15 Μαΐου, 2019

ΩΣ ΕΔΩ - ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ 


Πολλοί φίλοι και ιδιοκτήτες Skoda μας λέτε συχνά ότι σας λένε στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ότι ανταλλακτικό που αλλάχτηκε στην εγγύηση δεν ξανααλλάζει σε εγγύηση και πρέπει ο ιδιοκτήτης να το πληρώσει από την τσέπη του. Δηλαδή εγγύηση στην εγγύηση δεν αλλάζει. Το αστείο τελείωσε. Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα
πράγματα, γιατί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Όποιος διαφωνεί ή αν κάτι από αυτά που θα διαβάσετε δεν ισχύει ας βγει δημόσια σε σχόλιο εδώ ή στα social media του club να μας διαψεύσει.

Σύμφωνα με την Skoda-auto αλλά και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία κάθε ανταλλακτικό ή προϊόν πρέπει να έχει τουλάχιστον 2 έτη εγγύηση. Ειδικά στην Skoda ( αλλά και γενικά στο VW Group) ισχύει 2 ετή εγγύηση ανταλλακτικού και εργασίας, δηλαδή σωστής εργασίας τοποθέτησης. Το γράφει και η απόδειξη που πέρνουμε κιόλας. Όταν ένα ανταλλακτικό αλλαχτεί και το όχημα είναι εντός της εργοστασιακής εγγύησης, ουσιαστικά μπαίνει ένα καινούργιο ανταλλακτικό το οποίο και αυτό έχει 2 έτη εγγύηση και εγγύηση σωστής τοποθέτησης. Κατανοητό ; Πάμε να σας το εξηγήσουμε και με ένα άλλο παράδειγμα...πχ εντός της εγγύησης χάλασε η τρόμπα νερού, την αλλάξατε στην εγγύηση. Άρα η καινούργια τρόμπα που βάλατε έχει 2 έτη εγγύηση. Αν σε 1 χρόνο ξαναχάλασει η τρόμπα που αλλάχτηκε στην εγγύηση, και φυσικά έχει εγγύηση. Δεν έχει σημασία ποιος πλήρωσε την τρόμπα, εσείς ή το εργοστάσιο, σημασία έχει ότι στο όχημα σας μπήκε ένα καινούργιο ανταλλακτικό το οποίο έχει 2 χρόνια εγγύηση. ΤΕΛΟΣ. Όποιος σας πει ότι εγγύηση στην εγγύηση την πληρώνετε, ή ότι δεν ισχύει, να μας δείξει την γραπτή οδηγία-εντολή του εργοστασίου, γιατί μην ξεχνάτε ότι τις εγγυήσεις τις πληρώνει το εργοστάσιο όχι ο αντιπρόσωπος ούτε ο εισαγωγέας. Δηλαδή και το ανταλλακτικό αλλά και οι εργατοώρες πληρώνονται στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο από το εργοστάσιο.
Αν κάτι από αυτά που γράψαμε δεν ισχύει, παρακαλούμε με ντοκουμέντα να μας αποδείξετε το αντίθετο. Και μην ακούσουμε πάλι τίποτα ψιθύρους πίσω από την "πλάτη" μας, γι αυτό υπάρχουν τα σχόλια στο site και στα social media του club, δίνουμε ελεύθερο βήμα σε όλους, για να ενημερώνεται ο κόσμος και πόσο μάλιστα οι ιδιοκτήτες οχημάτων Skoda.

2 σχόλια :

  1. Η διετής εγγύηση ισχύει για το πλαίσιο (το αυτοκίνητο), όχι για τα ανταλλακτικά που αντικαθίστανται στην εγγύηση. Διετή εγγύηση έχει ότι αγοράζεις και εντός 2 ετών δικαιούσαι αλλαγή με νέο ή επισκευή. Μετά την πάροδο 2ετίας πληρώνει ο πελάτης, άσχετα με το τι έγινε εντός της 2ετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tι λες Νασο ? Ποιος τα λεει αυτα ? πες μας δημοσια ποιος στο εχει πει αυτο να γελασουμε - οτι ανταλλακτικο (γνησιο) μπαινει πανω στο αυτοκινητο, κι ας ειναι μεσα στην 2ετη εγγυηση, εχει 2 χρονια εγγυηση ανταλλακτικο και εργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi