09 Απριλίου, 2013

Η οδηγική μας συμπεριφορά απέναντι στα οχήματα άμεσης επέμβασης

ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ





Πολλές φορές έχουμε συναντήσει στους δρόμους ασθενοφόρα, περιπολικά και πυροσβεστικά οχήματα, που τρέχουν να πάνε σε κάποιο συμβάν έχοντας τις σειρήνες τόσο δυνατά που σου τρυπάνε τα αυτιά. Πολλές φορές έχουμε ακούσει πολλούς να λένε "το ασθενοφόρο άργησε". Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι οι αιτίες της καθυστέρησης ?  κατά πόσο εμείς οι οδηγοί συμβάλουμε σε αυτό και πόσο διευκολύνουμε το έργο αυτών των ανθρώπων?
 Στα βίντεο που ακολουθούν θα δείτε τα τραγικά λάθη που κάνουμε εμείς οι οδηγοί,

 
 ......και πόσο πολύτιμος χρόνος χάνεται μέχρι να πάει το όχημα στον προορισμό του. Βλέπουμε οδηγούς που με μεγάλη αδιαφορία δεν κάνουν άκρη, οδηγούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν το ασθενοφόρο είναι πίσω τους, βλέπουμε δυστυχώς επαγγελματίες οδηγούς να αδιαφορούν, και οδηγούς που κάνουν άκρη όταν το όχημα έχει κολλήσει πίσω τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους πεζούς οι οποίοι αμέριμνοι περπατάνε στο δρόμο αδιαφορώντας για το όχημα που περνάει.
Όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε πως όταν ένα όχημα άμεσης επέμβασης έχει τις σειρήνες πρέπει να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γιατί κάποιος συνάνθρωπος μας βρίσκεται σε κίνδυνο.Πολλές φορές τα οχήματα (ασθενοφόρα, περιπολικά,πυροσβεστικά) ξεκινούν από την άλλη άκρη της πόλης για να φτάσουν στο συμβάν. Ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα ο χρόνος καθυστέρησης μπορεί να γίνει μεγαλύτερος λόγο των πολλών αυτοκινήτων που κινούνται αλλά και λόγο των φαναριών και του μποτιλιαρίσματος.Χαρακτηριστικά να σας πούμε ότι ο χρόνος άφιξης στο συμβάν, από την ώρα της κλήσης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 20 λεπτά, με τις καλύτερες οδηγικές συνθήκες. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε ως οδηγοί και πεζοί είναι απλά να μην καθυστερούμε το όχημα. Πρέπει να προνοούμε να βγάζουμε το όχημα μας στην άκρη του δρόμου, για να έχει χώρο το όχημα να περάσει, και όχι απλώς να πατάμε κόρνα για να φύγουμε νωρίτερα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ασθενοφόρα και τα πυροσβεστικά δεν έχουν τον ίδιο όγκο με τα ιχ, και χρειάζονται περισσότερο χώρο για να περάσουν, αλλά και για να φρενάρουν. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν φτάνει μόνο να κάνουμε άκρη μόλις φτάσει πίσω μας αλλά πρέπει να τους κάνουμε χώρο, και αυτό όχι την τελευταία στιγμή αλλά όταν θα ακούμε έντονα την σειρήνα και το όχημα να πλησιάζει, γιατί είναι μεγαλύτερη η καθυστέρηση όταν κολλήσει πίσω μας ή όταν ελαττώσει ταχύτητα. Μην ξεχνάμε ότι στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, η Λ.Ε.Α (λωρίδα έκτακτης ανάγκης) πρέπει να είναι πάντα ελεύθερη για να μπορούν τα οχήματα άμεσης επέμβασης να περνάνε αλλά και φτάνουν γρηγορότερα στο συμβάν, και όχι να πηγαίνουμε από εκεί όταν έχει μποτιλιάρισμα.Σκεφτείτε ότι μπροστά μπορεί να έχει γίνει ένα τροχαίο, και το ασθενοφόρο να μην μπορεί να περάσει γιατί κάποιοι γέμισαν και την Λ.Ε.Α. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τα λάθη μας, και την επόμενη φορά να θυμηθούμε πως μέσα στο ασθενοφόρο μπορεί να είναι κάποιο δικό μας άτομο που πρέπει να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο νοσοκομείο ή μπορεί να είναι το σπίτι μας που καίγεται και η πυροσβεστική να πρέπει να πάει να σβήσει την φωτιά.   Τα βίντεο που επιλέξαμε είναι αποκαλυπτικά, υπάρχουν πάρα πολλά και αξίζει να τα δείτε για να καταλάβουμε όλοι μας πως δεν φταίει μόνο το ασθενοφόρο και το πλήρωμα του, το περιπολικό, και η πυροσβεστική που άργησαν. κάπου φταίμε και εμείς, και είναι καλό ο καθένας μας να συμβάλει και να βοηθάει με τον τρόπο που μπορεί τα οχήματα άμεσης επέμβασης.Θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους διασώστες για την εξαιρετική δουλειά. (www.diasostis.com)

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi