29 Φεβρουαρίου, 2016

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ TΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016 - ΧΑΜΗΛΑ Η SUPERB


Το Οpel Astra είναι ο νικητής της τελικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016.
Η διαδικασία της ανακοίνωσης της τελικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2016 έβγαλε νικητή το Opel Astra. H τελετή έλαβε χώρα στη Γενεύη, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου, όπως
συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Τη δεύτερη θέση, με μικρή διαφορά ψήφων, πήρε το Volvo X90. H τρίτη θέση κατέληξε στο Mazda MX-5.

Oι επτά τελικοί φιναλίστ που ψηφίστηκαν:

1 Οpel Astra 309

2 Volvo XC90 294

3 Mazda MX-5 202

4 Audi A4 189

5 Jaguar XE 163

6 Skoda Superb 147

7 BMW Σειρά 7 143

Την Ελλάδα στο COTY (Car Of The Year ) εκπροσωπεί ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου διευθυντής των 4Τροχών και μέλος της Επιτροπής Car Of The Year ο οποίος είπε και τι ψήφισε. Όσον αφορά την Superb ο Σ.Χ δήλωσε:

«Skoda Superb - 1 βαθμός

Καλό αυτοκίνητο, αλλά δεν αρκεί ώστε να είναι και σημαντικό. Είναι γεγονός πως δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Μας αρέσει ως σεντάν, και ακόμα περισσότερο ως στέισον βάγκον, γνωστό ως «Combi». Ευρύχωρο και στις δύο περιπτώσεις, και είναι σημαντικό ότι χρησιμοποιεί, αμέσως από την παρουσίασή του, όλους τους εξαιρετικούς κινητήρες του γκρουπ της VW, όπως και τα συστήματα μετάδοσης-σημεία αναφοράς. Αν δεχτούμε πως δεν είναι ένα Passat με άλλα λογότυπα, κάτι για το οποίο δεν έχουμε πειστεί, πρέπει να σημειώσουμε πως δεν έχει και την αντίστοιχη ποιότητα κύλισης, ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους χωρών όπως είναι η Γαλλία, αφού δεν υφίσταται εισαγωγέας στη χώρα μας, ώστε να έχουμε την απαραίτητη σχετική άποψη. Αντίστοιχα, δεν υφίσταται ούτε θεωρητική τιμή όποτε και αν εισαχθεί στην Ελλάδα. Η ποιότητα κατασκευής είναι αναμενόμενα εξαιρετική, αλλά συνολικά δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό, ώστε να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας μου.»

Η άποψη μας:

Είμαστε Fan της Skoda όμως εμείς οι Fan πρέπει να λέμε και τα αρνητικά, και συμφωνούμε απόλυτα με τον Σ.Χ. για δύο λόγους.

1ον: Η Skoda έχει ταυτότητα. μπορεί να ανήκει στο VW group και να μοιράζονται τα ίδια μηχανικά σύνολα αλλά μην ξεχνάμε πως άλλο Skoda άλλο VW. Δεν μπορεί η superb να γίνει αντίγραφο του passat. Ας κρατηθεί η ταυτότητα της Skoda το λέμε και το φωνάζουμε. και για να λέει ο Σ.Χ πως δεν έχει και την αντίστοιχη ποιότητα κύλισης με το Passat κάτι παραπάνω θα είδε και ξέρει από όλους εμάς που το έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες. Η Skoda τα τελευταία χρόνια έδινε πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα κύλισης...τι άλλαξε άραγε και το έριξαν στις εκπτώσεις ;

2ον: Στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα εισαχθεί η Superb και δεν υφίσταται ούτε θεωρητική τιμή. Και φυσικά ούτε λόγος για αυτοκίνητο test drive ή κάποιο αυτοκίνητο για τον ειδικό τύπο. Δυστυχώς δεν είναι το μόνο μοντέλο που δεν έχει τιμή. Ούτε για την FABIA 1.4 TDI ( πετρέλαιο) έχουν βγει τιμές, ή τουλάχιστον δεν τις έχουμε δει εμείς δημοσιευμένες. Αν υπάρχει κάποιος κατάλογος στους αντιπροσώπους αυτό δεν το ξέρουμε, αλλά ακόμα και κατάλογος να υπήρχε δεν θα έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί οι τιμές του diesel ; Και σε αυτό το μοντέλο δεν έχει δοθεί αυτοκίνητο στον τύπο, και δεν υπάρχει αυτοκίνητο test drive παρά μόνο σε κάποιες αντιπροσωπείες στην Βόρεια Ελλάδα, απ' όσο ξέρουμε μέχρι στιγμής. Όλοι γνωρίζουμε ότι επίκειται η αλλαγή του εισαγωγέα στις 31/5/2016.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi