27 Νοεμβρίου, 2015

#Dieselgate: H λύση της VW


Ο γερμανικός όμιλος παρουσίασε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας και Μεταφορών, τις προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων στους κινητήρες diesel της σειράς ΕΑ189. Σύμφωνα με το VW Group οι τεχνικές αναβαθμίσεις που θα γίνουν σε όλα τα μοντέλα που επηρεάζονται θα περιορίσουν τις εκπομπές ρύπων CO2 και τα επίπεδα οξειδίων του αζώτου (NOx), χωρίς να επηρεαστεί η
κατανάλωση καυσίμου και οι επιδόσεις. Η γερμανική υπηρεσία ενέκρινε τα τεχνικά μέτρα που πρότεινε το εργοστάσιο, και η εφαρμογή τους να ξεκινά άμεσα.
Στον κινητήρα 1.6 TDI θα τοποθετηθεί ένας μετασχηματιστής ροής μπροστά από τον αισθητήρα μέτρησης μάζας αέρα (MAF), ο οποίος θα εξομαλύνει τη ροή του αέρα, επαναπροσδιορίζοντας με ακρίβεια τη μέτρηση μάζας. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση του λογισμικού του μηχανικού συνόλου. Όλα αυτά θα βελτιώσουν τη διαδικασία καύσης, με το μοτέρ να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς της E.E.
Στους 2.0 TDI, θα γίνει απλά μια ενημέρωση του λογισμικού του κινητήρα. Στην πρώτη περίπτωση, ο χρόνος υλοποίησης των τεχνικών αναβαθμίσεων υπολογίζεται σε μία ώρα, ενώ στην δεύτερη δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά. Οι αντίστοιχες τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρικύλινδρο 1.2 TDI, θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του μήνα. H VW τόνισε πως δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών, με την ανάκληση των πρώτων αυτοκινήτων να ξεκινά τον Ιανουάριο του 2016 και να ολοκληρώνεται μέσα στο ίδιο έτος. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μάρκες του ομίλου που επηρεάζονται, όπως τις Audi, Seat και Skoda.

Μάλιστα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και ένα video από τις αλλαγές που θα γίνουν στους κινητήρες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi