19 Σεπτεμβρίου, 2015

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ VW ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ ΣΕ 500.000 ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α ανακοίνωσε πως θα πρέπει η Volkswagen να ανακαλέσει περίπου μισό εκατ. αυτοκίνητά της, επειδή η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί ένα λογισμικό που έχει σχεδιαστεί να παρακάμπτει σκοπίμως τα περιβαλλοντικά πρότυπα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.


Η EPA (Environmental Protection Agency) κατηγορεί την VW για παραβίαση του νόμου, εγκαθιστώντας σε 482.000  2-λιτρα diesel Audi και VW αυτοκίνητά της (παραγωγής από 2009 έως και ένα 2015) ένα λογισμικό γνωστό και ως “defeat device” το οποίο είναι προγραμματισμένο να ανιχνεύει πότε το αυτοκίνητο βρίσκεται υπό επίσημη δοκιμή μέτρησης των εκπομπών του, ενεργοποιώντας μόνο τότε, πλήρως το σύστημα ελέγχου εκπομπών των ρύπων έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του τεστ, να παραχθούν όσο γίνεται χαμηλότερες τιμές εκπομπών ρύπων. Ο πλήρης έλεγχος του συστήματος εκπομπών ρύπων κλείνει κατά τη διάρκεια των κανονικών οδηγικών συνθηκών από τους κατόχους των αυτοκινήτων, κάνοντας τα αυτοκίνητα να ρυπαίνουν περισσότερο από όσο αναφέρει ο κατασκευαστής.
Το λογισμικό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να αποκρύπτει τις εκπομπές ρύπου οξειδίου του αζώτου του αυτοκινήτου, εκπομπές που συμβάλουν στη δημιουργία του όζοντος και του νέφους. Οι ρύποι αυτοί μάλιστα συνδέονται με μια σειρά προβλημάτων υγείας όπως κρίσης άσθματος και άλλων αναπνευστικών νοσημάτων.

Τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα που εξοπλίζονται με το “πειραγμένο” λογισμικό είναι τα Volkswagen Jetta παραγωγής 2009-2015, τα Beetle παραγωγής 2009-2015, τα Golf παραγωγής 2009-2015, τα Passat παραγωγής 2014-2015 και τα Audi A3 παραγωγής 2009-2015.

Η ανακοίνωση της παραβίασης αυτής της VW, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης, πιο επιθετικής προσπάθειας επιβολής της νομοθεσίας από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α σχετικά με την περιβαλλοντική συνείδησή των αυτοκινητοβιομηχανιών, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εκτός από την ανάκληση η Volkswagen δεν θα γλυτώσει και το πρόστιμο μιας και αυτό φαίνεται αναπόφευκτο. Πέρυσι, επιβλήθηκε πρόστιμο 300 εκατ. δολαρίων στη Hyundai και στη Kia για παραβίαση του Νόμου περί Καθαρού αέρα, με την κορεατική εταιρία να ανακαλεί τότε 1,2 εκατ. αυτοκίνητα της τα οποία είχαν υπερβολικά αισιόδοξα νούμερα μέσης κατανάλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ VW ΕΔΩ







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi