08 Μαρτίου, 2015

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ-ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ  

Τρείς έννοιες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.

Update 8/3/2015
Kατά καιρούς έχουμε ακούσει διάφορα, για ανακλήσεις,οδηγίες, καμπάνιες, πράγματα τα οποία μας μπερδεύουν και μας προκαλούν σύγχυση. Δεν χρειάζεται τέτοια σύγχυση, τα πράγματα είναι απλά...

Ανακλήσεις είναι όταν μια παρτίδα αυτοκινήτων ανακαλείται και πρέπει να αλλαχτεί κάποιο ανταλλακτικό ,τότε οι ιδιοκτήτες καλούνται με επιστολή η τηλεφωνικά να πάνε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο να γίνει απαραίτητα η συγκεκριμένη αντικατάσταση,γιατί είναι για λόγους ασφαλείας και αυτό γίνεται δωρεάν, γιατί είναι αντικατάσταση με εντολή του εργοστασίου
κατασκευής.
Όταν σε ένα μοντέλο έχει παρουσιαστεί ένας μικρός αριθμός αυτοκινήτων να παρουσιάζουν ένα πρόβλημα, ή έχουν γίνει αναφορές για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα τότε αποστέλνεται μία οδηγία (TPI) στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία,  (φαίνεται και στο διαγνωστικό πλέον) με οδηγίες για το πως θα πράξουν, πως θα το επισκευάσουν, και αν χρειάζεται αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού τότε ενημερώνουν με την γνωστή πλέον διαδικασία. Όπως για παράδειγμα μια τέτοια οδηγία είναι για τα νερά που κρατάνε οι πίσω πόρτες στο rapid sedan ή πιο παλιά άλλες οδηγίες για octavia5 1.4 TSI ή οι τριγμοί στο ρελαντί σε fabia II που προέρχονται απο τα σωληνάκια της βενζίνης.To γεγονός ότι έχει βγεί μια οδηγία δεν σημαίνει απαραίτητα οτι πρέπει να γίνει αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού, μπορεί να επιδιορθωθεί όπως για παράδειγμα οι τριγμοί στο Fabia II που απλά βαζουν μονοτικό στα σωληνάκια για να μην υπάρχουν τριγμοί. Οδηγίες βγαίνουν συχνά, πράγμα που είναι καλό γιατί υπάρχει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και οι τεχνικοί δεν πάνε "ψάχνωντας".
Σε αντίθεση με τις οδηγίες , οι καμπάνιες είναι εντολές για αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού. Όταν έχει έρθει μια καμπάνια για ένα μοντέλο, τότε όταν το αυτοκίνητο πάει στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο συνδέται on Line  στο ELSA PRO, η στο ODIS  και δείχνει αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου έχει κάποια καμπάνια η κάποιο update στο λογισμικό κάποιου εγκεφάλου.Αν έχει βγει κάποια καμπάνια για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τότε πρέπει να γίνει αντικατάσταση του ανταλλακτικού εντελώς δωρεάν αφού καλύπτεται από το εργοστάσιο.Οι καμπάνιες βγαίνουν όταν πολλά αυτοκίνητα ή μία παρτίδα παρουσιάσει μία συγκεκριμένη βλάβη, η κάποιο ανταλλακτικό που έχει χρησιμοποιηθεί κατά την παραγωγή είναι ελαττωματικό.Κατά καιρούς έχουν βγει διάφορες καμπάνιες. Επίσης η αναβάθμιση λογισμικού σε κάποιον επιμέρους εγκέφαλο φαίνεται ως καμπάνια. Οι καμπάνιες και οι οδηγίες δεν είναι κακές, αντιθέτως είναι άκρως θετικές διότι προλαμβάνουν ενδεχόμενες βλάβες. Για να δείτε αν το αυτοκίνητο σας έχει κάποια καμπάνια στην επόμενη επίσκεψη σας στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο ρωτήστε τους τεχνικούς για περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την κεντρικά σελίδα του site μας στην αριστερή πλευρά που λέει "αναβαθμίσεις-καμπάνιες" ή να επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα της skoda, και με τον αριθμό πλαισίου να δείτε αν το όχημα σας είναι επηρεασμλενι από κάποια καμπάνια ή αναβάθμιση. Τέλος μπορείτε να δείτε τις καμπάνιες και τις οδηγίες στο blog μας εδώ.


 1η δημοσίευση skoda club Πελοποννήσου 8/3/2015 Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την άδεια του skoda club Πελοποννήσου.

διαβάστε τις νέες καμπάνιες και οδηγίες εδώ 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi