09 Νοεμβρίου, 2019

SOS: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥ ΣΤΑ OCTAVIA-FABIA-RAPID-YETI 2014-2015 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (SAFETY RECALL)


Σε μεγάλη ανάκληση προβαίνει η Skoda καθώς το πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και καταστροφή του κινητήρα. Συγκεκριμένα το πρόβλημα αφορά τα μοντέλα Octavia, Fabia, Rapid και Υeti τα οποία έιναι κατασκευασμένα από τις 8 Ιανουαρίου 2014 έως 29 Ιανουαρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα : Οι βίδες στον ρυθμιστή εκκεντροφόρου μπορεί να χαλαρώσουν. Ως αποτέλεσμα, το λάδι κινητήρα θα διαρρεύσει στο δρόμο, θέτοντας κίνδυνο την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και της κυκλοφορίας
Κωδικός ανάκλησης Skoda: 15H4

Όπως όλοι καταλαβαίνετε αν χαλαρώσουν οι βίδες του ρυθμιστή εκκεντροφόρου, πέραν της διαρροής λιπαντικών αυτό καταλαβαίνετε τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον κινητήρα και το τεράστιο κόστος επισκευής. Ελπίζουμε και ευχόμαστε κανείς να μην την έπαθε και επωμίστηκε το κόστος της επισκευής ακόμα και την αλλαγή κινητήρα.

Το σφάλμα αρχικά το καταλαβαίνουμε με διακύμανση στροφών ανά λεπτό (αστάθεια ρελαντί) ή με ανώμαλο θόρυβο από το χώρο του κινητήρα (ρετάρει). Εάν η τροχαλία έχει ήδη υποστεί ζημιά, ο κινητήρας μπορεί να μην παίρνει εμπρός και να φαίνεται μεγάλη διαρροή λαδιού.

Σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Škoda, ο κινητήρας θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί για τυχόν ζημιές. Επιπλέον, θα ελέγχεται η κατάσταση του ιμάντα χρονισμού και του τεντοτήρα. Η στεγανοποίηση λαδιού εκκεντροφόρου θα ελέγχεται επίσης για διαρροές και τυχόν χαλασμένα εξαρτήματα τα οποία θα αντικατασταθούν δωρεάν.

Το ελάττωμα είναι γνωστό από τον Μάιο του 2015 και η επισκευή πραγματοποιήθηκε πιθανώς μόνο σε οχήματα που εκτελούσαν τακτική συντήρηση σε εξουσιοδοτημένα εργαστήρια. Μόνο τον Αύγουστο του 2018 ανακοινώθηκε η επίσημη ανάκληση.

Κωδικός ανάκλησης:

15Η4
Σχετικοί κινητήρες:

1.2 TSi (CJZB) 2013-2015
1.6 (CWVA) από το 2014
 types: 5E, 5J, 5L,NH
πηγή: Rapex Alert 45/2019

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi