24 Σεπτεμβρίου, 2015

#Dieselgate: Και τα 1.6 ΤDI εμπλέκονται στο παράνομο λογισμικό - επηρεάζονται και ευρωπαϊκά μοντέλα

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Alexander Dobrindt, επιβεβαίωσε ότι αυτοκίνητα της VW στην Ευρώπη είχαν εφοδιαστεί με το «αμαρτωλό» λογισμικό και δήλωσε ότι το λογισμικό παράκαμψης των δοκιμών καυσαερίων είχε τοποθετηθεί και σε μοντέλα της Volkswagen που πουλήθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά.


Η είδηση αυτή ακολουθεί την παραδοχή από μέρους της VW ότι έως και 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο «πειράγματος» των αποτελεσμάτων στις δοκιμές καυσαερίων, το οποίο προς το παρόν περιορίζεται σε μοντέλα με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα EA 189.

Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν πουληθεί μοντέλα της VW και της Audi με αυτόν τον κινητήρα και το «αμαρτωλό» λογισμικό, αν και είναι πιθανό να επηρεαστούν και άλλες μάρκες του Ομίλου VW. Μόνο η Bentley έχει δηλώσει επίσημα ότι τα δικά της μοντέλα δεν επηρεάζονται.

Έως τώρα, έχει ανακοινωθεί μόνο ότι θα ανακληθούν 482.000 αυτοκίνητα, όλα στις ΗΠΑ, όπου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και η VW πιάστηκε να «αλλοιώνει» τα αποτελέσματα των δοκιμών καυσαερίων. Η γεωγραφική κατανομή των υπόλοιπων 10,5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πιθανώς εμπλέκονται, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο Dobrint δήλωσε στο Sky News: «Πληροφορηθήκαμε ότι και στην Ευρώπη αυτοκίνητα με τον κινητήρα ντίζελ 1,6 και 2 λίτρων επηρεάζονται από τις αλλοιώσεις για τις οποίες γίνεται λόγος».

Η VW έχει πάντως ανακοινώσει ότι όλα της τα μοντέλα που έχουν πουληθεί και έχουν κινητήρες προδιαγραφών Euro 6, έχουν νόμιμα πιστοποιητικά.

Έχουν ζητηθεί κυβερνητικές έρευνες για τα πεπραγμένα της VW σε όλο τον κόσμο από τότε που η εταιρεία παραδέχτηκε ότι «έκλεβε» στις δοκιμές εκπομπών των ΗΠΑ. Οι χώρες που ζητούν περαιτέρω έρευνες περιλαμβάνουν τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ν. Κορέα, το Ην. Βασίλειο και βέβαια τις ΗΠΑ.

(πηγή: www.autocar.co.uk, www.drive.gr )

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi