03 Ιουνίου, 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΓΝΗΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ


Λέγοντας απομίμηση δεν ενοούμε τα ανταλλακτικά άλλης μάρκας (after market) ή τα ιμιτασιόν. Ας ξεκαθαρίσουμε τους όρους. Με τον όρο γνήσιο ενοούμε ένα ανταλλακτικό το οποίο έχει ανατεθεί από το εργοστάσιο της Skoda για παράδειγμα, σε κάποια εταιρία να της φτιάξει τα φίλτρα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και
ποιοτικά standar. Τα after market ή ιμιτασιόν φτιάχνωντε από διάφορες εταιρίες, όμως βάση της νομοθεσίας πρέπει να διαφέρουν έστω ελάχιστα από το γνήσιο. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για γνήσια ανταλλακτικά απομίμηση, τα οποία είναι πανομοιότυπα με τα γνήσια, και  πωλούντε στους αγοραστές ως γνήσια.
Οι φωτογραφίες είναι από φίλτρο βενζίνης octavia 1.6 και το ίδιο φίλτρο φοράνε και άλλα 1.6 του group. Μετά το τελευταίο service του οχήματος στην αντιπροσωπεία, κρατήσαμε το παλιό φίλτρο βενζίνης της octavia, και ευθύς αμέσως πήγαμε σε κατάστημα που πουλάει ανταλλακτικά  του VW group και ζητήσαμε να αγοράσουμε ένα καινούργιο φίλτρο βενζίνης γνήσιο για octavia tour 1.6. με σκοπό να συγκρίνουμε τιμές αλλά και ποιότητα. Το φίλτρο βενζίνης η αντιπροσωπεία μας το χρέωσε 10.80 ευρό και το κατάστημα με τα ανταλλακτικά 10.00 ευρό. Διευκρινίζουμε πως ζητήσαμε γνήσιο φίλτρο βενζίνης. Δυστυχώς τα αποτελέσματα...τραγικά !!! Το φίλτρο που αγοράσαμε ήταν πιστό αντίγραφο και καμία σχέση δεν είχε με το γνήσιο της αντιπροσωπείας. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες η σύγκριση είναι τραγική. Και η διαφορά κόστους μόλις 0.80 ευρό. Οι πληροφορίες μας λένε πως τέτοια ανταλλακτικά κυκλοφορούν σε φίλτρα αέρα, βενζίνης λαδιού, καμπίνας, φούσκες ημιαξονίων, και γρύλους παραθύρων και αισθητήρες Λ. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το φίλτρο απομίμηση είναι εντελώς ψεύτικο. Οι διαφορές που παρατηρήσαμε μεταξύ γνήσιου και απομίμησης...διαφορά στο βάρος, διαφορά στις ραφές, στα κουμπώματα, στο υλικό φιλτραρίσματος, στο υλικό κατασκευής,  και στο φίλτρο απομίμηση δεν αναγραφόταν η ημερομηνία παραγωγής ή το LOT. (αριθμός παρτίδας). Επίσης υπάρχει και διαφορά στο κουτί της συσκευασίας. Τα γράμματα στο κουτί απομίμηση είναι λίγο μικρότερα από αυτά του γνήσιου κουτιού. Το πιο τραγικό όμως είναι στο υλικό φιλτραρίσματος. Το γνήσιο είναι φτιαγμένο από διηθητικό χαρτί (οι χημικοί γνωρίζουν ) ενώ η απομίμηση είναι από απλό φιλτρόχαρτο.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ?
Είναι γεγονός πως μόνο ένα έμπειρο μάτι μπορεί να καταλάβει τις διαφορές. Καλό είναι σε ότι ανταλλακτικό και αν αγοράζετε να παίρνετε απόδειξη που να αναγράφει ακριβώς το είδος.Επίσης τα γνήσια πάνω έχουν ένα σημάδι από χρώμα που σημαίνει ότι έχουν περάσει από ποιοτικό έλεγχο. Όλα τα ανταλλακτικά γνήσια ή after market γράφουν πάνω ημερομηνία παραγωγής η LOT. Η γνώμη μας είναι όταν θέλετε γνήσιο ανταλλακτικό εμπιστευθείτε την αντιπροσωπεία.
Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τέτοιας ποιότητας ανταλλακτικά ? από ένα τέτοιο φίτρο βενζίνης μπορεί να κάψει τρόμπα βενζίνης αν ζοριστεί, να περνάνε πιο πολλά σκουπίδια και να βουλώσουν τα μπεκ, ή φθορά στο σύστημα της εισαγωγής καυσίμου.
Δείτε προσεκτικά τις φωτογραφίες..





1 σχόλιο :

  1. Πολύ λεπτομερές το post σας. Τεράστιες οι διαφορές ιδιαίτερα εσωτερικά. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi