07 Ιουνίου, 2015

OCTAVIA TOUR: ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ

IΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟCTAVIA TOUR & SUPERB


Ειδικά στα Octavia tour έχετε παρατηρήσει κάποιες φορές όταν πάτε να το βάλετε εμπρός ή όταν γυρνάτε τα κλειδιά στην θέση 1, πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού να ακούτε κάποιους ήχους. Αυτοί οι ήχοι προέρχονται από τα κλαπέτα του κλιματιστικού. Αυτό γίνεται λόγο σκόνης στην βαπορέτα. Με έναν απλό επαναπρογραμματισμό το θέμα λύνεται. Όμως
μπορούμε να καλιμπράρουμε τα κλαπέτα και να κάνουμε αυτοδιάγνωση του κλιματιστικού (να δούμε αν έχει σφάλματα) χωρίς την χρήση διαγνωστικού. Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος.
Με σβηστό κινητήρα:
1 - πατάμε ταυτόχρονα τα κουμπιά econ και το κουμπί τς ανακύκλωσης για λίγα δευτερόλεπτα.
2- γυρνάμε το κλειδί στην θέση 1
3- πατάμε ταυτόχρονα το κουμπί της ανακύκλωσης και το econ για λίγα δευτερόλεπτα.
4- θα δούμε πάνω στην οθόνη γράφει :diagnose - το αφήνουμε να κάνει αυτοδιάγνωση, θα δουλέψει λίγο στο φουλ. και θα καλιμπράρει μόνο του.
5- θα δούμε στην οθόνη κάποιους κωδικούς. Οι δεξιά είναι οι κωδικοί σφαλμάτων, αν έχει κρατήσει κάποια σφάλματα το κλιματιστικό, και μπορούμε να δούμε τους κωδικούς αν είναι παραπάνω από ένας, πατώντας το μπλε και το κόκκινο κουμπί της θερμοκρασίας (ως πάνω, κάτω δηλαδή).

Οι κωδικοί σφαλμάτων και τι σημαίνουν για κάποιον που δεν είναι γνώστης δεν έχει νόημα και να πούμε τι σημαίνουν. Όπως επίσης επειδή ξέρουμε ότι κάποιοι θα αρχίσετε να κάνετε πειράματα, δεν θα αναφερθούμε στο κρυφό μενού. Ένα απλό και ακίνδυνο tip για το καλιμπράρισμα και την αυτοδιάγνωση του κλιματιστικού σας.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi