23 Φεβρουαρίου, 2017

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΕ OCTAVIA 1.6 & 2.0 TDI


Αρκετές αναφορές έχουν φτάσει στο site μας από αναγνώστες, αλλά και από μέλη μας, για ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται στις Octavia A7 diesel με κινητήρες 1,6 και 2.0 TDI.
Το πρόβλημα έχει ως εξής...στα καλά καθούμενα στιγμιαία για κάποια δευτερόλεπτα ο δείκτης της θερμοκρασίας πάει στους 130 βαθμούς και μετά αρχίζει και πέφτει. Στις αναφορές που μας έχουν γίνει τα αυτοκίνητα είναι παραγωγής από το 2013 έως και 2016, άλλα έχουν αλλάξει ιμάντες
και τρόμπα νερού και άλλα με λίγα χιλιόμετρα δεν έχουν αλλάξει ακόμα. Το θέμα αυτό έχει παρουσιαστεί και σε ΙΧ αλλά και σε ΤΑΧΙ. Παρόμοιο πρόβλημα στην Ελλάδα, σε άλλα πετρελαιοκίνητα του ομίλου δεν έχουμε ακούσει ή τουλάχιστον δεν έχει φτάσει στ' αυτιά μας μέχρι τώρα. Κατά την διάρκεια της στιγμιαίας αύξησης της θερμοκρασίας δεν έχει παρουσιαστεί υπερχείλιση ή «βράσιμο» του παρφλού ή διαρροές.
Υπενθυμίζουμε σε όλους πως η δευτερεύουσα τρόμπα νερού σε αυτά τα μοντέλα είναι ηλεκτρική και δεν παίρνει κίνηση από τον ιμάντα του εκκεντροφόρου.
Παλαιότερα, και το λέμε με κάθε επιφύλαξη, όταν παρουσιάστηκε πρώτη φορά αυτό το πρόβλημα τότε αναφέρθηκε πως ήταν ένα πρόβλημα στο καντράν, και ξαναλέμε πως το λέμε με κάθε επιφύλαξη χωρίς να είναι διασταυρωμένο ότι η αιτία είναι αυτή.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 

Σε περίπτωση που δείτε τον δείκτη της θερμοκρασίας να ανεβαίνει, αμέσως βάλτε το καλοριφέρ στο ζεστό, βάλτε το στο φουλ και πατήστε το a/c για να «κομπλάρουν» και τα δύο βεντιλατέρ για να κρυώσουν τα νερά. Σε καμία περίπτωση μην σβήσετε τον κινητήρα μέχρι να πέσει ο δείκτης της θερμοκρασίας στο κανονικό. Επισκεφθείτε με την πρώτη ευκαιρία ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο και αναφέρετε το πρόβλημα. Αν δεν ξέρουν ή αν δεν τους έχει ξανατύχει κάτι αντίστοιχο, καλό θα είναι να στείλουν τεχνικό ερώτημα. Πολλά τέτοια μικροπροβλήματα λύνονται άμεσα με ένα απλό update. Η λύση μπορεί να έχει βρεθεί και εμείς να μην το έχουμε πληροφορηθεί ακόμα. Παρακαλούμε οι αναγνώστες να μας ενημερώσουν για νεότερα. Το θέμα το παρακολουθούμε στενά.3 σχόλια :

  1. Την καλησπέρα μου σε όλους.Εχει Συμβεί και σε εμένα πρόσφατα. Παίζει ρόλο αν έχεις ενεργοποιημένo τo auxiliary heating system χωρίς να χρησιμοποιείς τον κλιματισμό??? Το λέω διότι η ένδειξη στο ταμπλό έφτασε στα κόκκινα όταν η θερμοκρασία λαδιού της μηχανης ήταν κάτω από 80 βαθμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δικό μου 1600 Diesel του 2014 μετά από χαλαρή οδήγηση βλέπω το βεντιλατέρ δουλεύει Ενώ έχω σβήσει τον κινητήρα για δύο λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1600 diesel του 14 το ίδιο πρόβλημα κάνει και μένα όταν Έσβησες το βεντιλατέρ δουλεύει δύο λεπτά χωρίς να το πιέζεις εννοούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΔ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΔ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

EVENT: ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2018 skodaclub.com.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Followers

testing Skoda Karoq