06 Ιουνίου, 2018

TEST OCTAVIA G- TEC ACROPOLIS 2018 ΑΘΗΝΑ-ΛΑΜΙΑ-ΑΘΗΝΑ


Το τριήμερο 1 - 3 Ιουνίου διεξήχθη το φετινό Ράλι Ακρόπολις. Από καιρό σε συζητήσεις γύρο από θέματα καυσίμων και οικονομίας οι άνθρωποι της Skoda Κοιλάκος μας έλεγαν για τη νέα Skoda Octavia G-tec 1.4 tsi (φυσικό αέριο). Έτσι λοιπόν με την ευκαιρία του Ράλι Ακρόπολις είπαμε να ταξιδέψουμε με την G-tec, μιας και θα πηγαίναμε στην Λαμία να στηρίξουμε και από κοντά τα 4 Fabia R5 που έτρεχαν με τα αυτοκόλλητα του club μας.

Καταρχήν μιλάμε για την νέα Octavia facelift. Με μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με την προηγούμενη, και η ανάρτηση πίσω είναι πολλαπλών συνδέσμων. Η Octavia G-tec εφοδιάζεται με τον κινητήρα 1.4 tsi απόδοσης 110 ps και 200 Nm ροπής, ο οποίος εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις και εξαιρετική οικονομία σε κόστος καυσίμου.
Στις δύο δεξαμενές φυσικού αερίου που είναι τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ χωρούν συνολικά 15 κιλά CNG. Όταν τελειώσει το φυσικό αέριο, αυτομάτως γίνεται εναλλαγή λειτουργίας σε βενζίνη (50 λίτρα ρεζερβουάρ). Εδώ αρνητικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής καυσίμου μέσω κάποιου διακόπτη. Από πλευράς επιδόσεων δεν υπάρχει κάποια διαφορά όταν γίνεται χρήση φυσικού αερίου ή βενζίνης, ο θόρυβος που φτάνει στην καμπίνα είναι σχεδόν μηδενικός, ενώ η μακριά 6η ταχύτητα (140 χλμ./ώρα με 3.000 σ.α.λ.) ενισχύει τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Πολύ καλή λειτουργία διαθέτει και το σύστημα Start/Stop. Οι εκπομπές CO2 με την χρήση CNG ανέρχονται σε 97 γρ./χλμ. και με τη βενζίνη σε 124 γρ./χλμ.
Συμβουλή για σωστό φουλάριμα: να γίνεται νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ και να έχει αδειάσει τελείως το φυσικό αέριο.
Στο ερώτημα σας τωρα...πόσο κάψαμε πήγαινε έλα στην Λαμία ? 21,63 ευρώ φυσικό αέριο (όχι οικονομική οδήγηση) Στην Αθήνα πήρε 11,20 ευρώ και στην Λαμία 10,43 ευρώ. Να σημειωθεί ότι και στα δύο φουλαρίσματα δεν είχε αδειάσει τελείως το φυσικό αέριο και το φουλάρισμα στη Λαμία έγινε μεσημέρι.
Για να μην σας κουράσουμε άλλο δείτε το βίντεο...




















































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi