29 Απριλίου, 2015

eCall: Υποχρεωτικό σε όλα τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα από το 2018

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πέρασε έναν νέο νόμο ο οποίος προβλέπει την προσθήκη ενός ειδικού συστήματος σε επιβατικά αυτοκίνητα και βαν, το οποίο ονομάζεται eCall και μπορεί να
χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Μέσα στο 2014 στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους σκοτώθηκαν πάνω από 25.700 άνθρωποι και σε μια προσπάθεια να μειώσει το ποσοστό των θανάτων από ατυχήματα η EE φέρνει το eCall. Το σύστημα αυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε παλιά ή καινούρια οχήματα ασχέτου χρονολογίας ή τύπου αυτοκινήτου και η χρήση του είναι δωρεάν για όλους. Από 31 Μαρτίου του 2018 θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα καινούρια οχήματα.
Στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος το eCall (είτε αυτόματα είτε με το πάτημα του κουμπιού) συνδέεται με τον ειδικό αριθμό 112 και ειδοποιεί για τον τύπο του οχήματος, τα καύσιμα που χρησιμοποιεί, τον αριθμό επιβατών, την ώρα και την τοποθεσία του ατυχήματος.
Το σύστημα αυτό ήταν να ξεκινήσει από το 2012, αλλά καθυστέρησε λόγω ανησυχιών για την παραβίαση της ιδιωτικότητας. Με την τωρινή του μορφή το σύστημα του eCall αποτρέπει τις αρχές να παρακολουθούν κάποιο όχημα πριν γίνει το ατύχημα, στέλνει πληροφορίες μόνο μετά το συμβάν.
Η ειδοποίηση θα σταλεί μόνο όταν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα και οι αερόσακοι δεν είναι ενεργοποιημένοι.
Οι συσκευές αυτές αναμένεται να μειώσουν τον χρόνο που φτάνουν σήμερα οι διασώστες, κατά 40% σε αστικές περιοχές και κατά 50% σε αγροτικές περιοχές. Επιπλέον εκτιμάται ότι οι θάνατοι από τέτοιου είδους ατυχήματα θα μειωθούν κατά 10% σώζοντας 2.500 ανθρώπους ετησίως. Η προσθήκη μιας τέτοιας συσκευής σε ένα καινούριο αυτοκίνητο θα ανεβάσει το κόστος του γύρω στα 100 δολάρια.


        (πηγή: European Parliament )

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi