11 Οκτωβρίου, 2016

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ SERVICE: ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ OCTAVIA, RAPID,FABIA,SUPERB,YETI,CITIGO


Aρκετοί κάτοχοι οχημάτων Skoda μας ρωτάτε κάθε πότε πρέπει να κάνετε service στο αυτοκίνητό, μετά από πόσα χιλιόμετρα, και τι αλλάζει. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως πρέπει να κάνουν service κάθε 15.000 χιλιόμετρα. Είναι όμως έτσι ;

Πια μοντέλα κάνουν ανά σταθερά διαστήματα service και πια μεταβλητά ; 


Τα περισσότερα οχήματα που έρχονται στην Ελλάδα (Ευρωπαϊκή Ένωση) έχουν μεταβλητά διαστήματα service. Δηλαδή το ίδιο το αυτοκίνητο έχει σύστημα αυτοδιάγνωσης μέσω κάποιων αισθητήρων όπου μας ενημερώνει πότε χρειάζεται αν κάνουμε το επόμενο sevice. Εδώ και χρόνια η Skoda λέει για Long life διαστήματα Service. Aυτό το συναντάμε σε κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης (QI6), για παράδειγμα Octavia A7 TDI.(όχι όλα) Κάποια άλλα μοντέλα (αναλόγως τον κινητήρα και το καύσιμο) κάνουν service ανά 15.000 χιλιόμετρα όπως για παράδειγμα ο Octavia 1.4 TSI G-TEC (QI4).
Σύμφωνα με το εργοστάσιο της Skoda τα αναλώσιμα πλέον είναι υψηλής αντοχής στο χρόνο και στα χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, σε ορισμένες Octavia A7 ΤDI το φίλτρο αέρα αλλάζεται κάθε 90.000 χιλιόμετρα, το φίλτρο πετρελαίου κάθε 60.000 (σύμφωνα με τις προδιαγραφές πετρελαίου) κτλ. Όλα αυτά βέβαια διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο και από κινητήρα σε κινητήρα. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως όλα πάνε βάση αριθμού πλαισίου και ημερομηνία παραγωγής, ακόμα και ίδια αυτοκίνητα με ίδιο κινητήρα διαφέρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε ίδιο αυτοκίνητο, το ίδιο φίλτρο το εργοστάσιο το δίνει με τρεις διαφορετικούς κωδικούς. Όλα αυτά βέβαια, κάθε πότε αλλάζει το αυτοκίνητο λάδια, και το εκάστοτε φίλτρο (χιλιόμετρα, έτη) πάνε βάση του Check list του εργοστασίου, που δίνει το elsa pro για την σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας βάση προδιαγραφών skoda auto. Η Skoda έχει φροντίσει για την όσο το δυνατόν οικονομικότερη συντήρηση, για αυτό σας συνιστούμε να ακολουθείτε την check list του εργοστασίου.
Μέχρι τον Μάιο του 2016 τα εγχειρίδια χρήσης δεν έγραφαν για τα διαστήματα service. Από το Μάιο του 2016, τα γράφουν αναλυτικά ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ MANUALS ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ )

Τα τελευταία τρία έτη έχει καταργηθεί το παλιό κλασσικό βιβλίο συντήρησης. Τα service αλλά και κάθε εργασία που γίνεται στο όχημα σας καταγράφονται στο ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο είναι και η ταυτότητα του αυτοκινήτου.






















Πως θα δω το αυτοκίνητο μου αν κάνει σταθερά service  ή μεταβλητά ? Στο πορτ παγκάζ, σηκώστε την μοκέτα, αριστερά από την ρεζέρβα υπάρχει ένα αυτοκόλλητο εκεί μπορείτε να δείτε. Θα δείτε εκεί που γράφει QI4 ή QI6














0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi