26 Φεβρουαρίου, 2019

SKODA ΚΑΜΙQ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ


Το νέο SUV της Skoda το kamiq είναι το 3ο SUV της μάρκας μετά το Kodiaq και το Κaroq. Το νέο μοντέλο βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα MQB, με το μήκος να φτάνει τα 4,24 μέτρα, το πλάτος τα 1,79 μέτρα, το ύψος τα 1,53 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,65 μέτρα. Με αυτή την κίνηση, αλλά και με το νέο Scala η Skoda θέλει να κλείσει τα στόματα...

Καλώς η κακώς μια ζωή όλοι "κατηγορούσαν" τα Skoda ότι είναι συντηρητικά, δεν έχουν κάτι το σπορτίφ, το εσωτερικό τους είναι γεροντίστικο και διάφορα τέτοια. Η αλήθεια είναι πως και στο Kodiaq και στο Karoq κρατήθηκαν οι σοβαρές γραμμές εσωτερικά και εξωτερικά, κάτι το οποίο λειτούργησε αποτρεπτικά για κάποιους υποψήφιους αγοραστές.
 Εκτός αυτού οι Skodαιοι ( τα κεφάλια της Skoda ) έχουν ψιλοπάρει ανάποδες γιατί το VW Group της έχει κόψει πολλά μοντέλα που έκαναν θραύση...Pick up, Roomster, Fabia RS, Citigo ενω έφαγαν άκυρο όταν είπαν να ξαναβγάλουν το Skoda Coupe για να μην θιχτεί η VW με το Scirocco το οποίο μάλιστα σταμάτησε την παραγωγή. Την ιστορία με το Caddy κτλ που αντέγραψε και καπέλωσε όλα τα pick up / roomster την ξέρετε μην τα ξαναλέμε. Τώρα χαιρετάμε και το Citigo.
Μπορεί το Kodiaq να τα πηγαίνει καλά στην κατηγορία του, αν και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, το Κaroq ζορίζεται πολύ λόγο του μεγάλου ανταγωνιστή Qashqai,έτσι λοιπόν οι ιθύνοντες της Skoda δεν μπορούσαν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια.Το kamiq έρχεται να κλέψει την παράσταση σε μια κατηγορία δύσκολη θα λέγαμε, αλλά με πολλά ατού. Έχει κοινά στοιχεία από το νέο Scala, νέα σχεδιαστική γραμμή και σίγουρα πιο extreme εσωτερικό θα είναι το νέο best seller στην κατηγορία του και θυμηθείτε το...στην Ελλάδα θα κάνει θραύση !

Γιατί στην Ελλάδα θα κάνει θραύση το Kamiq ;;;

Εμείς οι Έλληνες είμαστε ιδιότροποι. Μην κρυβόμαστε. Το ένα μας βρωμάει, το άλλο μας ξινίζει. Δεν μας κάνει το kodiaq γιατί είναι μεγάλο σε όγκο, αλλά ούτε και το Karoq γιατί δεν είναι σαν το Yeti, αλλά δεν θέλουμε αμάξι πόλης γιατί πρέπει να έχουμε SUV που να τα κάνει όλα, και να παρκάρει εύκολα στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ και διάφορες άλλες δικαιολογίες που μπορούν να στείλουν τον πωλητή Skoda σε ψυχίατρο.

Έτσι λοιπόν η Skoda έρχεται να καλύψει και αυτό το κενό με ένα SUV 4,24m το οποίο συγκαταλέγεται στα "μικρά" SUV. Η νέα σχεδιαστική τάση είναι πολύ σύγχρονη, με σπορτίφ πινελιές που σίγουρα πλέον κανείς δεν θα ξαναπεί ότι το εσωτερικό των Skoda είναι γεροντίστικο. Σύγχρονο, όμορφο και πρακτικό, ιδανικό για τους ελληνικούς δρόμους ! Και για το super market, και για τη δουλεία, και για την πόλη αλλά και για κυριλέ καταστάσεις. Δεν θα μιλήσουμε ακόμα για κινητήρες κτλ. καθώς έχουμε πολλά να πούμε για το νέο SUV.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi