12 Μαρτίου, 2022

ΤΕST: ME TO NEO ΚΑΜΙQ MY22 ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ 

Τι πιο ωραίο αυτές τις μέρες, με αυτόν τον καιρό μια μικρή απόδραση στο Πήλιο ! Πρόσφατα λοιπόν βρεθήκαμε στην Λαμία και συγκεκριμένα στην κάθετη μονάδα της Skoda Καρέλλης, για την προγραμματισμένη συντήρηση του Skoda μας. Εκεί μας περίμενε το νέο Skoda Kamiq MY22 1.0 TSI 116ps για μια τριήμερη απόδραση !!!

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι εκδόσεις πλέον στα Skoda είναι πολύ πιο πλούσιες σε σχέση με τα μοντέλα της δεκαετίας του 2000. Το συγκεκριμένο Kamiq είναι η έκδοση Ambition (η μεσαία δηλαδή) και έχει ουκ ολίγα καλούδια...Ας δούμε τον εξοπλισμό του:

ABS τελευταίας γεννιάς, Android auto,  Apple carplay,  Bluetooth,  ESP, Hardtop, Immobilizer, Isofix -παιδικά καθίσματα, Keyless, Lane assist, USB, Ζάντες αλουμινίου, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέφτες, κάμερα οπισθοπορείας, κεντρικό κλείδωμα, κλιματισμό αυτόματο (clima), νέο τιμόνι Skoda πολλαπλών χρήσεων, ηλεκτροδραυλικό τιμόνι, υπολογιστή ταξιδιού και φώτα LED...δεν τα λές και λίγα για την έκδοση Ambition !!!

Το kamiq δεν είναι SUV αλλά είναι Β-SUV και βασίζεται στη μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμας MQB του Volkswagen Group, την Α0. Η Skoda έκανε προσαρμογές εκεί που έκρινε ότι χρειαζόταν για να το κάνουν να ξεχωρίσει. Στα 4,24 m, είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα όμοια Volkswagen T-Cross και SEAT Arona, οπότε ορίζει το άνω άκρο μεγέθους στην κατηγορία. Για την ακρίβεια πλησιάζει πολύ την επόμενη σε μήκος, ενώ στο μεταξόνιο των 2,65 m τη φτάνει για τα καλά. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερα ευρύχωρη καμπίνα που φιλοξενεί με τεράστια άνεση τέσσερις πολύ ψηλούς επιβάτες.

Στα υπέρ ανήκει φυσικά ο χώρος αποσκευών που χωράει 400 lt με ρεζέρβα ανάγκης από κάτω, από τον οποίο το μόνο παράπονο είναι ότι η αναδίπλωση των καθισμάτων δεν δημιουργεί επίπεδο χώρο φόρτωσης.Επίσης να αναφέρουμε πως οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι και οι λύσεις «Simply Clever» κάνουν τη ζωή εύκολη ως κλασσικό Skoda. Το ίδιο και η ορατότητα που έχει ο οδηγός, καθισμένος σε μια θέση που χωρίς να είναι ιδιαίτερα ψηλή δίνει την αίσθηση του «κάτι παραπάνω» που συνήθως αισθάνονται οι οδηγοί των SUV.

Ο 1.0 TSI όπως έχουμε ξαναπέι, έχει βραβευθεί ως ένας από τους καλύτερους κινητήρες παγκοσμίος, και πράγματι, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στο club μας δεν έχουμε καμία αναφορά για πρόβλημα, ή σπασμένο κινητήρα ! Παρόλο που είναι τρικύλινδρος έχει ελάχιστους κραδασμούς, σπιρτόζικη απόκριση στο γκάζι, γραμμικό τράβηγμα από τις 1.500 rpm και σωστό άπλωμα της ισχύος μέχρι τις 6.000. Χάρις την αποτελεσματική ηχομόνωση δεν ακούγεται ποτέ έντονα στην καμπίνα. Οπότε καταφέρνει άνετα να κινεί τα 1.200 kg του αμαξώματος ακόμα και όταν είναι φορτωμένο, χωρίς μάλιστα να καίει πολύ. Τα 7,3 lt/100 km είναι λογικά, ενώ με οικονομική οδήγηση μπορείς να δεις αισθητά χαμηλότερα νούμερα. Σε αυτό βοηθά και η κλιμάκωση του κιβωτίου που αρχικά φαίνεται μακρύ, αλλά τελικά αποδεικνύεται ιδανικό για τα 200 Nm που κορυφώνονται στις 2.000 rpm. Κάτω από εκεί είναι θεμιτό ένα κατέβασμα εάν θέλεις να επιταχύνεις σβέλτα κι αυτό γίνεται πανεύκολα από τον ακριβή και θετικό σε κούμπωμα του λεβιέ.

Στα πολύ θετικά είναι και τα φρένα του, που έχουν δίσκους και πίσω και η ρύθμιση της ανάρτησης συνολικά που είναι σφιχτή, τόσο ώστε να μην ενοχλεί σε καμία περίπτωση. Η σταθερότητα είναι υποδειγματική, η πρόσφυση άφθονη και η ευκολία οδήγησης αυτή που ταιριάζει σε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιείς κάθε μέρα στην πόλη.

Το συγκεκριμένο kamiq της δοκιμής μας θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από τον Απρίλιο του ΄22 και μάλιστα σε προνομιακή τιμή για τα μέλη και τους ανγνώστες του Club θα υπάρξει μία εξτρά έκπτωση από την Skoda Καρέλλης !

Πολλοί φίλοι κα αναγνώστες μας ρωτάτε για καινούργια και μεταχειρισμένα μοντέλα της Skoda. Με όλα αυτά που έχουμε δει τόσα χρόνια, σας λέμε ξεκάθαρα, να αγοράζετε από επαγγελματίες του χώρου, που έχουν σωστό και καλό όνομα στην αγορά. Σημασία δεν έχει μόνο να το αγοράσεις, αλλά και το μετά ! Είτε είναι καινούργιο, είτε μεταχειρισμένο, και μάλιστα πλέον οι σωστοί επαγγελματίες του χώρου ακόμα και στα μεταχειρισμένα δίνουν γραπτή εγγύηση, και είναι δίπλα στον ιδιοκτήτη και μετά την πώληση ! Μία από αυτές τις κάθετες μονάδες είναι η Skoda Καρέλλης στην Λαμία, και δεν είναι τυχαίο που αρκετά μέλη και φίλοι του club, έχουν επιλέξει να αγοράσουν από εκεί το καινούργιο ή το μεταχειρισμένο όχημα τους !



















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi