05 Ιουνίου, 2013

ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΝΕΑ ΟCTAVIA VRS

H ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ


Η νέα Octavia RS επιταχύνει από 0 στα 100 km / h σε 6,8 δευτερόλεπτα και φτάνει στην τελική  ταχύτητα 248 km / h (με το μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων). Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Skoda Octavia: μέγιστη λειτουργικότητα, αρκετό χώρο, υψηλή ασφάλεια, state-of-the-art συστήματα
υποστήριξης, όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση καθώς και το value for money. Το νέο Skoda Octavia RS θα είναι διαθέσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Ιούλιο, αρχής γενομένης από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Δύο νέoi δυνατοί κινητήρες για το νέο Skoda Octavia RS. Υπάρχει μια επιλογή των δύο λίτρων βενζίνης 162 kW (220 ίπποι), ή δύο λίτρων diesel 135 kW (184 ίπποι). Ο 2.0 TSI-βενζίνης, σε συνδυασμό με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ωθεί το Octavia RS 0-100 km / h σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα βρίσκεται τώρα στα 248 km / h, καθιστώντας την 6 χλμ/ώρα ταχύτερη από τη δεύτερη γενιά Octavia RS. Η νέα Octavia RS 2.0 TDI-diesel φτάνει τα 0 - 100 km / h σε 8,1 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 232 km / h (με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο).
Σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά Octavia RS, οι νέοι κινητήρες προσφέρουν περισσότερη ισχύ, ενώ καταναλώνουν έως και 19% λιγότερο καύσιμο. Start-Stop και Brake Energy Regeneration είναι στάνταρ. Ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι διαθέσιμες ως επιλογές για τις δύο μηχανές, το καθένα με έξι ταχύτητες.
Το νέο Skoda Octavia RS εφοδιάζεται με σπορ ανάρτηση στάνταρ. Το ύψος έχει μειωθεί κατά 12 χιλιοστά σε σχέση με το πρότυπο Octavia (Octavia Combi RS σώμα: 13 mm). Η νεοαποκτηθέντα άξονας πολλαπλών συνδέσμων χρησιμοποιείται ως πίσω άξονα. Ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS θα είναι στάνταρ στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC).Αυτή η λειτουργία βελτιώνει την πρόσφυση των τροχών και μειώνει την τάση υποστροφής στις γρήγορες στροφές. Για καλύτερο χειρισμό και μεγαλύτερη ευελιξία έρχεται το νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης προοδευτική. Χάρη στην τεχνολογία αυτή, ο οδηγός μπορεί να κάνει μικρότερες κινήσεις στην κατεύθυνση, ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή ακτίνα στροφής. Αυτό σημαίνει λιγότερη πρόσφυση είναι αναγκαία για κλειστές στροφές.
Η όψη κυριαρχείται από την εμπρός μάσκα που φέρει το σήμα RS, διακριτικό κυψελοειδές αεραγωγούς, ένα νέο RS-style εμπρός προφυλακτήρα και τα φώτα ομίχλης, καθώς και τα νέα bi-xenon με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED τώρα στάνταρ.

Από την πλάγια όψη το αυτοκίνήτο είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το πρότυπο Octavia. Σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά Octavia RS, το όχημα έχει αυξηθεί σημαντικά σε μήκος (88 χιλιοστά, combi 86 χιλιοστά) και πλάτος (45 χιλιοστά). Την ίδια στιγμή το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 102 χιλιοστά, ενισχύοντας την ισχυρή εικόνα του αυτοκινήτου, όπως η συντομευμένη προεξοχή. Το αυτοκίνητο δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του από την άποψη της άνεσης χάρη στα πολλά επί του οχήματος συστήματα άνεσης. Κατόπιν παραγγελίας, το νέο Skoda Octavia RS έρχεται με Βοηθό Adaptive Cruise, η οποία διατηρεί σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο. Η νέα Intelligent Light Assistant αλλάζει αυτόματα τις μακράς πορείας φώτα και να σβήνουν. Το Automatic Parking Assistant υποστηρίζει να πάρει μέσα και έξω από στενούς χώρους. Η ανίχνευση πινακίδα στο πακέτο του «Assistant ταξιδιωτών» δηλώνει σήματα κυκλοφορίας
Οι νέες ελαφρού κράματος ζάντες προσδίδουν στο αυτοκίνητο μια ιδιαίτερα σπορ εμφάνιση. Οι σχεδιαστές έχουν δημιουργήσει 17, 18 και 19 ιντσών ζάντες. Η νέα Octavia RS οδηγεί με 17 'Dorado ελαστικά εξοπλίζετε με 225/45. Έπειτα υπάρχουν οι 18 ιντσών «Gemini» και «Pictoris" με ελαστικά 225/40. Δύο χρώματα είναι διαθέσιμα για το «Gemini»: ασημί και ανθρακί. Όποιος εκτιμά υπερ-σπορ ζάντες  για το Octavia RS και υπάρχουν οι 19 ιντσών «Xtrem« μαύρες.

Στο πίσω τμήμα κυριαρχούν ο μαύρος διαχύτης και ανακλαστήρες. Επίσης, χαρακτηριστικό της νέας Octavia RS είναι οι δύο μεγάλοι, τραπεζοειδούς σχήματος απολήξεις εξάτμισης χρωμίου. Έπειτα, υπάρχουν και τα πίσω φώτα στο στάνταρ εξοπλισμό με τεχνολογία LED σε τυπικό C-σχήμα . Και δεν έχουμε ξεχάσει την αεροτομή, η οποία, στην Combi RS, έχει τοποθετηθεί ως αεροτομή οροφής.
Το εσωτερικό το νέο Skoda Octavia RS χαρακτηρίζεται από το σπορ, μαύρο εσωτερικό. Υπάρχουν νεοαποκτηθέντα RS-design σπορ καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό και ένα σπορ 3-ακτίνων τιμόνι με διάτρητο δέρμα ως στάνταρ. Ο λεβιές ταχυτήτων και του χειρόφρενου είναι επίσης από δέρμα. Οι μαρσπιέδες και τα πεντάλ είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο πίνακας οργάνων με πλούσια έγχρωμη οθόνη Maxi DOT έχει τη μοναδική σχεδίαση της RS. Το τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων, οι μαρσπιέδες, τα καθίσματα και πατάκια όλα έχουν το λογότυπο RS.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi