20 Ιουλίου, 2016

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ YETI 1.4 TSI


Πριν λίγο καιρό είχαμε εγκαινιάσει αυτή την ενότητα 'ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ' που στόχο έχει την ενημέρωση και τον διάλογο πάνω σε δικές σας τεχνικές ερωτήσεις που αφορούν τα Skoda μας. Μία πολύ ωραία ερώτηση ήρθε από τον φίλο μας Κύριο Π.Π και αφορά το Skoda Yeti 1.4 Tsi


<<Καλησπέρα. Παρακολουθώ τακτικά το Blog σας και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άρθρα του. Ο βασικός λόγος ήταν ότι απέκτησα ένα Skoda Yeti 1.4 TSI από τον Μάιο του 2011. Καταπληκτικό αυτοκίνητο, να μην επαναλαμβάνω πράγματα που ούτως ή άλλως έχουν δημοσιευτεί από εσάς. Δυστυχώς εδώ κι τρεις εβδομάδες ο κινητήρας στολάριζε και κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης δεν είχε γραμμική απόδοση. Η κατανάλωση αυξήθηκε και η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Το πήγα στη SKODA όπου δεν βρήκαν τίποτε και απλά μου άλλαξαν (και μου χρέωσαν όπως είναι φυσικό) το φίλτρο βενζίνης. Παρόλα αυτά το πρόβλημα συνεχίζονταν και τελικά οδηγώντας το ο τεχνικός διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα το turbo και πρέπει να αλλαχτεί. Αυτά την Παρασκευή που μας πέρασε οπότε και περιμένω από Δευτέρα τη συνέχεια. Επικοινωνώ για να σας ρωτήσω αν το πρόβλημα είναι όντως υπαρκτό σε μεγαλύτερη κλίμακα, ή αν είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός το οποίο κι ευτυχώς θα καλυφθεί στα πλαίσια της εγγύησης.
Φιλικά

Π.Π >>

178 σχόλια :

  1. Αγαπητέ κύριε Π.Π σε 1.4 Tsi η αλαγή τουρμπίνας είναι σπάνιο φαινόμενο και πιστεύουμε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε πως για 1.4 Tsi δεν έχει βγει κάποια κμπάνια ή οδηγία. Επίσης κανένας φίλος ή μέλος του club μας δεν μας έχει αναφέρει τέτοια βλάβη. Ο 1.4 Tsi είναι από τους πιο αξιόπιστους κινητήρες. Καμπάνια είχε βγει στο παρελθόν για τον 1.2 Tsi που αφορούσε την wastegate. Εφόσον είχατε απώλεια απόδοσης και οι τεχνικοί δεν βρήκαν στο διαγνωστικό κάποια βλάβη σε κάποιον αισθητήρα τότε πιστεύουμε πως σωστά είπαν για αντικατάσταση τουρμπίνας. Σας συμβουλεύουμε να κρατάτε ως αρχείο τις εντολές εργασίας που ανοίγεται κατά την είσοδο στο συνεργείο, και να αναγράφετε στο βιβλίο συντήρησης όλες τις εργασίες που έγιναν, για να έχετε κάτι χειροπιαστό σε περίπτωση που δεν διορθωθεί το πρόβλημα, και σας λήξει η εγγύηση. Αν και πιστεύουμε πως πρόκειται για κάποια στοχία υλικού και το θέμα θα τελειώσει με την αντικατάσταση της τουρμπίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη σωστότερη αποτύπωση του θέματος να σας αναφέρω πως (μόλις άφησα το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία) ότι μετά από νέα διασταύρωση των στοιχείων της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου με παρόμοιο περιστατικό στην Αθήνα, ενημερώθηκα ότι θα βγουν τα μπεκ θα γίνει ογκομέτρηση και θα καθαριστούν.Σε συνέχεια των παραπάνω αλλάχτηκε το ένα μπεκ και καθαρίστηκαν τα άλλα 3. Στην οδήγηση το πρόβλημα συνεχίστηκε, οπότε και παραγγέλθηκαν 4 καινούρια από Τσεχία (αεροπορικώς μου είπαν σε 6 ημέρες). Παράλληλα να καταθέσω ότι από το καλοκαίρι είχα αναφέρει στο συνεργείο ότι στην πόρτα του πορτ-μπαγκαζ είχα στίγματα μαύρα από καρβουνίες, αποτέλεσμα κακής καύσης. Ο τεχνικός μου ανέφερε ότι μια σειρά μπεκ με τοω κωδικό F είχαν προβλήματα και γι 'αυτό αντικαταστάθηκαν από τη σειρά Μ. Η αλήθεια είναι πώς έχω αρχίζει να προβληματίζομαι, όμως δίνω πίστωση χρόνου και δείχνω καλή διάθεση γιατί αυτά συμβαίνουν....

    Φιλικά
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες οι εργασίες καλύπτονται από εγγύση ? εσείς δεν έχετε κάποια επιβάρυνση λογικά. Μαζί με τα μπεκ θα αλαχτεί και η τουρμπίνα? Στο διαγνωστικό δεν τους έβγαλε κάποιο σφάλμα ? Αυτό με την σειρά F και την αντικατάσταση με σειρά Μ δεν το γνωρίζαμε, και από όσο γνωρίζουμε δεν έχει βγει κάποια καμπάνια ή οδηγία και αυτό είναι λίγο περίεργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εργασίες καλύπτονται από την εγγύηση. Το διαγνωστικό δε δείχει απολύτως τίποτε. Η τουρπίνα δε θα αλλαχτεί παρά μόνο τα 4 μπεκ. Η συπεριφορά του αυτοκινήτου παρόλο που αλλάχτηκε το ένα το πιο "προβληματικό" και καθαρίστηκαν τα άλλα συνεχίζει να είναι το ίδιο προβληματική. Τώρα με το περίεργο δεν μπορώ να δηλώσω κάτι παρά αναπαραγάγω αυτά που μου εκφράζει ο τεχνικός. Έχω επισκεφτεί το επίσημο συνεργείο της Skoda 4 φορές, το συνδέσαν on-line και με Αθήνα ελέχτηκε αισθητήρας Λ κ.τ.λ και δε βρέθηκε τίποτε. Περιμένω να περάσουν οι 6 εργάσιμες για να έρθουν τα μπεκ.
    Φιλικά Π.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eμείς εξακολουθούμε να σας τονίζουμε, να κρατάτατε τις εντολες εργασίας που ανοίγωνται κατά την είσοδο του οχήματος στο συνεργείο, και όλες τις εργασίες να τις γράφεται στο βιβλιαράκι και να τις σφραγίζεται. Το λέμε αυτό για να μπορείτε αύριο, μεθαύριο να αποδείξετε πως δεν διορθώθηκε το πρόβλημα (κάτι το οποίο δεν ευχόμαστε)Το πρόβλημα είναι απώλεια ισχύος, με ποιο σκεπτικό αλάζουν μπεκ είναι λίγο περίεργο, αλλά αφού είναι εγγύηση δεν πειράζει, εμείς πιστεύουμε ότι το πρόβλημα βρίσκετε στην τουρμπίνα, γιατί αν ήταν θέμα εγκεφάλου, ή κάποιου αισθητήρα θα έβγαζε κάποια σφάλματα, η δεν θα επικοινωνούσε.Αλλά αφού υπάρχει και άλλο αυτοκίνητο που του άλαξαν μπεκ, δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Στο ρελαντί έχει αστάθμια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το γεγονός ότι στο ρελαντί είναι σταθερό είναι καλό. Αυτό σημαίνει πως δεν τραβάει από κάπου αέρα. Ωπότε αυτή την περίπτωση την αποκλείουμε. Το θέμα εγκεφάλου πάλι το αποκλέίουμε. Τώρα ξεκαθαρίζει σιγά σιγά, κάνε την αλαγή των μπεκ όπως πρότειναν, μιας και το ίδιο είχε παρουσιαστεί και σε άλλο αυτοκίνητο, αν δεν στρώσει τότε η γνώμη μας είναι αλαγή τουρμπίνας πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα έχω ένα SKONTA YETI 1200 TSI 17/9/2010 και μου άναψαν οι ενδειξεις 1) σύστημα έλεγχου καυσαερίων 2) Ηλεκτρονικός εγκέφαλος κινητήρα EPC 3) και το σηματάκι στο δεξί καντράν ευστάθειας η πρόσφυσης με αυτόματη σημαντική μειώσει της ταχύτητας. Μου είπαν για καταλύτη ανεπίσημα από κάποιο που έχει συνεργείο φτιάχνοντας SKONTA όπως και ότι ύπαρχοι πρόβλημα στους καταλύτες και να πάω αντιπροσωπία, ψάχνοντας διάβασα την δικιά σας ανάρτηση με την καμπάνια για καταλύτες YETI, η εγγύηση έχει περάσει, το αμάξι έχει 35500 χιλιόμετρα, και στενά οικονομικά αυτό τον καιρό. Το έχω ακινητοποιημένο και αύριο θα το πάω σε συνεργείο. Καμία ιδέα το τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα τελικά η βλάβη ήταν το καλώδιο 3 από τον πολλαπλασιαστή στο μπουζί το οποίο ήταν κομμένο αλλά κομμένο… και δεν έδινε ρεύμα στον 3 κύλινδρο…. Φυσιολογική φθορά όπως είπαν…… Αλλά η εικόνα των καλωδίων οικτρή άλλαξα και τα 4 καλώδια μαζί με τα μπουζί.

      Διαγραφή
    2. φιλε μου επαθα ακριβως το ιδιο προβλημα.μου προετεινεις να τα αλλαξω ολα.ειναι αυτο το σωστο.εχω και αλλο προβλημα

      Διαγραφή
    3. έπαθα ακριβώς το ίδιο...με το καλώδιο 3 και ευτυχώς αντικαταστάθηκε εντός εγγύησης.

      Διαγραφή
    4. ΠΗΓΑΙΝΕ SCODA ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ

      Διαγραφή
    5. Το περασμένο Σαββατοκύριακο το Skoda yeti 1.2 που έχω από το 2010, με τα ίδιο χιλιόμετρα (36.000) εμφάνισε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και χρειάστηκε να με μεταφέρει η οδική βοήθεια σε συνεργείο, καθώς "έμεινα" σε ένα χωριό της Ευρυτανίας. Όπως μου είπε ο ηλεκτρολόγος που το είδε είχαν κοπεί τα μπουζοκαλώδια και το "σαμποτάζ" ήταν κατά 99% έργο ...τρωκτικού ή γάτας (υπήρχαν και τρίχες ζώου). Τελικά από συζητήσεις με φίλους διαπίστωσα ότι αυτό δεν είναι τόσο σπάνιο και μπορείς να πάθεις και μεγαλύτερη ζημιά (πχ βραχυκύκλωμα και ανάφλεξη!)Να μην εφησυχάζουμε ότι έχουμε κάνει το σέρβις και όλα είναι οκ, γιατί μπορεί να βρεθείτε, όπως εγώ, προ δυσάρεστης εκπλήξεως...

      Διαγραφή
  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ SKODA FAVORIT TOU 1992 1289CC LE ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΡΜΠΥΤΕΡ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΑΚΑΚΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΡΑ!!!! ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΜΕΝΟ ΑΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΙΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΩΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ!!! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα σας παρακαλουσαμε να μην γραφετε ως ανωνυμοι, θα ηταν πιο ωραιο να γραφετε ενα ονομα για να μην μπερδευομαστε στις απαντησεις αλλα και να διατηρησουμε αυτον τον ωραιο διαλογο. Θελουμε να σας ευχαριστισουμε που συμετεχετε σε αυτην μας την προσπαθεια και στον ωραιο διαλογο.

    Κυριε Παπαδοπουλε, βολτα με on line το διαγνωστικο το κανατε ? ειδατε αν σηκωνει πιεσει η τουρμπινα? μετησαν πιεσεις στους κυλινδρους και στα μπεκ?

    Οσον αναφορα τον φιλο μας με το Yeti 1.2, αυτο με τα μπουζοκαλωδια το εχουν παρουσιαζει και αλλα Υετι 1.2 tsi. Μαλλον προκειται για ελατωματικη παρτιδα, αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει βγει καποια καμπανια η οδηγια, ισως ειναι περιορισμενος ο αριθμος των οχηματων που το εχουν παρουσιασει, ομως και αλλοι φιλοι ειχαν αυτο το προβλημα. Υπαρχει μια πιθανοτητα να ξερενωνται λογο του αερα που ερχετε απο το βεντιλατερ, αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο.

    Κυριε Μαρακη υπαρχουν ανταλακτικα και πολλα μαλιστα για το favorit και το injection και το καρπυρατερ.Καινουργιο δεν ξερουμε αν υπαρχει αλλα μεταχειρισμενο υπαρχει σιγουρα λογικα θα εχει ο Δραγουμης. Ειστε σιγουρος πως φταιει αυτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριε Μαρακη εχετε το favorit με τον μονο ψεκασμο; Ποιο ακριβως ανταλλακτικο ειναι αυτο που ζητατε; Εχω και γω το ιδιο αυτοκινητο(forman) και δεν εχω ακουστα κατι τετοιο. Τι προβλημα σας παρουσιαζει;
    Σε καθε περιπτωση για μεταχειρισμενα απευθυνθητε στον Καντζο και Ερωτοκριτο στην Λιοσιων εχουν πληθωρα απο ανταλλακτικα για τα αμαξια μας. Οπως επισης και στον Παπακοσμα στην λεωφορο Θηβων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ INJECTION ΜΕ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ Pierburg 2E-E Ecotronic. 25-9-92 ΜΟΝΤ.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Πετρο λεγωντας το θεραντικο πλακακι εισαγωγης, μηπως ενοειται το βαρελακι που εχει στα πλαγια ? Συνηθως τα Favorit καρμπυρατερ σε εκεινο το σημειο ηταν ευπαθη. Οπως ειπε και ο Γιαννης ανταλακτικα μπορειτε να βρειτε, σε ολα αυτα τα σημεια που σας ειπαμε. Το συμπερασμα για θερμαντικο πλακακι το λετε εσεις η τ εχει δει καποιος μηχανικος τα αυτοκινητο ?

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ-ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΟΝΟ SKODA ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΕΓΒΑΛΕ ΣΑΛΦΑ 101-ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΠΛΑΚΑΚΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΡΑ. ΜΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ (check engine) ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ!!!

      Διαγραφή
    4. Κυριε Πετρο, μην ανχωνεστε..το check στα favorit καρμπυρατερ αναβε και θα αναβει. Σφαλμα 101 ( αν μπορειτε πειτε μας ακριβη αριθμο σφαλματος)σε κωδικους VAG δεν υπαρχει η δεν τον εχουμε. Με τι διαγνωστικο το κοιταξατε ? Οχι τον ανταπτορα 2Χ2 αλλα με τι scaner η με πιο προγραμμα ?
      Για να σβησει το check...πισω απο την μπαταρια ειναι ο εγκεφαλος. Οπως τον κοιταμε στην αριστερη μερια (προς το φτερο) ειναι οι ασφαλειες. Βγαλτε τες ολες. μια μια και καθαριστε τες η αλαξτε τες. Το Check θα σβησει. Αρκετα το εκαναν αυτο και ετσι εσβηνε το check χωρις την χρηση διαγνωστικου.

      Διαγραφή
  11. Για την υποθεση με το yeti θα πρεπει να κοιταξετε τα ρευματα, πολλαπλασιαστες, μπουζοκαλωδια.
    Η καρβουνιλα πισω που παρατηρησατε ειναι εμφανες σημαδι κακης καυσης.
    Καλα κανετε και προχωρατε βημα βημα μεχρι να το βρειτε φυσικα διχως καμια χρεωση.
    Προσωπικα η τουρμπινα μου φενεται χλωμο να φταιει αλλα οχι και απιθανο...εφοσον ελεγθουν ολα τα αλλα και δεν βρεθει τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννη το θεμα με το Yeti 1.2 ηταν καθαρα μπουζοκαλωδιο. Το εχουν παρουσιασεει και αλλα.

      Οσον αναφορα το Yeti 1.4 πιστευουμε πως ειναι τουρμπινα, βεβαια δεν μας εχει πει ο Κυριος Παπαδοπουλος αν εχουν δει τις πιεσεις on board on line, εκει θα ξεκαθαρησουν ολα.

      Διαγραφή
  12. Μπορει και στο 1.4 να ειναι θεμα ρευματων. Πιστευω να εχουν ελεγθει αυτα πριν πανε σε αλλαγη τουρμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα ήθελα να παρουσιάσω τον επίλογο της υπόθεσης με το αυτοκίνητό μου, ένα Yeti 1.4 TSI. Σήμερα αλλάχτηκαν και τα 4 μπεκ και το αυτοκίνητο επανήλθε στην αρχική του λειτουργία σαν καινούριο. ¨Οντως μετρήθηκαν οι πιέσεις και είναι όλα φυσιολογικά. Τελικά το όλο θέμα ήταν τα 4 μπεκ κόστους 680 ευρώ, τα οποία και δεν επιβαρύνθηκα στα πλαίσια της διετούς εγγύησης. Παράλληλα αλλάχτηκε και το πίσω σήμα της SKODA σαν καμπάνια μου είπαν (μπήκε και το αντίστοιχο αυτοκόλητο στο πορτ-μπαγκαζ). Σκοπέυω να αλλάζω κάθε 15000 Χ.Μ. το φίλτρο βενζίνης μήπως και αποφύγω (αν ήταν αυτό) παρόμοιο φαινόμενο. Να καταθέσω την εξαιρετική εντύπωση που μου έκανε ο επαγγελματισμός και η μεθοδικότητα των ανθρώπων της SKODA. Δεν την έχω ξανασυναντήσει. Να τους ευχαριστήσω και παράλληλα να εκφράσω και σε εσάς την ικανοποίησή μου για τις χρήσιμες πληροφορίες σας και τις συμβουλές σας. Έχετε ένα πολύεπίπεδο και πολύ ενημερωτικό Blog. Αν θελήσετε παιδαγωγικές συμβουλές μπορείτε να απευθύνεστε στο δικό μου. www.parispapad.blodspot.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κυριε Παπαδοπουλε χαιρομαστε που λυθηκε το προβλημα αμεσα και χωρις περαιτερο ψαξιμο. Οπως ειπατε το ιδιο προβλημα το εχει παρουσιασει και αλλο αυτοκινητο. Καλα κανατε και μας ενημερωσατε για αυτο, για να το εχουμε στο νου μας, αλλα και να κοιταξουμε αυτο με τον προβληματικο κωδικο και την ανανεωση κωδικου που εχει γινει. Σας ευχαριστουμε για τον πολυ ωραιο διαλογο και ειμαστε εδω σε οτιδηποτε θελετε να μας ρωτησετε στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οφείλω να σας ενημερώσω και για τη συνέχεια. Σήμερα το αυτοκίνητό μου παρ' όλη την αλλαγή των 4 μπεκ παρουσίασε έντονη υστέρηση και τελικά ξαναπήγα στη SKODA. Mπήκε στο διαγνωστικό και διαπιστώθηκε ότι η τουρπίνα δεν λειτουργεί σωστά. Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου θα τοποθετηθεί κι ελπίζω να τελειώσουν όλα εδώ. Βέβαια σ' ένα αυτοκίνητο με ηλικία ούτε 2 ετών και με 40000 χ.λ.μ πράγματι προβληματίζει η αλλαγή μπεκ & τούρμπο. Φαίνονται πολλά και αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν εμφανίζονταν 2 μήνες μετά που λήγει και η αντίστοιχη εγγύηση. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριε Παπαδοπουλε θα σας ξαναπουμε το εξης, για οτι εργασια κανετε, να σημειωνετε και να υπογραφετε το βιβλιο συντηρησης απο το εξουσιοδωτημενο συνεργειο, και να κρατατε τις εντολες εργασιας, ειναι πολυ σημαντικο για να αποδειξετε αν τυχον δεν λυθει το προβλημα και ληξει η εγγυηση, πως το προβλημα δεν διορθωθηκε. Κατι αλλο πολυ πιο σημαντικο. Εφοσον το αυτοκινητο ειναι στην εγγυηση, πιεστε να ΜΗΝ σας βαλουν τουρμπινα ανακατασκευης αλλα ολοκαινουργια. Συνηθως οι περισσοτερες τουρμπινες ειναι ανακατασκευης και οχι καινουργιες. Τα ανταλακτικα ανακατασκευης εχουν πανω ενα σηματακι. Προσεξτε το αυτο. Αν μπορειτε σημειωστε σε ενα χαρτακι τους κωδικους βλαβων που βγαζει το διαγνωστικο, να τους δουμε, αν ειναι ευκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μου είπαν ότι πολιτική της εταιρείας SKODA είναι να βάζει τουρμπίνες ανακατασκευασμένες. Ακόμη πρόσθεσαν ότι είναι "καλύτερα" γιατί έχει ελεχθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση επικοινώνησα με τα κεντρικά και μου είπαν τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τους ενημερωσατε για το προβλημα που εχει το αυτοκινητο και τι θα γινει σε περιπτωση που ληξει η εγγυηση και δεν εχει λυθει το προβλημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τους ενημέρωσα & παράλληλα έψαξα να δω τι σημαίνει "ανακατασκευασμένη' τουρμπίνα. Μίλησα με ΒΙΑΜΑΡ τα ονόματα είναι στη διάθεσή σας-προϊστάμενος τεχνικού συνεργείου Skoda Αθήνας. " Ανακατασκευασμένη σημαίνει ΄τι είναι φτιαγμένη από ανακυκλωμένα μέταλλα κι όχι πρωτογενή. Στα άλλα της στοιχεία όλα είναι ολοκαίνουρια. Μου είπε ότι όντως υπάρχει μια ευπάθεια του αυτοκινήτου εκεί κι ότι κακώς αλλάχτηκαν τα μπεκ, όως συχνά τα διαγνωστικά τους βγάζουν ασαφείς ενδείξεις όπότε προληπτικά και για το καλό του πελάτη προβαίνουν σ' αυτές τις αντικατστάσεις. Πρόσθεσε ακόμη ότι έτυχε και δε σημαίνει ότι θα συμβαίνει συχνά η παρούσα βλάβη. Στο δε Κιλκίς μου είπαν ότι συνέβη σ' ένα ακόμη Superb. Όσο αφορά στην εγγύηση μου είπαν πώς και πάλι στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και του πελάτη που προβαίνει στα προβλεπόμενα Servis θα γίνει μια έκθεση κι έστω κι εκτός εγγύησης θα καλυφθώ για τα υλικά και θα επιβαρυνθώ μόνο με τα εργατικά.
    Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην κοιτάζω το Corolla που αγόρασα το 2005 και δεν το έχω πάει ΠΟΤΕ εκτός προγράμματος στο συνεργείο κι απλά άλλαξα μόνο μια μπαταρία το τελευταίο διάστημα. Βέβαια οδηγικά υστερεί σε σχέση με τον Τσέχο όμως ξέρω πως δε θα με αφήσει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα ανακατασκευασμενα ανταλακτικα ειναι πχ. η τουρμπινα η δικια σας, αλαζετε στα πλαισια της εγγυησης και αποστελετε πισω στο εργοστασιο και εκει λυνεται και ξαναφτιαχνετε, αλαζουν τα επιμερους ανταλακτικα και τη δινουν ως καινουργια. Το ιδιο συμβαινει με παρα πολλα ανταλακτικα ακομα και με δισκο-πλατο...αρα ειναι μια ανακυκλωση ανταλακτικων...

    Κυριε Παπαδοπουλε οταν το αυτοκινητο σας εκανε αυτο το προβλημα, στον πινακα οργανων σας αναβαν καποια λαμπακια ? πχ. EPC H ANTISPIN ? η εστω το Check της μηχανης ? το αυτοκινητο ωταν ειχε απολεια πιεσης τουρπιζε ? δηλαδη ανοιγε και ξεφυσαγε η τουρμπινα του ? κατα την διαρκεια που ειχε το προβλημα, οσο ηταν προβληματικο το εβγαλαν δοκιμη με το διαγνωστικο συνδεμενο να δουν τις πιεσεις του τurbo ? την waste gate την ελεγξαν ? αν δειτε σας κανουμε συγκεκριμενες ερωτησεις για να καταλαβουμε ολοι και να καταληξουμε που ειναι το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπάκι δεν άναψη ΠΟΤΕ κανένα. Στην οδήγηση δεν έγινε καμία μέτρηση. Χθες που το πήγα το έβαλαν στο διαγνωστικό και μου ζήτησαν να περάσω εκτός. Σε ένα τέταρτο ο τεχνίτης μου έδειξε την εκτύπωση από το διαγνωστικό που έγραφε μειωμένη πίεση και δυσλειτουργία τουρπίνας 2 φορές. Συγκεκριμένα έγραφε και τα χιλιόμετρα που ήταν μόλις 15 πριν το πάω στο συνεργείο. Άμεσα παρήγγειλαν τα υλικά. Τώρα από την απάντησή σας για τις ανακατασκευασμένες τουρπίνες διαπιστώνω ότι όσα μου ειπώθηκαν από τη Skoda Βιαμάρ, απέχουν από την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Παπαδόπουλε μην αγχώνεστε για το θέμα των ανταλακτικών ανακατασκευής. Είναι μια πολιτική δυστηχώς που ακολουθεί εδώ και χρόνια το εργοστάσιο. Δεν ευθύνεται ο αντιπρόσωπος ή η Βιαμαρ γι αυτό. Είναι μια τακτική που ακολουθεί όλο το VW group όσο περίεργο και αν μας φαίνεται. Τώρα όσον αναφορά το πρόβλημα του αυτοκινήτου που είναι και το βασικότερο...μας κάνει εντύπωση πως από την πρώτη φορά που πήγατε το αυτοκίνητο με πρόβλημα πίεσης δεν το έκαναν βόλτα με το διαγνωστικό συνδεμένο, έστω να δουν τις πιέσεις της τουρμπίνας. Δεν πειράζει όμως, έχετε 4 ολοκαίνουργια μπεκ (δωρεαν φυσικα !) και σίγουρα τώρα με την αλαγή της τουρμπίνας θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα σας. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε αν μαζί με την τουρμπίνα θα αλαχτεί και η waste gate, αν παει κομπλέ. Αν πάει σετ τότε ακόμα καλύτερα, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο !

      Διαγραφή
  21. H τουρμπίνα είναι κομπλέ κι αλλάχτηκε, αλλάζοντας πλήρως τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Ο τεχνικός μου είπε πως διαπίστωσαν ότι υπήρχε ρωγμή στην αρχική με αποτέλεσμα την πλήρη δυλειτουργία της κυρίως όσο αυτή ζεσταίνονταν και διαστέλονταν. Με κάθε επιφύλαξη τέλος καλό όλα καλά;...
    Και πάλι σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ skoda favorit 1993 ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Η skoda felicia ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2000 ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΟΧΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΙΟ ΑΞΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΑΤΗΜΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΒΛΑΒΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πετρο θα σου φανει περιεργο κι ομως, αν θες ενα αυτοκινητο χωρις προβληματα, ειδικα αν εισαι και λιγο σχετικος προτιμησε το skoda favorit η skoda felicia μεχρι το 1997 τα μονου ψεκασμου. Μετα το 1997 τα felicia (4 μπεκ) το 90% εχουν προβλημα στο ποτενσιομετρο. Εκτος αυτου εχουν πλαστικο θερμοστατη και σπαει, δουλευουν στους 90 βαθμους τα νερα και καινε φλατζα αμεσως. Παρε ενα favorit η felicia μονου ψεκασμου. Βαλτου αμεσως 74αρι θερμοστατη και 74-70 βαλβιδα βεντιλατερ, καθε 10.000χλμ ρυθμιση βαλβιδες, μπουζι λαδια φιλτρα και δεν θα εχεις προβλημα. Ειναι ελαχιστες οι βλαβες που βγαζουν, οι κλασικες που βγαζουν ολα τα αυτοκινητα, ακομα και τα Ιαπωνικα. Χαρακτηριστικα να σου πουμε πως στο club μας εχουμε 1 felicia, 1 favorit και 1 forman μονου ψεκασου και τα αυτοκινητα παρα την ηληκια τους κανουν ταξιδια και ειναι ολη την ωρα στην εθνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 1997 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΝΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΩ ΚΑΝΑ 2-3 ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΟΠΩΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ ΚΤΛΠ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ SKODA FAVORIT ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΜΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΛΔ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΙΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1992 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ (548) ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΑΛΛΥ ΑΠΛΑ ΒΑΡΥ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΒΑΡΚΑ. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ 4 ΙΜΙΣΚΛΗΡΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ SACHS I BLISTEIN ?? ΕΧΕΙ 120.000ΧΛΜ ΣΤΡΩΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ SERVICE ΑΝΑ 10.000 ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΣΤΑ 5.000 ΜΕ ΛΑΔΙ 15W/40 ARAL ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΚΤΛΠ.Λ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΩ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΜΠΛΟΚ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΨΑΛΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟΜΠΑΡΑ!!! ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΩ ΕΛΕΝΧΟ!!!

      Διαγραφή
    2. δεν χρεαζεται να ριξεις πολλα λεφτα, βαλε 4 bilstein μαυρα. Το favorit & το forman που εχουμε στο club αυτα φορανε και εχουν εκπληκτικα αποτελεσματα. Οσον αναφορα το τιμονι δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Βγαλε την φουσκα της κρεμαριερας, γρασαρισε με γραφιτουχο γρασο και θα μαλακωσει πολυ. βαλτου μικρο θερμοστατη και βαλβιδα βεντιλατερ και θα κανεις την δουλεια σου ανετα, εφοσον του κανεις και τα service του μια χαρα. Λαδια ομως βαζε η 20-50 η 10-40.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΤΙ ΔΙΚΑΚΕΝΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΦΙΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΤΟΥ FAVORIT ??

      Διαγραφή
    4. Πετρο να σου πουμε για σιγουρα την Δευτερα ? εχουμε κατι υποψιν μας αλλα καλυτερα να σου πουμε 100% την Δευτερα

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΙ ΔΙΑΚΕΝΟ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΦΙΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΩ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΣΤΟ FAVORIT ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ FELICIA ΥΠΟΘΕΤΩ.

      Διαγραφή
    6. το ιδιο με του Felicia ειναι. παιξε 0,7 εισαγωγες και 0,8 εξαγωγες, η ρυθμιση να γινει οταν ειναι κρυο. μην ειναι ζεστο

      Διαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειμαι κατοχος forman μονου ψεκασμου. Για να δεσεις το αμαξι θες ανα 70-80.000 καινουρια αμορτισερ, ημισκληρα οπως ειπες. Εγω προσωπικα φοραω τα μαυρα μπιλστειν. Με τα παλια καγιαμπα τα ποροτκαλι το αμαξι ηταν επικινδυνο.
    Μπορεις να κατευθυνθεις και σε καποια κονι για πιο πολυ σφιξιμο με αναλογη επιπτωση στην ανεση. Το αμαξι δεν εχει αντιστρεπτικες οποτε μην περιμενεις και θεαματικα αποτελεσματα. Εγω του εχω βαλει και μια μπαρα θολων εμπρος 30 ευρω καινουρια γνησια, και με μια τετραδα φρεσκα λαστιχα δεν εχω παρατηρει καθολου σημαδια ελλειπους κρατηματος. Επισης με τα αμορτισερ αλλαζεις και top mount θολων! ΕΙναι παμφθηνα καιθα δεις πως εξαφανιζονται διαφοροι υποκοφοι ηχοι που πιθανουν ακους.
    Για την αξιοπιστια θελει ευλαβικο σερβις οπως ηδη κανεις.. Καλη βενζινη και κανενα καθαριστικο που και που, εγω βαζω καθε 2 γεμισματα ενα μπουκαλακι redex και η εισαγωγη λαμπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ SKODA ΔΙΕΤΙΑΣ (Όσο διαρκεί & η εγγύηση)

    Τώρα που τελείωσε η εγγύηση τι θα γίνει; Εύλογα αναδεικνύεται το παραπάνω ερώτημα μια που κατα τη διάρκεια της διετίας στο αυτοκίνητο χρειάστηκε να αλλαχτούν 4 μπεκ, μία τουρμπίνα και πριν μία εβδομάδα, ένας δακτύλιος στο τιμόνι όπου κόπηκαν λόγω χρήσης τα καλώδια που περιέχει και βγήκαν εκτός όλοι οι αερόσακοι και δε δούλευε η κόρνα (μου το διόρθωσαν μα την άλλη μέρα δε δούλευε ο πίσω καθαριστήρας οπότε το ξαναπήγα). Σύνολο έκτακτων μετακινήσεων στο service 10 (Δέκα) συνολικά. "Μόνο στο δικό σας συνέβηκαν αυτά μου δήλωσαν" οι κατά τ' άλλα συμπαθέστατοι κι εξυπηρετικοί άνθρωποι της Skoda. Όμως η άποψή μου για τα αυτοκίνητα της Skoda κλονίστηκε. Για ποια αξιοπιστία μιλάμε; Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια αυτοκίνητο (32) και ειλικρινά δεν είχα ποτέ τόσα συνολικά προβλήματα. Μπορεί να βρεθούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλοι ιδιοκτήτες Skoda που να δηλώσουν με ειλικρίνεια ότι δεν πήγαν ΠΟΤΕ έκτακτα σε συνεργείο. Το κατανοώ, όμως εγώ καταθέτω τη δική μου εμπειρία και παράλληλα ανησυχία, τι άλλο δώρο τώρα που τελείωσε και η εγγύηση θα μου προσφέρει η Skoda;
    Καλό Πάσχα

    Παπαδόπουλος Πάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kύριε Παπαδόπουλε μας αρέσει πολύ ο γραπτός σας λόγος, οι απορίες-ερωτήσεις σας και οι σχολιασμοί σας. Με το τελευταίο σχόλιο σας μας δώσατε την ιδέα να ανοίξουμε ένα νέο θέμα στο blog, έτσι ώστε να μας πούν και άλλοι αναγνώστες για την συμβίωση τους με τα Skoda αλλά και τις βλάβες που τους έχουν παρουσιάσει μετά την εγύηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχει εδώ και αρκετό καιρό - πάνω από εξάμηνο που το έχω παρατηρήσει, ότι το αυτοκίνητο στο ρελαντί χάνει τη σταθερότητα και έχει την τάση να πέσει κι'άλλο κουνόντας όλο το αυτοκίνητο. Άλλες φορές όταν το βάζω μπρος το πρωί η βελόνα του στροφόμετρου χοροπηδάει από τις 1.400 έως τις 700 μέχρι είτε να το μαρσάρω λίγο είτε να ξεκινήσει. Στο σέρβις των 30.000χλμ μου βάλανε ένα καθαριστικό και μου είπαν να το δουλέψω. 1000χλμ μετά μικρή διαφορά βλέπω αλλά ακόμα χειρότερα όταν ξακινάω ακού από 1200 έως 1500 στροφές ένα μεταλλικό συντονισμο μέσα από το τιμονι σα να βγαίνει (μέσα στην πιλωτή ακουγεται πολυ έντονα). Μου είπαν φερ'το να το δούμε σα να μου έκαναν χάρη... Έχω κάνει τις δύο καμπάνιες καδένα - τουρμπίνα. Ξαναπήγα αντιπροσ. Λοιπόν ενώ είχαν κάνει την καμπάνια της τουρμπίνας προφανώς δεν κάνανε το update στο λογισμικό το οποίο κάνανε τώρα???
    Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν το είδανε στο σέρβις? Μου κολήσανε και το αυτοκόλλητο στη ρεζέρβα, δεν το είχανε βάλει στις 15.000 που υποτίθεται ότι το είχανε κάνει.
    Το άλλο περίεργο, μου κλείσανε ραντεβού για Δευτέρα να μου ξαναλλάξουνε καδένα και τεντοτήρες γιατί όντως ακούγεται!!!!! Δεύτερη φορά σε δύο χρόνια???
    Ή είμαι πολύ γκαντέμης ή κάτι δεν πάει καλά. Στο μεταξύ σήμερα (Παρασκευή) το έγραψα χλμ επίτηδες μετά το συνεργείο και όντως χειροτερεύει ο θόρυβος... Θα το κλείσω όλο το Σ/Κ και θα το βάλω μπρος μόνο για να πάω στην αντιπροσωπεία.
    Το ρελαντί όντως είναι οκ τώρα αλλά ο θόρυβος από τις 1200 έως τις 1800 είναι και συνεχόμενος και πιο έντονος σε τρομακτικό βαθμό...
    Άσε που τώρα ακούω θόρυβο από την τουρμπίνα σαν να κάνει ένα έντονο σφύριγμα από μπροστά όταν άφηνω το γκάζι. Νοιώθω ότι έχει και μεταπτώσεις στην απόδοση, μία τραβάει καλά μία όχι...
    Τί να πω, την Τρίτη που θα το παραλάβω θα δείξει...
    Ακούω εντυπώσεις - γνώμες, ειλικρινά τις έχω ανάγκη γιατί έχω τρελαθεί - δεν έκανα ο μπούφος και την επέκταση εγγύησης, κοίταξα να βάλω esp
    cruise control και θερμαινόμενα καθίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε μην αγχωνεσαι. για ολα υπαρχει λυση. ολα θα φτιαχτουν μην τρελενεσαι και μην απογοητευεσαι.
    1-σου εκαναν την καμπανια της τουρμπινας, οποτε αποκλειεται να μην σου εκαναν και το upadate, δεν γινετε να μην στο εκαναν. Αν εκαναν κατι τετοιο ειναι φαινομενο !!!
    2- να σου ξανααλακουν καδενα γιατι ακουγεται ?..αυτο ειναι οντως περιεργο. εκτος κι αν εχει πηδηξει δοντι.

    3- για τον θορυβο τον μεταλικο που σου κανει, πες τους για αρχη να βαλουν μονοτικο σφουγγαρι στα σωληνακια της βενζινης, γιατι ολ ατα fabia εχουν ενα θεμα με θορυβο εκει, και μετα ξεκαθαριζει σιγα σιγα.

    4- για τις ασταθμιες στο ρελαντι, οντως μπορει να ηταν απο καυσινο και να ηθελε εναν καθαρισμο. αμ στο ξανακανει σιγουρα θα καταγραψει καποια βλαβη το διαγνωστικο, οποτε σημειωσε τον κωδικο του σφαλματος και το κουβεντιαζουμε. και αν στο ξανακανει και δεν ειναι τιποτα απο τα παραπανω αλλα κανει ασταθμειες, ισως τραβαει καπου αερα στο συστημα εισαγωγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημερα σε ολα τα μελη του skodaclub ειμαι ο βασιλειος τασιος απο θεσσαλονικη θα ηθελα να αναφερω ενα σοβαρο προβλημα που εχω με το YETI 1.8 TSI 4X4 που εχω
    Το αυτοκινητο εχει 44650 χιλ.αγορασμενο καινουργιο απο την ΒΙΑΜΑΡ Θεσσαλονικης το 2010
    Ξαφνικα χτυπησε η καδενα .το ΥΕΤΙ πηγε στο συνεργειο της SKODA ΔΕΛΤΑ Α.Ε ( η οποια εχει παψη να ειναι επισημο συνεργειο της ΒΙΑΜΑΡ χωρις ομως να εχουν ενημερωθη οι πελατες της) .Εγω τουλαχιστων δεν το γνωριζα . Εκει μου ειπαν διαφορα χαζα οτι φταιει το ηλεκτρονικο του εκκεντροφορου και το σωληνακι των αναθυμιασεων που ηταν τρυπιο μου και οτι εχω πολλα λαδια στο αυτοκινητο .μου αλλαξαν λαδια χωρις την εγκριση μου και στο τελος μου ειπαν οτι ειναι η καδενα.Χωρις πολλα το πηρα και το πηγα σε δικο μου συνεργειο εκτος αντιπροσωπιας .Ο κινιτηρας εχει καταστραφη σχεδον δεν κρατουσε πιεση το λαδι που ανεβαινε στους εκκεντροφορους εξαιτιας μια μικρης βαλβιδας στο κεφαλαρι (που θα επρεπε να εχει καποιο αισθητηρα να δειχνη αν εχει προβλημα). Δυο εκκεντροφοροι καταστραμενοι το κεφαλαρι φαγωμενο και ο κινητηρας να δουλευη ρολοι να μην δειχνη καποιο σημαδι παρα μονο το χτυπημα της καδενας .Τα ανταλλακτικα αγοραστηκαν απο την VW η (SKODA ΕΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ) τουλαχιστον 200-400 ευρω διαφορα Αυτα τα λιγα για να προσεχου ολοι τον συγκεκριμενο κινιτηρα και προς γνωση των κατοχων SKODA στην θεσσαλονικη για το συγκεκριμενο συνεργειο
    Σας ευχαριστο πολυ για την φιλοξενια στο club σας. Ειστε το καλυτερο που εχω βρη στο internet και πιστεψτε με δυσκολα δινω ευσημα σε καποιον
    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ν. ΤΑΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη σας ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση της δημοσίευσης σας. Λόγο μιας συνάντησης που είχαμε στις 20/10/2013 είχαμε επικεντρωθεί εκεί και δεν είδαμε το μύνημα σας. Ειλικρινά λυπόμαστε για την ταλαιπωρία σας. Όμως..θα μπορούσατε να έχετε να έχετε γλιτώσει αρκετά χρήματα αν δεν είχατε λ/υσει το αυτοκίνητο, και το είχατε πάει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ή αν είχατε μιλήσει με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Βιαμαρ. Σίγουρα κάτι θα έκαναν, και πάνω από όλα θα είχατε εγγύηση 2 χρόνια σε εργασία και ανταλλακτικά. Δέμ δικαιολογείται τέτοια ζημιά.Αυτό που πρέπει να μάθουν όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων Skoda είναι τα δικαιώματα τους, αλλά και η οικονομία στην τσέπη τους. Πιστέψτε μας πιο πολύ κερδισμένοι βγαίνουμε όταν έχουμε ένα όχημα που κάνει συντήρηση σε εξουσιοδοτημένο. Γιατί άν σταλεί μία έκθεση στο εργοστάσιο, η πρώτη ερώτηση θα είναι αν το αυτοκίνητο είναι ενημερωμένο. Και είναι αρκετές οι φορές που το εργοστάσιο απαντάει θετικά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα με σε αυτοκίνητα μελών μας. Όσο αφορά τις τιμές, τι τιμές βρήκατε ?

      Διαγραφή
  31. Άλλο ένα περιστατικό ανάμεσα στα πολλά που αφορούν την καδένα χρονισμού που δημιουργεί ανασφάλεια και αμηχανία στους ιδιοκτήτες των αυτικινήτων με TSI κινητήρες.Ούτε καμπάνια, ούτε οδηγία, μόνο σιγή ιχθύος για ένα τόσο μεγάλο θέμα. Ποιοι κινητήρες έχουν θέμα, αυτοί με αρχικά BMY, μόνο οι 1.2 & 1.4; ¨Ομως εδώ έχουμε έναν 1.8. Οι κινητήρες με αρχικά CAXA δεν εμπλέκονται; Ποιες χρονιές και μετά δεν υποφέρουν οι κινητήρες από αυτές τις κακοτεχνίες; Αυτά τα ερωτήματα αναδύονται εύλογα. Μιας και οι καδένες αντικαταστάθηκαν από οδοντωτούς ιμάντες, "εμείς" οι ιδιοκτήτες των αντίστοιχων αυτοκινήτων με τις καδένες μπορούμε κάτι να κάνουμε για το αποφύγουμε ή απλά μοιρολατρικά περιμένουμε την "επέλαση των βαρβάρων"; Καλό βράδυ σε όλους σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλο θα ειναι ο φιλος αλλα και ολοι σας να κανετε εναν ελεγχο αν τυχον το αυτοκινητο σας εχει καποια καμπανια ανακλησης. Στην κεντρικη σελιδα του Site μας θα το δειτε, ακολουθηστε τις οδηγιες, ειναι πολυ απλο. Για 1.8 Tsi ειχε βγει καμπανια για αντεπιστροφη βαλβιδας εκκεντροφορου και αλαζετε και καδενα, Την καμπανια την εχουμε ανακοινωσει και στο Site μας. Μην τυχων και ο φιλος μας ηταν μεσα στην καμπανια, και δεν το πηρε χαμπαρι ? υποθετικα μιλαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπερα σας. Ειμαι κατοχος SKODA OCTAVIA 5, το οποιο αγορασα καινουργιο το 2009. Το αυτοκίνητο εχει 36.500 χλμ. Τις τελευταιες 10 μερες αναβει στο καντραν η ενδειξη τιμονιου χρωματος κιτρινου. Δεν αναβει συνεχομενα παρα μονο περιστασιακα. Το πηγα στην αντιπροσωπεια πριν απο 6 μερες , αλλα δεν βρηκαν κατι μου ειπαν. Εν τω μεταξυ παρατηρησα οτι οσο αναβε η ενδειξη το τιμονι γινοταν πιο βαρυ.Χθες αναψε παλι, σταματησα στην ακρη του δρομου, εσβησα τον κινητηρα, μετα απο 2 λεπτα ξαναεβαλα μπρος και δεν αναβε.Μπορει κανεις να με βοηθησει τι ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπερα σας. Ειμαι κατοχος ενός Octavia 5, το οποιο αγορασα το 2009. Το αυτοκινητο εχει 36500 χλμ. Πριν από 10 μερες περιπου αναψε στο καντραν η ενδειξη του τιμονιου κιτρινου χρωματος. Η ενδειξη δεν αναβε συνεχομενα αλλα περιστασιακα. Το πηγα στην αντιπροσωπεία πριν από 5 μερες, το κοιταξαν αλλα δεν βρηκαν κατι (εννοειται ότι όταν το πηγα η ενδειξη δεν αναβε…). Χθες ξαφνικα αναψε παλι η ενδειξη..ξεχασα να πω ότι παντα όταν αναβε η ενδειξη το τιμονι γινοταν βαρυτερο.. Σταματησα στην ακρη του δρομου, εσβησα τον κινητηρα κ μετα από 2 λεπτα ξαναεβαλα μπροστα, χωρις να αναβει η ενδειξη και η αισθηση του τιμονιου ηταν κανονικη. Μπορει καποιος να με βοηθησει τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ φιλε Στέφανε μπορεί να είναι πολλά. Μπορει να είναι αισθητήρας, μπορει να είναι εγκέφαλος, μπορει κρεμαριέρα. Στα octavia 5 ειναι λιγο δυσκολο να μην κραταει την βλαβη, αλλα
    εμεις αυτο που σε συμβουλευουμε ειναι να μηλησεις με την αντιπροσωπεια που το πας, και την επομενη φορα που θα στο κανει, μην το σβησεις, αν εισαι κοντα στο συνεργειο πηγαινε το, με το λαμπακι αναμενο για να βρουν ακριβως την αιτια. Σιγουρα ειναι δυσκολο να το οδηγησεις με βαρυ τιμονι, αλλα δεν γινεται αλλιως, θα παδευεσαι και θα πηγαινεις ολο στο ψαξιμο. εκτος και αν την επομενη φορα που στο κανει, χωρις να βγαλεις τα κλειδια, να το φορτωσεις στην οδικη και να το πας.για να βγαλουν μια ακρη. Ειναι δυστηχως καποιες βλαβες που πρεπει να τις πετυχει ο μαστορας την ωρα που το κανει, αλλιως θ ααλαζεις αδικα καποια ανταλακτικα μεχρι να το βρειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητοί μόλις αγόρασα ένα YETI 1,4TSI μεταχειρισμένο του 2011 και στην πρώτη βδομάδα δεν λειτουργουν τα χειρηστήρια στο τιμόνι και η κόρνα έχει ξανατύχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ναι εχει ξαναακουστει κατι αντιστοιχο με τα κουμπια στο τιμονι. Αν το αγορασες απο αντιπροσωπεια και σου εχουν δωσει εγγυηση μεταχειρισμενου εισαι τυχερος. Γνωμη μας ειναι να επισκεφθεις ενα εξουσιοδοτημενο συνεργειο, γιατι μπορει να ειναι κατι απλο, να θελουν καθαρισμα οι επαφες, η να εχει καει μια ασφαλεια. Απλα ισως χρειαστει να βγει ο αεροσακος και εκει θελει προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Την παραπάνω βλάβη είχα κι εγώ με ίδιο αυτοκίνητο. Αλλάχτηκε ο δακτύλιος που βρίσκεται μέσα στο τιμόνι κι αφορά στα καλώδια που παιρνούν από εκεί. Μοντέλο Υeti Μάιος 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φιλοι μου καλησπέρα σας.Ειμαι κατοχος ενός scoda subert 1.4 και εχω κανει 120000 χιλιόμετρα σε 3 χρονια.Εδω και 15 μερες παρατηρησα στον κινητηρα όταν κανω κατεβασμα ταχυτητας και παταω γκαζι μου κανει αποτομη διακοπη του δευτερολεπτου και παει κανονικα,Αυτο μπορει να παρατηρηθεί σε μια αποσταση 15 χιλιομετρων και 10 φορες.Το πηγα στο συνεργειο και επεμενε ότι εφταιγε ο πολλαπλασιαστης του πρωτου κυλινδρου.Τον αλλαξε και παλι τα ιδια.Το αποτέλεσμα μου επεστρεψε τα λεφτα και εφυγα με την προφαση να βαλω καυσιμο 100 οκτανίων μηπως φταινε τα μπεκ.Ειλικρινα εχω απογοητευτεί για ένα αυτοκινητο 3 ετων να μην μπορουν να βρουν τι εχει.Αν καποιος από τους φιλους μας εγω εχει αντιμετωπησει παρομοπιο πρόβλημα θα ηθελα να με ενημερωσει,Σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα και εγώ να σας πω την εμπειρία μου από το octavia 1.4 TSI μοντέλου 2009 σε σύγκριση με το opel astra sedan 1.4 μοντέλου 1999. Αφού έχει περάσει πλέον μια 5ετια μπορούν ίσως να βγουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα ανάμεσα στα 2 παραπλήσια αυτοκίνητα της ίδιας φαινομενικά κατηγορίας με την ίδια χρήση στους ίδιους δρόμους. Καταρχάς με την αγορά του οctavia οι διαφορές στην ποιότητα των 2 οχημάτων εννοώ στο αμάξωμα και στα εσωτερικά μέρη μου έδειχναν μια περίεργη εντύπωση. σε κάποια σημεία το άστρα ήταν ποιοτικότερο σε κάποια άλλα ήταν καλύτερο το σκοντα. Η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο χρόνο, η πλάστιγγα έγερνε προς το opel. Σε αυτό συνετέλεσαν η αλλαγή εξαρτήματος της τουρμπίνας το πρώτο 3 μηνο καθώς το αυτοκίνητο λειτουργούσε σαν απλό 1.4 αλλά ευτυχώς ήταν στην εγγύηση και δεν χρεώθηκα κάτι και επίσης η κακή εντύπωση που μου έκανε η τεράστια διαφορά τιμής στα μεγάλα service από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία.από εκείνη την στιγμή και επειτα το μοναδικό πράγμα που χρειάστηκε να αλλάξω ήταν ο μηχανισμός παραθύρου του συνοδηγού πριν 6 μήνες περίπου. Κανένα άλλο πρόβλημα προς το παρόν. Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή στα 5 χρόνια δηλαδή το αυτοκίνητο έχει 84.000 χλμ. Μετά την παρελευση της 5 ετίας σκεπτόμενος τα προβλήματα που μου είχε βγαλει το astra (2 φορές αλλαγή μύλου κλειδαριάς, αλλαγή όλων των μπεκ, η πίσω ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά της δεξιάς πόρτας δεν λειτουργούσε, αλλαγή αντλίας νερού, το aircondition χρειάστηκε επισκευή) στα περίπου ίδια χιλιόμετρα καθότι στην 10ετία που το πούλησα είχε 169.000 χλμ, μπορώ με ασφάλεια να πω οτι τουλάχιστον σε εμένα το octavia έχει βγει πολύ πιο αξιόπιστο πράγμα που δεν το πολύ περίμενα είναι η αλήθεια. Οσο αναφορά την οδική συμπεριφορά σε ολα τα επίπεδα καθώς και την οικομομία στην βενζίνη η διαφορά είναι χαώδης, αλλά δεν είναι σωστό να συγκρίνω ένα αυτοκίνητο 10 χρόνια νεότερο με το προηγούμενο. Σύγκριση σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να γίνει μόνο με το αντίστοιχο αστρα 2009 μοντέλου. Αυτή είναι η εμπειρία μου σχετικά με την αξιοπιστία της octavia αφού την οδηγώ πλέον για μια 5 ετία και ελπίζω να συνεχίσει ετσι. Γενικότερα είμαι πολύ ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...ΕΧΩ SKODA YETI 1.2 TSI ΤΟΥ 10 ΜΟΝΤΕΛΟ..ΣΤΑ 76.000 ΣΧΕΔΟΝ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ EPC.ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΡΜΠΙΖΕΙ Κ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ..ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΩ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Κ ΤΟΝ ΑΝΑΨΩ ΠΑΛΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΟ Κ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΞΑΝΑ ΑΝΑΨΕΙ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ???ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΟ ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΦΑΛΜΑ.ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΤΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μας κάνει εντύπωση πως όταν βάζετε στο διαγνωστικό δεν δείχνει σφάλμα..Πιθανόν κάποιος αισθητήρας έχει χαλάσει και το ρίχνει σε safe mode. Σίγουρα είναι κάτι ηλεκτρικό. Η γνώμη μας είναι, για να μην ταλαιπωρήσε, και για να βγάλεις άκρη, όταν στο ξανακάνει, μην το σβήσεις, και μην βγάλεις τα κλειδιά από τον διακόπτη. Την ώρα που θα στο ξανακάνει αν μπορείς πήγαινε το στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Skoda, για να εντωπίσουν το πρόβλημα ακριβώς την ώρα που το κάνει. Ότι άλλο και να πούμε θα είναι θεωρίες και φιλοσοφίες. Ενημέρωσε μας για νεότερα

      Διαγραφή
    2. γεια σας ακριβωσ το ιδιο προβλημα ειχα και εγω ...αλλαγη τουρμπινας....εμενα το εκανε πολυ νωριτερα ...το πρωτο χρονο...

      Διαγραφή
    3. Γειά σου φίλε Βαγγέλη, διάβασα το κείμενο με το πρόβλημα που είχες στο 1.2 Yeti σου και θα ήθελα να μάθω τι έκανες γιατί μου εμφανίστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και σε ένα φορητό διαγνωστικό που έχω μου βγάζει βλάβη P0068.

      Διαγραφή
    4. Γειά σου φίλε Βαγγέλη Χρήστο , διάβασα το κείμενο με το πρόβλημα που είχες στο 1.2 Yeti σου και θα ήθελα να μάθω τι έκανες γιατί μου εμφανίστηκε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και σε ένα φορητό διαγνωστικό που έχω μου βγάζει βλάβη P0068. Όταν ανάβει το λαμπάκι του αντισπιν το τούρμπο τίθεται εκτός λειτουργίας. Αν σβήσω τον κινητήρα και τον ξανά βάλω σε λειτουργία το ποιο πιθανό να σβήσει η βλάβη και όλα να λειτουργούν σωστά. Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας και η πείρα σας. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εχω ενα yeti 1,8 tsi το οποιο μετά το service των 90000km αρχισε να παρουσιάζει μεγάλη κατανάλωση στο λάδι ,περίπου 0,6 καθε 1500km το οποιο το βλέπω υπερβολικό. Διαρροές δεν βλέπω πουθενά. Κάποιο συνεργείο μου είπε για την βαλβίδα αναθυμιάσεων που βρίσκετε πάνω στην κυλινδροκεφαλή με κόστος περίπου στα 100 ευρώ...αλλά και αυτό όχι με σιγουριά πρέπει να το πάμε ψάχνοντας...βλέποντας και κάνοντας είναι δυνατόν να μην μπορουν να απαντήσουν με σιγουριά , Αλλος μου είπε οτι παρουσιάστηκαν προβλήματα με πιστόνια και ελατήρια αλλά δεν το κυκλοφόρησαν πολύ πολύ για να μην γίνει πανικός στα συνεργεία.... Καμια ιδεα που παει όλο αυτό το λάδι (εξάτμηση καθαρή πουθενά διαρροή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Οχι ακόμη....έχω παραγγείλει μια καινούρια pcv βαλβίδα γιατί στα audi παρουσίασε προβλήματα, και ελπίζω και παρακαλάω να στρώσει....γιατι πληθένουν οι φωνές που ακούω για πολλά που παρουσίασαν κολλημένα ελατήρια και τους άφησαν να λήξει η εγγύηση και τωρα ξοδευουν χιλιάρικα για την επισκευή του μοτερ τους....το οποίο μου φαίνεται εντελώς απαράδεκτο για τέτοιο αυτοκίνητο τέτοιας αξίας και τέτοιας τεχνολογιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. γεια σας πραγματα τα εχω χαμενα με ολα αυτα που διαβαζω και λυπαμαι πολυ που δεν μπηκα τουλαχιστον ενα χρονο πριν....καταρχην εχω skoda fabia 1.2 tsi 2010....αγορασμενο τον αυγουστο...το πρωτο εξαμηνο χαλαει το πορτ μπαγκαζ....τον επομενο χρονο εκει που οδηγουσα αναβε ενα epc λαμπακι και δεν προχωρουσε το αυτοκινητο η σταματαγε εντελωσ να κινειται...το πηγαινα επι δυο μηνεσ αλλα επρεπε να ειναι εκεινη την ωρα αναμενο το λαμπακι για να διαπιστωσουν τι ακριβωσ συμβαινει...αφου υπηρχε αυτη η ταλαιπωρια για μηνεσ μεχρι να ερθουν τα ανταλλακτικα υπογραφοντασ μετα το φτιαξιμο διαβασα οτι εγινε αλλαγη τουρμπινασ ....καποιουσ μηνεσ μετα αρχισα να ακουω ενα μεταλλικο θορυβο το πηγα και μου ειπαν τα μπκ μεχρι να ζεσταθουν...και που τα γραφω αυτο δεν καταλαβαινω ουτε τι ειναι...οκ ελεγα αφου ετισ πρεπει να ακουγεται το επαιρνα....το ξανακανε το ξαναπηγαινα...τιποτα δεν εχει...μετα οταν εσβηνα το αυτοκινητο καταλαβαινα οτι μυριζει καμμενο λαδι ...ξαναπηγα τιποτα οταν ερθεισ για σερβισ θα συμπληρωθουν...οκ...ξαναρχισε ο θορυβοσ πιο εντονοσ σαν τρακτερ ειδικα το πρωι οταν ηταν κρυο...το πηγα τιποτα ειπαν...εε και εγω αφου ετσι επρεπε να κανει συνεχιζα και το κινουσα...πριν απο 10 μερεσ μπαινω να φυγω τιποτα το αυτοκινητο δεν επαιρνε μπροσ...παμε αντιπροσωπεια και μου ειπαν κατι για καδενα και βαλβιδεσ ...βασικα φτιαξιμο η μηχανη....θυμαμαι καλα οτι οταν αγοραστηκε το αυτοκινητο ο πωλητησ ειχε πει εγγυσηση πεντε χρονων ....στην αρχη ετσι μασ ειπε και οτι εχει ληξει απο τον αυγουστο...μολισ του ειπα οτι μα ειναι ο τεατροσ χρονοσ τωρα μετα το αλλαξε και το εκανε 4...πειτε μου εγω τι να κανω..αγορασα καινουριο αυτοκινητο για καλυτερα πριν απο 6 μηνεσ το ξεχρεωσαμε και ολα αυτα τα χρονια μου εχουν σπασει τα νευρα...και κατι αλλο απο που να γνωριζω εγω οτι πρεπει καθε φορα που παω να δουνε κατι οτι πρπεπι να καταγραφεται?.βασικα το βιβλιο συντηρησησ μου δοθηκε περπιπου ενα χρονο μετα....αγανακτησμενη....τη δευτερα μπορει να ειναι ετοιμο αλλα πειτε μου που θα βρω 1000 για να τα δωσω???....κατερινα γιαννακεα απο καλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κυρια Κατερινα, σας συμβουλευουμε να μηλησετε ΑΜΕΣΑ με το τμημα εξυπηρετησης πελατων στην Βιαμαρ. εχωντας μπροστα σας το βιβλιο συντηρησης του οχηματος,την αδεια κυκλοφοριας, τις αποδειξεις των service αλλα και των αλλων εργασιων που εχουν γινει στο αυτοκινητο σας. Επισης ελεγξτε αν το οχημα σας ηταν επηρεασμενο απο καποια καμπανια η την καμπανια για αλαγη καδενας. Οταν το βαζατε εμπρος και ηταν κρυο, και σας εκανε μεταλικο θορυβο αυτο ηταν ενα συμπτωμα που το κανει η καδενα, και απορουμε γιατι δεν σας την αλαξαν εντος εγγυησης....αυτο το προβλημα ειναι γνωστο σε ολα τα tsi. Η συμβουλη μας ειναι να μηλησετε αμεσα με το τμημα εξυπηρετησης πελατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. σας ευχαριστω...πωσ επικοινωνω με το κεντρο εξυπηρετησης πωλητων....βασικα μετα την αλλαγη τουρμπινας μου ειχαν πει οτι η εγγυηση μου ηταν μεχρι δυο χρονια και οτι τα σερβισ θα μπορουσαν να γινονται και αλλου απο εδω και περα .. με την επιμονη μου τωρα οτι οταν αγορασαμε το αυτοκινητο ειχαμε πληρωσει για περισσοτερη εγγυηση δια μαγειασ ηταν 5 αλλα μολισ ειπα ειμαστε στον τεταρτο χρονο το εκαναν 4 και οτι εληξε τον αυγουστο....και πωσ θα αποδειξω οτι πηγαινα και μου ελεγαν δεν εχει τιποτα αφου δεν ηξερα οτι επρεπε να καταγραφεται...ουφ πονοκεφαλος....κατερινα γιαννακεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. μπηκα τωρα να δω για τισ καμπανιεσ ειδα και για καδενα και για τουρμπινα...και η απορια μου ειναι απο που να ξερω εγω για τισ καμπανιεσ αν καποιοσ απο την αντιπροσωπεια δεν το πει?....οταν πηγαινα αν δεν εκανα οι ιδιοι τισ διαδικασιεσ εγω πωσ να ξερω τι πρεπει να κανω και αν το αυτοκινητο μου ειναι σε καμπανια....εχω στεναχωρηθει παρα πολυ...κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κατερινα..προσεξε τι θα κανεις. την Δευτερα πριν πας να παραλαβεις το οχημα, θα παρεις τηλεφωνο στα κεντρικα της skoda, στην Αθηνα, στην βιαμαρ. θα εχεις μπροστα σου το βιβλιο συντηρησης, και την αδεια κυκλοφοριας. θα τους εξηγησεις τι ακριβως εχει γινει, και πιστευουμε θα βρεθει μια λυση. Οταν πηγαινες για σερβις, λογικα σου σφραγιζε το βιβλιο συντηρησης, και σου εδινε αποδειξεις σωστα ? αυτα φαινονται στο συστημα. συνηθως η skoda με την επεκταση εγγυησης, το κανει απο 2 σε 4 χρονια. Οταν πηγαινες στο συνεργειο, για τα προβληματα ανοιγες εντολες εργασιας ? δηλαδη κατα την επισκεψη σου εκοβαν ενα χαρτι ροζ και ασπρο, εσυ κραταγες το ασπρο, που ελεγες τι προβλημα εχει το αυτοκινητο ? επισης, με τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου ελεγξτε αν το αυτοκινητο εχει καποια καμπανια, η δες στο βιβλιαρακι η στις αποδειξεις αν σου εχουν αλαξει ποτε καδενα.-οπως και να εχει μηλησε με το τμημα εξυπηρετησης πελατων, και εξηγησε τους αναλυτικα τι εχει γινει, να μπορεσεις να βοηθηθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός yeti 1.2 2010 εδώ και έξι μήνες. Μόλις το πήγα για σερβις των 60000χλμ μου είπαν ότι θέλει βαλβολίνες 70€ και αλλαγή της καδένας με κόστος 180€ με εργατικά λόγω κροταλίσματος το πρωί στην εκκίνηση και μάλιστα άμεσα γιατί έτσι συμβαίνει με τα πρώτα tsi. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους το αναλαμβάνει η βιαμάρ μιας και ενώ είναι εκτός εγγύησης το αναγνωρίζουν σαν κατασκευαστικό πρόβλημα. Είναι έτσι; Αν ναι μήπως δεν θα έπρεπε να πληρώσω τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλοριζικο το ΥΕΤΙ σου. Λογικα το πηρες μεταχειρισμενο. Αυτο που λες για τις βαλβολινες, ειναι στα πλαισια της συντηρησης οπως σε ολα τα αυτοκινητα..καθε 60.000 χιλιομετρα (μηχανικα κιβωτια) αλαζουν βαλβολινες. οσον αφορα την καδενα, καποια μοντελα ειχαν καμπανια για αλαγη. Καποια, οχι ολα μην μπερδευεστε. Περα απο αυτο επειδη εκφραστηκαν κατα καιρους καποιες αναφορες (οπως το δικο σου για παραδειγμα) στα πλαισια του after sales, και της καλης θελησεως αν το αυτοκινητο ειναι σωστα συντηρημενο και ενημερωμενο μπορει να γινει καποια εκπτωση. μην ξεχνας οτι το αυτοκινητο σου ειναι εκτος εγγυησης, μην τα θελουμε κι ολα δικα μας... Αυτος που σου ειπε οτι ειναι κατασκευαστικο προβλημα μαλλον στα ειπε οπως ηθελε. Οσα αυτοκινητα ειχαν ελατωματικη καδενα, ειχε βγει καμπανια, και αλαχτηκε. Αρα το δικο σου δεν ηταν στην καμπανια αρα δεν ειχε ελατωματικη καδενα. καλου κακου κανε εναν ελεγχο μηπως το αμαξι σου εχει καποια καμπανια που δεν εχει γινει. Στην κεντρικη σελιδα του site μας, πανω αριστερα, ακολουθηστε τον συνδεσμο, βαλτε τον αριθμο πλαισιου του οχηματος και θα σου δειξει αν εχεις καποια καμπανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ναι μεταχειρισμένο το πήρα. Το τσέκαρα και δεν συμμετείχε σε κάποια καμπάνια. Απλά με προβληματίζει ότι μήπως δεν είναι στην πραγματικότητα καδένα απλώς ένας θόρυβος και με αλλαγή λαδιών και γενικά με μερικές ψιλοδιορθώσεις και την πρόφαση της καδένας μου πάρουν 180€ αέρα για να μην κάνει απλά θόρυβο. Πως μπορώ να διασφαλίσω ότι πράγματι θα γίνει αλλαγή μια που δεν είμαι παρών στο συνεργείο και δεν έχω ιδέα από αυτή την εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. φιλε Παναγιωτη... 1-- το αμαξι σου ειναι τουρμπατο και περνει συνθετικα λαδια, δηλαδη ψιλα λαδια, 5/40 η 5/30 οποτε αν του βαλουν πιο χοντρα περα οτι θα βαραει το μοτερ, η καδενα θα χτυπαει ολη την ωρα γιατι δεν θα λιπαίνεται. Αν βαλει πιο λεπτα λαδια ( δεν παει πιο ψιλα λαδια) θα στα καιει..περα απο αυτο..διορθωτικες κινησεις να μην κροταλιζει η καδενα δεν γινονται. δεν ρυθμιζεται,ειναι φιξ. οποτε μην πονηρευεσαι αδικα...2-- οπως ειπες το μεγαλυτερο μερος του κοστους το αναλαμβανει η Βιαμαρ..πραγμα που σημαινει πως τα ανταλακτικα θα παραγγελθουν για το αμαξι σου, για συγκεκριμενο αριθμο πλαισιου δηλαδη, και μετα την εγρασια θα παρεις την αποδειξη που θα πληρωσεις και θα εχεις 2 χρονια εγγυηση ανταλακτικα και εργασια..οποτε ο αλλος δεν το ρισκαρει να μην στα αλαξει, γιατι αν πηδηξει δοντι η καδενα και καρφωσουν οι βαλβιδες ποιος θα το πληρωσει ? 3-- θα επρεπε να χαιρεσαι που ο αντιπροσωπος που το πηγες απο μονος του εκανε την διαδικασια να αναλαβει μεγαλυτερο μερος στο κοστος η βιαμαρ. Θα μπορουσε να μην σου εχει πει τιποτα, και να σου πει 1000 ευρο ειναι η βλαβη..αρα να λεμε και τα θετικα...γιατι αν δεις πιο πανω καποιοι αλλο δεν το εχουν κανει, δεν εχουν βοηθησει τους πελατες τους. διαβασε τα παραπανω σχολια. 4--Αν δεν τους εμπιστευεσαι μην τους το πας για φτιαξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλησπερα,εχω ενα skoda scout 1.8 tsi 2010 και το εχω αγορασει μεταχειρισμενο.σημερα μου παρουσιασε το παραθυρο του συνοδηγου προβλημα στο κλεισιμο σαν να βρισκει εμποδιο και καποιες φορες οταν το ανεβαζω σταματαει αυτοματα σε 3 σημεια σαν εργοστασιακη ρυθμιση.καποιες φορες λειτουργει κανονικα.το αυτοκινητο το σαββατο το πηγα για πλυσιμο,δεν ξερω μηπως πηρε καποια υγρασια.οποιαδηποτε πληροφορια η συμβουλη για την επισκευη του θα ηταν πολυ χρησιμη.
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 1-ισως εχουν μπει σκονες στο λαστιχο γυρο γυρο απο το τζαμι και βρισκει αντισταση 2- το μοτερ του παραθυρου μας αφηνει χρονους (βραχυκυκλωμενο) 3 - θελει επαναπρογραματισμο 4 - ριξε λιγο σπεϋ σιλικονης μεσα στο λαστιχο γυρο γυρο για αρχη μπας και σκαλωνει καπου εκει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Εριξα σπρει σιλικονης και μετα απο μια μερα δεν μου το εχει ξανακανει.πηγα σε ενα ηλεκτρολογο και μου ειπε οτι εχει κατι συρματοσχοινα και επειδη δεν γινεται πολυ χρηση αυτα σκληρενουν και ζοριζεται το μοτερ,ετσι για να μην καει κανει σαν να βρισκει εμποδιο.Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ...ανοιγμα και ψεκασμα σπρει σιλικονης στα συρματοσχοινα.Θα δω αν το ξανακανει και θα ενημερωσω.Ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
  56. Καλησπερα θα ηθελα να κνω καποιες ερωτησουλες για υγραεριπ σε octavia5 1.8tsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλημερα και χρονια πολλα εχω βρει ενα μεταχειρισμενο octavia 1.6 το οποιο θελω να αγορασω με προβληματιζει το οτι εχει αναμενο το λαμπακι του esp σαν βλαβη αυτο που μπορει να οφειλεται το αμαξι εχει να κινηθει ενα χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. αν δεν μπει στο διαγωστικο οτι και να πουμε θα ειναι θεωριες και πιθανοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δεν λειτουργουν τα οργανα απο το Octavia 2000 μοντελο..Ξερει κανεις να μου πει;Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το προβλημα με το καντραν στα πρωτα octavia, με τα γυαλινα φαναρια, ειναι γνωστο. Φιλε εχεις 2 λυσεις. η βαζεις καινουργιο το οποιο ειναι ακριβο, η βρισκεις μεταχειρισμενο. Για επισκευη η επισκευασμενο δεν στο συστηνουμε γιατι καποιοι το προσπαθησαν στο παρελθον και ξαναειχαν προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπέρα σας.
    Εχω ένα Skoda Fabia 1.200 cc μοντ΄2003 με 74.000. Πριν απο αρκετό καιρό μου εμφάνισε την βλάβη EPC καθώς κ το λαμπάκι το πορτοκαλί του κινητήρα. Τα προβλήματα που βγάζει είναι τα εξής :
    1) Αυξομειώνει στα καλά καθούμενα τις στροφές χωρις να μπορείς να τις ανεβάσεις όσο κ αν πατάς το γκάζι.
    2) Ξαφνικά κ ενώ είναι εν κινήσει το αμαξι γονατιζει κ οσο κ αν πατάς το γκάζι δεν προχωραει ενω αν βαλω νεκρα κ πατησω γκάζι ανεβάζει στροφές.
    Μου έχουν αλλάξει τον maf, την πεταλούδα του γκαζιού κ την βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων αλλα τίποτα. Επειδή δεν έχω σκοπο να ξοδέψω αλλα χρηματα χωρις αποτέλεσμα θα ήθελα σας παρακαλώ θερμά τις συμβουλές σας.
    Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις σχετικά με αυτα που σας ανέφερα;
    Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. πες μας τι κωδικους σφαλματων σου βγαζει ? κωδικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γειά σας θα ήθελα να μάθω πως μπορώ να κάνω επαναπρογραμματισμο εγκεφαλλου σε skoda felicia 98' 1.3 cc 68hp ...Οποιος ξερεις ας μ απαντησει παρακαλω..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. με VCDS ( vag com) μπορεις. εχει την 16αρα υποδοχη obd ii η οποια ειναι διπλα στην ασφαλειοθηκη, στο κατω μερος απο το ντουλαπακι του συνοδηγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπέρα!!! Έχω ένα skoda octavia 5 gt 2011 μοντέλο. Λόγω αναβάθμισης αποφάσισα να βάλω ένα turbo timer. Έμαθα από κάποιους φίλους ότι το timer δημιουργεί πρόβλημα στον εγκέφαλο σε όλα τα tfsi. Έχετε γνώση επί του θέματος? Να το χρησιμοποιώ η όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. δεν γνωριζουμε οτι το turbotimer προκαλει προβληματα στους tfsi. θα το ψαξουμε και θα σου πουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Θα περιμένω απάντηση σας...

      Διαγραφή
    2. kalispera sas!!thelo ti voithia sas skeftome na paro ENA roomster 1200tsi me 65 xil xiliometra kai thelo na mou pite an einai axiopisto kai an exei vlaves.eyxaristo

      Διαγραφή
    3. Να το πας σε μια αντιπροσωπεια, να δειτε αν εχει κανει ολες τος καμπανιες, να βρειτε το αρχειο service, να διασταυρωσετε τα χιλιομετρα του, αν ειναι ατρακαριστο, και αν θελει καδενα.

      Διαγραφή
  67. Σε μοντελο scoda octavia 2001 μου αναψε η ενδειξη της θερμοκρασιας. Συμπληρωσα νερο στο ψυφειο και η ενδειξη εσβησε. Παρολα αυτα μετα από 3 μερες περιπου η ενδειξη ξαναναψε. Σε τι μπορει να οφειλεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Καλησπερα . Εχω ενα skoda favorit του 1992 και το λαμπακι του εγκεφαλου μου βγαζει την ενδειξη 321. Μηπως γνωριζετε που οφειλεται? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. μηπως ενοειτε P0 321 αυτο σημαινει ασαφες σημα στον αισθητηρα στροφων. Αν ειναι το favorit καρμπυρατερ, βγαλτε την κεντρικη ασφαλεια του εγκεφαλου για 10 λεπτα και μετα ξαναβαλτε την. Αν ειναι το favorit injection μην αγχωνεσται ολα το ιδιο σφαλμα βγαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπερα στην παρεα.. ειμαι κατοχως ενως skoda fabia 1.2 του 2008 μοντελο... κ μου αναψε η ενδειξει epc στο καντραν.. οταν το σβηνω τον κινητηρα κ τον ξανα αναβω η ενδειξει ειναι σβηστει κ θα αναψει αν το ζορισω.. που μπορει να οφηλεται αυτο? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρέπει να το βάλετε στο διαγνωστικό να δείτε τι σφάλμα βγάζει

      Διαγραφή
  71. Καλησπερα σας, εχω ενα yeti Tsi του 2011 με 45000 χιλιομ. Πριν 6 μηνες αλλαξα κολανι του Timer, πριν 15 μερες μου εβγαλε αλλο προβλημα ( κατι με το φιλτρο του αερα) και σημερα εκει που φαινονται οι ταχυτητες εμφανιστηκε ενα κλειδακι! Γνωριζετε τι ειναι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
      Καλησπέρα,είχα YETI, πολύ προβληματικός κινητηρας,τουρμπίνα,ψυγείο intercooler,μπουζοκαλώδια ,το πούλησα,συνέχεια αναβαν τα λαμπάκια,πήρα TOYOTA και ησύχασα,σε συμβουλεύω να το πουλήσεις .

      Διαγραφή
    2. κολανι του Timer ? φίλε πήγαινε το σε μια αντιπροσωπεία σωστή να το δουν το αμάξι

      Διαγραφή
  72. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ SKODA ROOMSTER SCOUT DIESEL 1200 TOY 2014 ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΖΑΝΤΕΣ Η ΖΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΣΕ ΣΚΟΝΤΑ ΟΚΤ. ΤΟΥΡ ΜΕ ΑΥΤ. ΚΙΒ.ΤΑΧ. ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡ. ΕΓΓΕΦ. ΑΠΟ ΙΔΙΟ ΑΥΤΟΚ. ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε να αλλάξετε εγκέφαλο πρέπει να βάλετε ακριβώς τον ίδιο, με τον ίδιο κωδικό

      Διαγραφή
  74. Καλσπέρα εχω ενα scoda octavia 5 του 2008. Σβηνει η μηχανη εν κινηση,δεν τροφοδοτητε με καυσιμο η μηχανη ! εχουμε κανει:1.ελεγχος καυσιμου (καθαροτητα) 2.αντλια πετρελεαιου ( αντικατασταση) 3.φιλτρο πετραιαλαιου με τη βαση του (αντικατασταση) 4.σωληνακια πετραιλαιου (καθαρά) 5.ο εγκεφαλος δεν παρουσιαζει ενδειξη βλαβης ! Το αυτοκινητο ειναι επαγγελαματικο,καθε πληροφορια πολυτιμη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ OCTAVIA 5 1.4 TSI ΤΟΥ 2010.ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΒΙΑΜΑΡ) ΑΛΛΑΞΑ ΟΛΙΚΗ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΟΡΩΝΟΝΤΑΣ KONI ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ EIBACH ΕΛΑΤΗΡΙΑ 3 ΠΟΝΤΩΝ.ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ BILSTEIN ΜΑΥΡΑ ΜΕ EIBACH.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ναι...σωστη σκεψη, αν ειχες ελατηρια μαμισια θα σου λεγαμε να βαλει τα bilstein τα κιτρινα, να μην ειναι τοσο κουτσουρο το αμαξι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΤΑ BILSTEIN ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΤΑ EIBACH...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΙΣΩ ΗΡΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΧΕ ΑΣΑΦΕΙΑ.ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΕΛΑΦΡΥΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛ.ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΟΛΟ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ EIBACH.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟ.ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΟΡΑΕΙ ΕΛΑΣΤΙΚΑ MICHELIN 205 55 R16 ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ.ΘΕΜΑ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ.ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑς ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ KONI ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΣΦΙΧΤΟΥ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΑΛΑΚΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ.ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Εχω ενα smart fortwo451 εχει εδω και καποιες μερες που οταν γυρναω τ κλειδι για να βαλω μπροστα δεν μ δειχνει τα χιλιομετρα μ βγαζει -13 και αναβοσβηνει ενα κλειδι(εργαλειο) εχει ξεκινησει απο το -1 κ εχει φτασει στο -13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. καλησπέρα έχω ένα skoda yeti 1.8 4x4 55.000 Χιλ και σήμερα μετά από 2.000χλμ σέρβις άναψε το κίτρινο λαμπάκι λαδιού και συμπλήρωσα 800-1000ml λάδι καμιά ιδέα για το τι συμβαίνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τσιμπαει λαδια. Ελαξτε τουρμπινα, αναθυμιαστικο και βαλβιδα αντεπιστροφης

      Διαγραφή
  80. Καλημέρα, έχω ένα SKODA OCTAVIA, μοντέλο 2001, οκταβάλβιδο, με 320.000 χιλ. Το 2011 έβαλα σύστημα υγραεριοκίνησης TARTARINI. Πριν 6 μήνες μου κόλλησε ο θερμοστάτης και έσπασε κολάρο. Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει αντλία νερού, θερμοστάτη, ψυγείο, αισθητήρα θερμοκρασίας κινητήρα, αισθητήρα θερμοκρασίας ψυγείου, το μεγάλο βεντιλατέρ, μία σειρά από κολάρα και συνδέσμους που είχαν διαρροή, μέχρι και ο δείκτης στάθμης νερού στο δοχείο πλήρωσης χάλασε και άλλαξα όλο το δόχείο. Από την αβαρία με τον θερμοστάτη και μετά, με το ξεκίνημα από φανάρι με πρώτη και δευτέρα ο δείκτης θερμοκρασίας δείχνει άνοδο προς τους 100 βαθ. C. Μερικές φορές η θερμοκρασία ανεβαίνει και σε πορεία με 90 - 100 χλμ/ω, π.χ. σε προσπέραση. Μόλις αφήσω το γκάζι ο δείκτης γυρνάει στην φυσιολογική του ένδειξη (90 βαθ. C). Μετά από 5 - 6 τέτοιες αποκλίσεις, αρχίζουν να βράζουν τα νερά και το δοχείο πλήρωσης κάνει υπερχείλιση από την βαλβίδα εκτόνωσης. Το αμάξι δουλεύει κανονικά και το πρόβλημα δεν εμφανίζεται αν το κλιματιστικό λειτιυργεί και είναι ρυθμισμένο στην ανώτερη ασκάλα (HI). Επίσης, ο κινητήρας έχει ελεχθεί για απώλεια συμπίεσης κυλίνδρων και καμένη φλάντζα κεφαλής και είναι εντάξει. Έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά και εγώ και το συνεργείο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Έχω το φαμπια το 1400 το απλό με τα 75 άλογα.μου βγάζει ένδειξη το σήμα με το αυτοκινιτο και το κληδακι.οταν το κάνει αυτό το αμάξι δεν περνη μπροστά.αλλά μηζα χτυπάει κανονικά απλά δεν περνη μπροστά.βοήθειά κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πηγαινε το σε μια αντιπροσωπεια, και παρε μαζι σου και το αντικλειδι. πρεπει να μπει στο διαγνωστικο

      Διαγραφή
  82. Καλησπέρα σας έχω το Octavia του 2010 με κινητήρα τύπου cda 1.8 tsi. Σκέφτομαι για βελτίωση. Τι μου προτείνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλησπέρα
    Έχω το roomster 1600 diesel 34.000xlm.
    Μετα από ένα 20ρικο vpower από shell μου άναψε η ένδειξη της προθερμανσης. Αυτομάτως το αμάξι μπαίνει σε safe mode,δεν ανεβάζει στροφές πάνω από 2500.
    Με το που βάζω μπροστά έχει αστάθεια στο ρελαντί. Το πάω στην αντιπροσωπία και δεν διαβάζει το διαγνωστικό το πρόβλημα αυτό. Ξέρετε από την εμπειρία σας τι ακριβώς είναι? . Το εγχειρίδιο λέει ηλεκτρονική μονάδα εγκεφάλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλησπερα σας
    Εχω και εγω το ιδιο προβλημα σε ενα skoda yeti 1,2 με 68000χλμ (οπως και πολλοι αλλοι)
    εαν εξαιρεσεις το εχω αλλαξει δυο φορες καδενα στην επισημη αντιπροσωπεια τωρα μου αναβει σε τακτα χρονικα διαστηματα το esp.Το πηγα στην αντιπροσωπια και αλλαξαν εναν αισθητηρα (νομιζω) και μου ειπαν μαλιστα χαριτολογώντας οτι αμα ειναι αυτο το προβλημα φτηνα τη γλιτωσες (οντως 33ε) Οταν αναψε η ενδειξη παραταρησα οτι δεν δουλευει το turbo γιατι εννοειται δεν διορθωθηκε το προβλημα.
    ξερει κανεις το κοστος που θα εχει η αλλαγη τουρμπινας ?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλησπέρα και από εμενα. Θα πω το πρόβλημα μου και όποιος μου βρει την λύση θα του πω άπειρα ευχαριστώ.
    Skoda octavia 1600 του 1999 με 101000 χιλιομετρα. Εδώ και 3 χρόνια μετά από πλύσιμο σε πλυντήριο είχε νεκρώσει το καντραν. Δεν λειτουργούσαν οι δείκτες και οι φωτεινές ενδείξεις αλλά λειτουργούσαν οι 2 οθονουλες δεξιά και αριστερά με τις ενδείξεις για χιλιόμετρα θερμοκρασία κατανάλωση κτλ...
    Το πήγα στην αντιπροσωπεία εδώ στην Κέρκυρα και το έβγαλαν καμένο. Εγώ σαν ηλεκτρολόγος είπα να το ψάξω λίγο και πήγα στις ασφάλειες αριστερά του οδηγου. Ειδ α από το βιβλίο Ποια είναι για το ταμπλό και την άλλαξα. Πάλι τα ιδια. Τυχαία έβγαλα την ασφάλεια και το ταμπλό αναστήθηκε!!! Όλα λειτουργούσαν άψογα!!! Με την ασφάλεια μέσα πάλι νεκρό αλλα κατά διαστήματα μπορεί να λειτουργήσει και με την ασφαλεια για 1-2 λεπτα! Χωρίς την ασφάλεια λειτουργεί 100%. Τι παίζει ρε παιδιά; το ταμπλό δεν είναι καμένο σίγουρα αφού λειτουργεί ετσι. Η ασφάλεια είναι 5Α. Μέτρησα με πολυμετρο χωρίς την ασφάλεια πάνω και δίνει 12v στην υποδοχή της ασφάλειας.
    Που πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου; υπάρχει κάποια γειωση Κάτω από το καπό να την καθαρισω;υπάρχει αισθητήρας ταμπλο; γιατι εκεινη την μερα που μπηκε για πλυσιμο, πιο πριν το ειχε περασει με πιεστικο ο υπάλληλος και από τότε έχει αυτό το προβλημα. Με την ασφάλεια πάνω νεκρό, χωρίς την ασφάλεια λειτουργεί άψογα απλά χάνει ώρα και χιλιόμετρα όταν βγάλω το κλειδί.
    Συγγνώμη αν σας κούρασα απλά προσπαθώ να ειμαι όσο πιο αναλυτικός γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. καλησπέρα και από μενα.
    Σκέφτομαι να αγοράσω μεταχειρισμέμο octavia χρονολογίας 2010.
    Αυτό που δεν ξέρω, είναι να ψάξω για 1400 ή 1600cc.
    Με 1400cc θα τραβάει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Καλημέρα και από εμένα σε όλη την παρέα. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση για την οικογένεια της skoda και θέλω να κάνω αγορά ενός Skoda Octavia 1.8 TURBO ABT 4X4 COMBI '04 s/w με 150.000 χλμ. λόγω οικογένειας. Θα μπορούσα να στραφώ στην απλή έκδοση αλλά προτιμώ το τετρακίνητο λόγω ότι μένω σε βόρια Ελλάδα και τα χιόνια-πάγος είναι στην ημερήσια διάταξη για 6-8 μήνες το χρόνο. Πριν προχωρήσω στην αγορά του αυτοκινήτου και επειδή τρόμαξα με τα προβλήματα του πίσω διαφορικού, τι πρέπει να προσέξω κατά το τεστ ντράιβ, τι αλλαγή η αντικατάσταση πρέπει να έχει γίνει στο αυτοκίνητο με αυτά τα χλμ. τι σέρβις ή αντικατάσταση πρέπει να κάνω εγώ μετά την αγορά πέρα από τα κλασικά σέρβις. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΝΑ FABIA 1400 ΤΟΥ 2006 .ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΙΣ ΕΝΣΕΙΞΕΙΣ, ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ, ΤΟΥ ABS, Ο ΗΧΟς ΤΗΣ ΡΕΖΕΡΒΑΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΟ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΓΡΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΓΑ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ SKODA) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ .ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΩ ΕΤΣΙ ...ΣΥΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ ΑΝ ΤΟ ΟΔΗΓΑΩ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλησπέρα Σοφία. Πήγες σε αντιπροσωπεία, και δεν ήξεραν να το φτιάξουν? Δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τη βλάβη ? Με όλα τα λαμπάκια του καντράν αναμμένα, και αυτό των αερόσακων ? Αυτό είναι θέμα ασφαλείας πάνω απ όλα. - μια πιθανότητα είναι να φταίει το καντράν σου, ή ο αισθητήρας του τιμονιού. Έχει ξαναακουστεί αυτό το πρόβλημα σε fabia. Όμως, αυτό που σε συμβουλεύουμε είναι να επικοινωνήσεις με την Kosmocar (210 9981081 ) με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, να τους πεις το πρόβλημα, και να σε κατευθύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ακης
    καλησπέρα σας, έχω ένα Fabia 1,2 TSI του 2010. Το αμάξι ήταν σταθμευμένο στο ρελαντί με το a/c αναμένο για πολύ ώρα μέσα στον κάυσωνα. Μετά από μισή ώρα ακούστηκε ένα φύσιγμα και κάτω κοντά στο δεξιό τροχό, αλλά και πάνω στο ψυγείο του a/c, είχε ψεκαστεί φρέον του a/c. Σβήνω τον κινητήρα και μετά από λίγο τον ξανανάβω μαζί και το a/c. Όλα δουλεύουν κανονικά χωρίς πρόβλημα και το a/c ψύχει κανονικά. Πηγαίνω και στην αντιπροσωπεία να ρίξουν μια ματιά και μου λένε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ τρύπησε το ψυγείο του a/c και σιγά σιγά θα χαθεί η ψύξη αν το δουλεύω και να παραγγείλω καινούριο. Τους ρώτησα μήπως το a/c έχει καμία βαλβίδα εκτόνωσης λόγω του κάυσωνα και της πολλής ώρας που δούλευε με το αμάξι ακίνητο, μου λένε όχι. Σκουπίζω, καθαρίζω το φρέον που είχε ψεκαστεί στην πλαστική ποδιά κάτω από τη μηχανή και από τότε έχω κάνιει 500 χλμ με το a/c αναμένο. Το a/c δουλεύει κανονικά χωρίς να έχει πέσει η ψύξη του κι ούτε διαπιστώνω ίχνη διαρροής φρέων. Ξέρει κανείς τι συμβαίνει; Μήπως προσπαθούν να μου φορτώσουν το ψυγείο του κλιματιστικού, το οποίο είναι και πανάκριβο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλησπερα
    Ειμαι κατοχος ενος skoda octavia 1,6 tdi 2011
    Εκανα πριν ενα δεκαημερο την αναβαθμιση για τα καυσαερια που ζηταει η σκοντα. Το αποτελεσμα ειναι αισθητα μειωμενη αποδοση του κινητηρα σε σημειο ενοχλητικο καθως και αυξημενη καταναλωση καυσιμου. Εχετε ακουσει καμια αλη αναλογη περιπτωση; Τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση;
    Κουρτιδης Σταματης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλησπέρα. Και εγώ κάτοχος ενός rapid spaceback 1.6 tdi. Έκανα σήμερα στην αντιπροσωπεία service και εφαρμόσανε και την τεχνική οδηγία 23R6 λόγω dieselgate. Από την πρώτη ώρα παρατήρησα τελείως διαφορετική συμπεριφορά - μειωμένη απόδοση. Παλιότερα η ροπή ήταν διαθέσιμη από τις 1300 στροφές, τώρα ξεκινά μετά τις 1700 και έχω την αίσθηση ότι "τελειώνει" πιο γρήγορα.
    Είχατε ανάλογες περιπτώσεις και τι έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καλημερα. Ειμαι κατοχος ενος yeti 1.4, mod. 2011. Το αυτοκινητο (έχω "κάνει" 150.00 χλμ.) , αν εξαιρέσω την αλλαγή τρόμπας νερού, δεν έχει παρουσιασει κάποιο σημαντικο προβλημα. Δυο προβλήματα ηλεκρολογικά αντιμετωπίζω, τα οποία δεν έχω καταφέρω να επιλύσω, λόγω μη εύρεσης της αιτίας. Το ένα αφορά στον φωτισμό στο χώρο του πορτ μπαγκαζ. Το φωτακι που έχει δεν αναβει και κανεις δεν καταφερε να βρει τι φταιει. Μικρο το προβλημα ομως και δεν ασχοληθηκε και ιδιαιτερα... Το δευτερο, ομως, ζήτημα είναι πολύ ενοχλητικό και αφορά στο φωτισμό του κεντρικού καντράν. Τα led στο στροφομετρο και στο καντραν ταχυτητας αναβοσβηνουν σε καποια σημεία, με αποτελεσμα να ειναι πολυ ενοχλητικό. Αλλοτε σβηνει εντελως και αλλοτε αναβοσβηνει. Ο τεχνικος μου ανεφερε οτι το διαγνωστικο δεν "διαβαζει" βλαβη και οτι πιθανον να είναι θεμα επαφων της καλωδιωσης. Για να βρεθει το προβλημα πρεπει να ανοιχθει όλο το ταμπλο, γεγονος που με φοβιζει, λογω πιθανοτητας τριγμων...
    Εχετε καποια γνωμη επι του θεματος? Εχει ξανατυχει σε καποιο φίλο?
    Ευχαριστω θερμα για τη φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το πας στην αντιπροσωπεια. Αν δεν βρουν ακρη, να το πας σε αλλη. Αν στο ακουμπησει ασχετος, θα μπλεξεις.

      Διαγραφή
  96. καλησπερα εχω ενα skoda superb μοντελο 2009.τοκαλοριφερ μαλλονδεν λειτοθργει σωστα.απο τους αερογωγους του οδηγου μου μου βγαζει ζεστο αερα,αλλα του συνοδηγου κρυο.τι συμβαινει παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο μοτερ στα κλαπετα πιθανον. Αν δεν το πας συνεργειο, δεν μπορει να φτιαχτει

      Διαγραφή
  97. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλησπερα θα ηθελα μια γνωμη για Αγορα ενα Skoda Octavia 1,400 122ps 12 Μοντελο τι θα πρεπει να κοιταξω και εαν ειναι καλη επιλογη το σιγκεκριμενο μοντελο..Αυριο Εχω ραντεβου στον παζαροπουλο χαλανδρι για ελεγχο..ευχαρηστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Γεια χαρα σε όλους και καλά χιλιομετρα! Πηγα μιας και μεγαλωνει η οικογενεια να σας ρωτησω για το Yeti του 2011, 1.2 αλλα απο αυτά που διάβασα δεν ρωτάω καν, απλά πάω αλλού. Διαβασα επίσης οτι και το αδελφό Touran μια απο τα ίδια ειναι και γενικα πολυ αναξιοπιστη πια η VAG και τα υπολοιπα της ομπρελας. Καταλήγω σε Qashqai, Ford C-Mαx, Α160 Mercedes ή Toyota Corolla Verso. Ακόμα το επεξεργάζομαι αναλόγως τι θα βρώ και στις αγγελιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, κοίτα και το octavia scout 1.8tsi 4x4. Το έχω κ είμαι πολύ ικανοποιημένος. Για οικογένεια είναι ιδανικό.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα.Προκειται να κανω αγωρα ενος superb.Οταν εκανα ελεγχο στο δοχειο νερου του ψυγειου ειδα οτι στην υφη αφηνε κατι σαν γλιτσα,οχι πολλυ βεβαια αλλα υπηρχε.Ειχε κανονικα αντιψυκτικο κ δεν ειχε κυλιδες απο λαδια κ το δοχειο φαινοταν καθαρο.Μπορει αυτη η γλιτσα να προερχεται απο το αντιψυκτικο?

      Διαγραφή
  100. Καλησπέρα σε όλους. Εχω στην κατοχη μου skoda rapid 2016 μοντέλο . Ακούγετε καποιος ήχος στην καμπίνα του αυτοκίνητου. Ο ηχος ειναι πάντα ο ίδιος. ( περιγράφω το ήχο και αν έχει τύχει σε καποιον αν του ειναι εύκολο ας μου απαντήσει) ο ηχος που ακούγετε ειναι σαν μεταλλικός ΤΑΚ ΤΑΚ.απο αντιπροσωπία που ενημέρωσαν οτι αν δεν ειναι κάτι το οποίο να ειναι εμφανές δεν μπορούν να το δικαιολογήσουν. ( όσο αφορά την αντιπροσωπεία οι άνθρωποι είναι όλοι φοβεροί και εξυπηρετικοί). Αν εχει καποιος τον ίδιο ήχο και εχει βρει κάτι θα παρακαλούσα αν δεν τπυ ειναι κόπος ας μου απαντήσει. Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Καλημέρα εχω ένα fabia 1400 του 2000. Κάποιες φορες σβήνει στο ρελαντί.οταν το βαζω μπροστά δεν εχω ισχύ στον κινητήρα , αγκομαχεί και μόνο αφού το ξαναβάλω μπροστά ισως και πάνω απο 1 φορά λειτουργεί κανονικά.Εχω αλλάξει καδένα και βαλβίδα εκτόνωσης προσφατα και εχω καθαρίσει πεταλούδα αλλα το θέμα παραμένει.Το διαγνωστικό βγάζει πρόβλημα αισθητήρα στροφών, παίζει να ειναι αυτή η αιτία? Καμμιά αλλη ιδέα?Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Γεια σας.Εχω το YETI 4χ4 1,8 Απο το2010 .Σαν αυτοκινητο ειναι καλα στημενο.Δυο πραγματα ειναι τα αρνητικα.Πρωτο μικρη εγγυηση και δευτερο τρωει λαδια(5-6 λιτρα στις 15000 χλμ)Κανενας δεν αντιμετωπησε το προβλημα,μαλιστα στην αντιπροσωπεια μου ειπαν να αλλαξω εμβολα ελλατηρια σειρας Β κινητηρων που βγηκε απο το 13.Εχουν λεει φαρδητερα ελλατηρια.Κοστος χαριστικα 1600 Ευρω.Μεχρι πριν 3 μερες ειχα αλλαξει μια πλακετα στη πορτα οδηγου.Εως που ξεκινησε να κανει μικρες διακοπες και να μην παιρνει ευκολα μπροστα.Αναψε λαμπακι ελεγχος καυσαεριων.Το εβαλαν στο διαγνωστικο και αντικατεστησαν 2πολλαπλασιαστες.Το λαμπακι εσβησε αλλα το προβλημα παρεμεινε.Εκει ακουσα για πρωτη φορα ενα μεταλλικο ηχο.Δισκος πλατω μου λενε.Εχω κανει 125000 χλμ.Λεω ενταξει φτιαχτε το.Μετα το λυσιμο εχει κτυπησει βολαν λενε.Τι να κανω αλλαχτε το λεω.Ειδα δισκο πλατω βγαζανε 100000 ακομα.Στο βολαν κατι ακουγοταν οντως.Αφου το δεσαν βγαινουμε για δοκιμη και ακουω αλλο μεταλλικο ηχο απο την καδενα.Ακομη δεν το εχω παρει να δω τι γινεται.Βασικα οδηγω απο το 70 και δεν το ζοριζω.Ευχαριστω καισυγνωμη για την πολυγραφια.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Καλησπέρα θα ήθελα την βοηθεια σας έχω ένα σκοντα φαμπια 2007 μοντέλο το θέμα που έχω με το αμα3ι είναι ότι ενώ όδήγό Κ ειμαι με σταθερή ταχύτητα Κ ανάψει το φαναρι πορτοκαλί Κ πατήσω το γκάζι ανάβει το τσεκ της μηχανής ολισθηροτητα Κ τoυ εγκεφάλου.τρεμοπεζουν Η στροφές Κ δν μπορώ να πατήσω γκάζι το σβήνω ν όλα καλά.εχω αλα3ει αισθητήρα λ.αισθητηρα μαφ.δοχειο αμαφλε3εισ Κ τπτ παρακαλω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας εχω ενα σκοντα φελιτσια του 1996 εχω προβλημα με την θερμοκρασια ενω αλαξα φλατζα συνεχιζει να ανεβαζει θερμοκρασια και να δουλευει το βεντιλατερ συμπληρωνω παραφλου ενω πιστευω δεν θα επρεπε να χανει αφου αλαξα φλατζα το οργανο θερμοκρασιας δεν δουλευει σωστα μηπως το μπερδευει αυτο τι να πω σας ευχαρηστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1ον, δες αν στην ταπα των λαδιων εχει σαπουναδες. Αν εχει σαπουναδες, τοτε η εχει ρηγμα, η εχει θεμα καποιο χιτωνιο. 2ον. Αν σου βραζει τα νερα, κανει υπερχειλιση και ολα δουλευουν κανονικα και δεν εχεις διαροες παραφλου, τοτε κατι συμβαινει μεσα στο μοτερ. 3ον. Ελεγξε οτι δεν εχεις διαροες απο ψυγειο νερου, καλοριφερ, τρομπα νερου. 4ον. Ελεγξε οτι δεν ειναι βουλωμενο καποιο σωληκανι η το ψυγειο η το ψυγειο του καλοριφερ, επισης προσεξε μην εχεις κολημενο θερμοστατη. Οτιδηποτε θες να ρωτησεις εδω ειμαστε

      Διαγραφή
  105. Χρονια πολλα σε ολους εχω ενα oktavia 4 combi 4x4 με 300χιλ χιλιομετρα και ακουω θορυβο μεταλικο στο σασμαν . Να το επισκευασω η να παρω επισκευασμενο; η βλαβη ειναι στην αρχη και ακουγεται λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισκευασμενο που να σου δινουν γραπτη εγγυηση

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους . Εχω ένα fabia κατασκευής τέλη του 15,με πρώτη άδεια αρχές τους 17. 1200 90 hp Tsi . Ενώ στο τιμόνι έχει το σήμα του τηλεφώνου, στην οθόνη του δεν έχει την ένδειξη για να το συνδέσω με Bluetooth .όταν πατάω την ένδειξη του τηλεφώνου από το τιμόνι μου αναφέρει μη διαθέσιμη λειτουργία .Γνωρίζεις κάποιος αν μπορώ να κάνω κάτι για να έχω το Bluetooth? Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  106. Καλησπέρα έχω ένα skoda fabia1400 16v απότομα μου άναψε ταυτόχρονα το λαμπάκι EPC το λαμπάκι του κινητήρα και το λαμπάκι ASR kαι όταν πατάω γκάζι ενώ ανεβάζει στροφές δεν ανεβάζει ταχύτητα τι μπορεί να είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρεπει να το πας συνεργειο, να το δειτε στο διαγνωστικο. εχει πεσει σε safe mode. καποιος αισθητηας στην εχει κανει πιστευουμε. Αλλα αν δεν μπει στο διαγνωστικο, μονο υποθεσεις και σεναρια θα λεμε.

      Διαγραφή
  107. Καλημέρα σας.. Έχω ένα scoda octavia 2012 μοντέλο diesel και δεν σκάει η μίζα και έχει μόνιμα αναμμένο το λαμπάκι του ABS.. Μερικές φορές παίρνει μπρος μερικές φορές όμως ΔΕΝ παίρνει μπρος.. Είναι το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία και δεν μπορούν να βρουν τι έχει.. Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Καλημέρα σας. Σε Fabia 1200 90 hp Tsi γνωρίζει κάποιος αν έχει σύνδεση Bluetooth με κινητό? Στο τιμόνι έχει την ένδειξη αλλά γράφει κη διαθέσιμο .Στην οθόνη πάλι δεν έχει πουθενά την επιλογη αυτή. Μοντέλο κατασκευή τέλη 15,πρώτη άδεια αρχές 17. Ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Γεια σας εχω ενα οκταβια5 1.8tsiμοντ2008eleganse.πως μπωρω να του βαλω τιμονι με χειρηστηρια ραδιοφωνου.πρεπει να παρω και κατι αλο εκτος απο βολαν για να συνεργαστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. skoda oktavia 4x4 abt 2003 180000 χ.Καθε 10 φορες περιπου δεν παιρνει μπρος.Μετα απο μερικες μιζιες τελικα παιρνει αλλα κραταει 3000 στροφες σθνοδευομενο με μαυρο καπνο απο την εξατμ.αν πατησω γκαζι παει να σβη σει.οταν σιγα σιγα παρει δρομο ολλα εξαφανιζονται και λειτουργει παση δυναμει.κανενας δεν μπορει να μου βρει λυση.κατα τα αλλα ειναι σε αριστη κατασταση.Μπορει καποιος να μου δωσει καμια ιδεα ? ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Καλησπέρα.Έχω ένα oktavia 1,6 fsi του 07.Άλλαξα προκαταλύτη και λαμδα και το αυτοκίνητο ανάβει check.Η κατανάλωση είναι ανεβασμένη στα ύψη και το αυτοκίνητο συμ περιφέρεται μπούκωμα να.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. καλησπέρα και καλή χρονιά! Είμαι κάτοχος ενός polo tsi 1.2 και έχω το ίδιο πρόβλημα με παιδιά που δεν πήραν απάντηση πιο πάνω. Ανάβει το esp μαζί με το "πίεσης ελαστικών" μπαίνει safe mode το αμάξι και δε δουλεύει ούτε το hill assist και όταν σβήνω το αμάξι όλα καλά!
    Το obd που έχω έβγαλε p0068 και θα θελα αν κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να κάνω...
    Ευχαριστώ προκαταβολικά
    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. καλημερα !!! θα ηθελα να ρωτησω εκ μερους οδηγου ( εγω δεν γνωριζω για ταξι) καινουργιο οκταβια(ταξι) βενζινη και αεριο....οταν δουλευει με αεριο (μονο τοτε τ κανει) δημιουργει κατα την αλλαγη ταχυτητασ κυριως απο 2 σε 3 μια δυσκολια στο δωσει οθηση (εν ακολλημα για δευτερολεπτο) ...ενδειξη που είχε για μπεκακια αλλαξαν αλλα παλι το κανει ....( ενημερωνω πως δεν γνωριζω απλα γραφω για τον ανθρωπο που έχει το θεμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Παιδια το ίδιο πρόβλημα με το παταπάνω. ΣΚΌΝΤΑ ΓΈΤΙ 1.2 2010 ανάβει η ένδειξη αντισπίν και μπαίνει σε safe mode με το τούρμπο εκτός. Ποιά η λύση? Αισθητήρας? Τούρμπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο θα στο πει ο μηχανικος αφου δει την τπυρμπινα και τα κολαρα, και αφου το βαλεις στο διαγνωστικο

      Διαγραφή
  115. Καλησπέρα!
    ΘΑ ήθελα να αγοράσω ενα Yeti 1.2 TSI. Επειδή έχω διαβάσει/ακούσει διάφορα για προβληματικές καδένες εργοστασιακά, τουρμπίνες, μπεκ, με διάφορες είδους ανακλήσεις, καμπανιες κτλ κτλ.
    1) Πως θα μπορούσα να ελέγξω ότι το αυτοκίνητο που θέλω να αγοράσω έχει ακολουθήσει τις αλλαγές που χρειαζόταν (αν κ εφόσον ήταν συστημένες από την Skoda)?
    2) Ποιός θα μπορούσε να κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο από την Skoda έτσι ώστε να φαίνονται ξεκάθαρα το ιστορικό του αυτοκινήτου και 3) που θα μπορούσαν να μου το ελέγξουν με κάποιου είδους ηλεκτρονικό μέσο ώστε να παρουσιάζονται τα σφάλματα με κωδικους?
    4) Πόσο κοστίζει ένας τέτοιος έλεγχος?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Παναγιώτης Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Ειχα με το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο. Πήγα αντιπροσωπεία και μου έλεγαν ότι μια είναι το τούρμπο , την άλλη έλεγαν ότι είναι ο αισθητήρας....
    Παιδιά βρήκα ένα μάγκα μηχανικό που απλά ξέρει από αυτοκίνητα.
    Ήταν ένα λαστιχακι ....
    Και οι άλλοι μου έβγαζαν ένα κουστούμι πάνω από 800€ και πλήρωσα 20€... Και ντρεπόταν να τα πάρει ο άνθρωπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. καλημερα σασ εχω skonta fabia του 2003 1400cc 101 hp και μου βγαζει τωρα τελευταια προβλημα στο τιμονη δηλαδη μου αναβει το λαμπακι στο καντραν και το τιμονη σκληρενει το εχω παει σε ηλεκτολογουσ και μου ειπανε οτι μπορει να ειναι το καντραν και να θελει αλαγμα και μου ζητισανε 230ευρο και δεν το κανει συνεχεια. Μηπος ξερετε κατι πανω σε αυτο,ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το δικό μου.σκοντα φαμπια 2006.το έκανε μόλις έπεφτε η μπαταρία. Όταν έβαλα καινούργια δεν το ξανακανε

      Διαγραφή
  118. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής : έχω ένα Scoda Octavia 5 1400 tsi , μοντέλο 2011. Έχει κάνα εξάμηνο τώρα που μου ανάβει η λυχνία ελέγχου "ΣΎΣΤΗΜΑ ΕΛΈΓΧΟΥ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ". Δεν κρατάει ρελαντί κ στην οδήγηση κάνει κρατηματα. Έχω καθαρίσει πεταλούδα αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Το πήγα συνεργείο αλλά δεν βρίσκουν κάτι. Έχει συμβεί σε κανέναν κάτι παρόμοιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Καλησπέρα σας, έχω ένα skoda Octavia 5 του 2010 TSI 1200, έχει εδώ και ένα μήνα που ανάβει η ένδειξη να ελέγξετε τα αριστερά φώτα σας. Έχω πρόβλημα με το αριστερό φλας ενώ όταν το βγάλω ξεκινάει κανονικά μετά αρχίζει και γίνεται πιο γρήγορα ο ήχος του. Το πήγα σε ηλεκτρολόγο και μου είπε ότι πρέπει να αλλαχτεί ο εγκέφαλος!!! Κόστος 600€! Δε το έβαλε καν στο διαγνωστικό μου είπε ότι δεν χρειάζεται!!! Το πήγα σε άλλο συνεργείο εξουσιοδοτημένο και στην αρχή μου είπαν ότι είναι καμμένες οι λάμπες!!! Δεν μπορεί 10 λάμπες να είναι καμμένες (όλες από την αριστερή πλευρά)! Μόλις άλλαξαν μερικές κατάλαβαν ότι οι λάμπες δεν ήταν καμμένες. Τί πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει. Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Καλημέρα κάτοχος skoda fabia 1.2 2011 εδω και 2 βδομάδες μου έκανε κάτι κόλπα με τα φώτα δηλαδή δεν αναβαν τα εσωτερικά τα πορείας και τα πίσω πορείας... έβγαζε μια ένδειξη στο κοντέρ αλλα έσβησε κάνα 2 φορές και δούλευαν. Τώρα απλα δεν δουλεύουν τι θα μπορούσε να είναι ? Από ασφάλεια δεν είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Καλημέρα στην ομάδα! Κάτοχος skoda Fabia 17 . Ξαφνικά ενώ οδηγούσα ξεκίνησαν οι υαλοκαθαριστηρες μόνοι τους. Το πήγα αντιπροσωπεία μου είπαν για πρόβλημα στον διακόπτη. Εχει τύχει σε κάποιον; είναι φυσιολογικό αυτό στα 3 χρόνια; ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Καλησπέρα έχω βρει ένα skoda yeti 1.4 tsi του 2011 σε καλή τιμή και καλή κατάσταση έχει 150.000 χιλιόμετρα. Τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Skoda Octavia5 1.2 TSI 4/2010, ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
    1. 17/4/2019 Αλλαγή ψυγείου λόγω διαρροής
    2. 28/5/2021 Σε ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη διαπιστώνω πρώτη φορά ότι το αυτοκίνητο ανεβάζει θερμοκρασία.
    3. 4/6/2021 Αλλαγή αντλίας νερού. Στην επιστροφή μου για Νάουσα το αυτοκίνητο ανέβασε θερμοκρασία στο τέλος της ανηφόρας στην είσοδο της πόλης!
    4. 8/6/2021 Αλλαγή ζεύγους θερμοστατών.

    Από τότε και μέχρι σήμερα το Skoda ανεβάζει θερμοκρασία σε ανηφορικές διαδρομές και στην Εθνική Οδό σε υψηλές ταχύτητες (π.χ. από 100 km/h και πάνω).
    Τι μένει να ελεγχθεί και να διορθωθεί;
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Καλησπέρα σας έχω ένα superb 2010 μοντέλο 1.8 dsg ...έπλυνα το αμάξι μετά από χιονόπτωση προηγούμενων ημερών και μόλις τελείωσα το πλύσιμο άνοιξα το καπό , έπεσε λίγο νερό μέσα αμελητέα ποσότητα από σταγόνες και μόλις ξεκίνησα το αμάξι μου έβγαλε ένδειξη ότι δεν ανάβουν όλα τα δεξιά μου φώτα όπως και της ομίχλης και το πίσω αριστερά στοπ :-/ τι μπορεί να συνέβη ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμένη ασφάλεια στο χώρο του κινητήρα,αλλά να Τσεκαρεις και την ασφαλειοθηκη μην έχουν λιώσει τα πινάκια εκεί που μπαίνει η ασφάλεια εννοω

      Διαγραφή
  125. Εχω scoda octavia 2001 μοντελο μου αναβει το κοκινο λαμπακι λαδιου εχβ ελεγξει την σταθμη λαδιου και ειναι ενταξει οταν σβηνω το αυτοκινητο και το ξαναβαζω μπρος για λιγα χιλιομετρα σβηνει και μετα ξανααναβει μηπως ξερει καποιος να μου πει τι φταιει ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Καλησπέρα σας είμαι κάτοχος fabia 2005 BBZ 1.4-101hp εχει αναψει το τσετ μηχανης απο το 2006 να σημειωθει αγοραστικε το 2005 απο την μερα που αναψε εως και σημερα δεν εχει σβησει και κανενα συνεργειο δεν καταφερε να μου λυσει το προβλημα ουτε αντιπροσωπιες ουτε συνεργια.. Εχω αλλαξει τον μπροστα λαμδα 3 πολαπλασιαστες γιατι ειχαν χαλασει και τιποτα αλλο περα απο τα σερβις του.. Να σημειωσω οτι ειναι υγραεριο απο το 2013 και εχεει 203,000 γνωριζει κανεις τι μπορει να ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi