04 Μαρτίου, 2015

ΓΕΝΕΥΗ 2015: H NEA SUPERB ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ


Η νέα Superb παρουσιάζετε στη Γενεύη. Το μοντέλο έχει πουλήσει πάνω από 700.000 μονάδες από το 2001 που πρωτοκυκλοφόρησε, με τη τρίτη γενιά της Superb, να περιγράφεται ως "το καλύτερο Skoda στην ιστορία της" και όχι άδικα. Ο πήχης ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά και πλέον μιλάμε ξεκάθαρα για την πιο εξελιγμένη τεχνολογικά και ποιοτικά ναυαρχίδα της Skoda. Με νέα παλέτα χρωμάτων, με νέα χρώματα και
σχεδιασμό στο εσωτερικό της, και με επιθετική εξωτερική σχεδίαση μαγνητίζει τα βλέμματα και σε αναγκάζει να την θαυμάσεις. Με εντελώς καινούργια φωτιστικά σώματα μπρος και πίσω, χρωμιομένες απολήξεις στην εξάτμιση, και πολλές νέες καινοτομίες οι ανταγωνιστές της κατηγορίας σίγουρα θα έχουν απέναντι τους έναν άξιο ανταγωνιστή.
Βασίζμένη στην MQB πλατφόρμα του VW Group,είναι μακρύτερη κατά 28 χλστ., πλατύτερη κατά 47 χλστ. και ψηλότερη κατά 6 χλστ. από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ το μεταξόνιο της έχει μεγαλώσει κατά 80 χλστ, φτάνοντας τα 2.841 χλστ. Ταυτόχρονα και παρά την αύξηση του όγκου της είναι και κατά περίπου 75 κιλά ελαφρύτερη. Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 625 λίτρα (+30 από τη προηγούμενη γενιά, +39 από το Passat και +89 από το Mondeo), και με αναδιπλωμένες  πλάτες των πίσω καθισμάτων σε αναλογία 60/40 ο χώρος ανέρχεται στα 1.760 λίτρα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το τριάκτινο τιμόνι, τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, η μεγάλη 8άρα οθόνη αφής του συστήματος multimedia, το οποίο ενσωματώνει την υποστήριξη του Apple CarPlay και του Android Auto. Δερμάτινες επενδύσεις, χρωμιομένα διακοσμητικά, DSG κιβώτιο, σύστημα start/stop, ηλεκτρικό χειρόφρενο, τριζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρική ανακλινόμενη πανοραμική οροφή, κάμερα οπισθοπορείας και Wi-Fi hotspot. Σε κάθε μια από τις εμπρός θύρες βρίσκεται θήκη για ομπρέλα, και η πόρτα του χώρου αποσκευών να λειτουργεί ηλεκτρικά.Τέλος διαθέτει το σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC) με Driving Mode Select.

Οι κινητήρες της πληρούν τις προδιαγραφές Euro6. Η γκάμα περιλαμβάνει τον 1400 με 125 hp και 150 hp, τον 1800 TSI με 180 hp και τον 2.0-λιτρο TSI με 220 και 280 hp. Από πετρελαιοκινητήρες, θα φοράει: 1600άρη Greenline με 120 hp, εκπομπές ρύπων CO2 95 γρ/χλμ και μέση κατανάλωση 3,7 λίτρων/100 χλμ και με τον 2.0-λιτρο TDI με 150 και 190 hp. Οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα DSG κιβώτια ταχυτήτων, και η τετρακίνητη superb θα φορά το σύστημα Haldex 5.
 Στην αγορά θα βγει από τον ερχόμενο Ιούνιο με τις τιμές της να ανακοινώνονται λίγο πριν το λανσάρισμα και να μην αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi