τόσο μπελαλίδικη στο service, σε σχέση με την S2000, είναι αξιόπιστη και το εμπορικό τμήμα της Skoda Motorsport έχει αναπτύξει «μηχανισμό» και υπηρεσίες για την άμεση κάλυψη των αναγκών. Από τεχνικά σεμινάρια μέχρι κάθε λογής ανταλλακτικό χρειαστει. Μάλιστα υπάρχει και ειδικό forum στο οποίο αναλύονται τεχνικά θέματα, βλάβες, κατάλογος ανταλλακτικών κτλ. Μέχρι και ο τρόπος αποστολής/παραλαβής εξαρτημάτων είναι συγκεκριμένος. Τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του, καθώς το follow up προς τους πελάτες της Skoda Motorsport είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και πιο οργανωμένα, καθώς όλοι ενημερώνονται για τα update που έχουν βγει (Software & Hardware) και υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής τεχνικών της Skoda Motorsport για εφαρμογή αναβαθμίσεων και τεχνικής υποστήριξης.


Έτσι λοιπόν η Skoda Motorsport πλέον δεν συμμετέχει στο ERC αλλά μόνο στο WRC2. Οι πελάτες της Skoda Motorsport συμμετέχουν στο WRC, στο ERC, και σε τοπικούς, εθνικούς αγώνες.

Η 200η Fabia R5 αγοράστηκε από την Sports Racing Technolgies (SRT) και παρελήφθει σε μια ειδική τελετή στις εγκαταστάσεις της Skoda Motorsport στη Mlada Boleslav.

Ιστορικά να αναφέρουμε πως η  Fabia R5, ομολογκαρίστηκε για πρώτη φορά την 1η Απριλίου του 2015 και κέρδισε την εμπιστοσύνη 89 διαφορετικών πελατών ανά τον κόσμο, που έχουν την έδρα τους σε 30 χώρες.

Μόνο το 2017 κατάφερε να αποσπάσει 414 νίκες και συνολικά 14 τίτλους συμμετέχοντας σε αγωνιστικές δραστηριότητες σε 57 διαφορετικές χώρες.

Ο επικεφαλής της Skoda Motorsport, Michal Hrabanek δήλωσε:
«Στο παρελθόν, η δουλειά μας στο Skoda Fabia R5 επικεντρώθηκε στην αξιοπιστία. Ως αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2017 στο WRC, κανένα από τα εργοστασιακά αυτοκίνητα δεν έπρεπε να εγκαταλείψει λόγω τεχνικών προβλημάτων. Χάρη στην παρουσία της ομάδας μας στο FIA World Rally Championship, πήραμε την εμπειρία για να εξελίξουμε περαιτέρω το αυτοκίνητο, καθιστώντας το απλά το καλύτερο στην κατηγορία του. Το 2018 ο ανταγωνισμός είναι ακόμα πιο έντονος. Αντιμετωπίζουμε νέα αυτοκίνητα R5 από τους ανταγωνιστές μας, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Για παράδειγμα, προσφέρουμε τώρα μια αναβάθμιση του κινητήρα, η οποία βελτιώνει τη ροπή, την ισχύ και την οδηγισιμότητα του αυτοκινήτου».

Tέλος να αναφέρουμε πως και στην χώρα μας υπάρχει Fabia R5, του Διαμαντή Τζαμπάζη. Τα προηγούμενα έτη και έλληνικά πληρώματα έχουν τρέξει με Fabia R5 στο Ράλλυ Ακρόπολις και σε τοπικούς αγώνες. Φέτος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 (μέχρι στιγμής), θα τρέξουν με Skoda Fabia R5 ο Ιορδάνης Σερδερίδης και ο Θέμης Χαλκιάς.















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi