30 Δεκεμβρίου, 2015

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ROOMSTER & TA MPV ΓΙΑ ΤΗΝ SKODA


Η δεύτερη γενιά του Roomster είναι έτοιμη. Το νέο μοντέλο είναι ήδη έτοιμο και αυτές είναι μέχρι στιγμής οι μόνες διαθέσιμες φωτογραφίες του πρωτότυπου.
Με ασφάλεια γνωρίζουμε ότι η νέα γενιά Skoda Roomster δεν θα περάσει την γραμμή παραγωγής. Αυτό ψιθυριζόταν, ώσπου στις
αρχές του Δεκεμβρίου έγινε επίσημο. H Skoda ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το τμήμα MPV και θα επικεντρωθεί περισσότερο στα ελπιδοφόρα μοντέλα SUV.
Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον η Skoda ξανασκεφθεί το θέμα roomster.
To πρωτότυπο θα μπει στο μουσείο με τα πρωτότυπα/ Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως θα παραχθούν 100 Roomster για την σλοβάκικη αγορά, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από την τοπική αγορά.
Στο τέλος Νοεμβρίου ο όμιλος Volkswagen,  εξαιτίας περικοπών του προϋπολογισμού, λόγο της υπόθεσης Dieselgate, αποφάσισε ότι το νέο Roomster δεν θα είναι εύκολο να παραχθεί, διότι η κερδοφορία της παραγωγής του ήταν αβέβαιη.

Εμείς θα σας θυμίσουμε λίγο την ιστορία.
Την δεκαετία του 90 η VW  αντέγραψε το Seat Inca και του έβαλε τα σήματα της VW και το ονόμασε caddy. Την ίδια δεκαετία αντέγραψε και το Skoda felicia pick up και το ονόμασε και αυτό Caddy . Και τα δύο μοντέλα μετά την ανανέωση τους ( felicia/fabia & Seat ibiza)  σταμάτησαν να παράγονται ως αγροτικά. Είναι γεγονός ακόμα και στις μέρες μας πως τα λεγόμενα "μισότονα" (500kg φορτίο) κάνουν θραύση και μοσχοπουλιούνται σαν μεταχειρισμένα γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Αυτό δεν λέει τίποτα σε όλους αυτούς που παρακολουθούν την αγορά ? Δυο πετυχημένα μοντέλα του ομίλου "πνίγηκαν". Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται τι έγινε με την BMW και την NSU. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ? Roomster ήταν πάει και πέρασε ? Ο καιρός θα το δείξει...περιμένουμε πως και πως να δούμε τι θα γίνει με το Skoda Rapid...θα γίνει τελικά Facelift ?
Σίγουρα υπάρχει αναταραχή στον όμιλο..το θέμα είναι που θα κάτσει η μπίλια. Η Skoda πάντως ξέρει πολύ καλά από πέτρινα χρόνια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi