17 Φεβρουαρίου, 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: H NEA SUPERB


Επιβλητικό, μοντέρνο και ποιοτικό. Σε αυτό το τρίπτυχο βασίζεται το Superb της επόμενης γενιάς, που θα αποκαλυφθεί επίσημα σε λίγες ημέρες στο Σαλόνι της Γενεύης. Το μήκος του αγγίζει τα 4,86 m, ενώ το πλάτος του
αμαξώματος και το μεταξόνιο αυξήθηκαν κατά 5 cm. Έτσι θα προσφέρει ονειρεμένους χώρους στους επιβάτες του, ανεξάρτητα αν κάθονται εμπρός ή πίσω.
O όγκος του πορτ-παγκάζ ξεκινά από τα 625 λίτρα και φτάνει τα 1.760, εφόσον αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων.
Ο σχεδιασμός του αμαξώματος υιοθετεί –ευτυχώς- πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Vision C. Το νέο Superb δείχνει σαφώς πιο δυναμικό και κομψό χάρη στους αισθητά κοντύτερους μπροστινούς προβόλους, στις εντονότερες ακμές και στην πιο μοντέρνα διαμόρφωση του πίσω μέρους με τα φωτιστικά τύπου LED. Επίσης η οροφή αρχίζει να χαμηλώνει νωρίτερα πηγαίνοντας από εμπρός προς τα πίσω, κάνοντας έτσι τη λιμουζίνα της Skoda να αποκτά μία πιο ανάλαφρη εμφάνιση.
Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει πέντε βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Για τους τελευταίους αποτελεί βασική επιλογή ο 1.6 TDI στην οικονομική έκδοση Green Line σε 3,7 λίτρα ντίζελ ανά 100 χλμ. Πάνω από αυτόν υπάρχουν δύο δίλιτροι TDI με 150 και 190 ίππους μέγιστη απόδοση.
Βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο γνωστός 1.4 ΤSI με 122 άλογα και στη δυνατότερη εκδοχή του με 150 ίππους. Ενδιάμεση λύση αποτελεί ο τετρακύλινδρος 1.8 TSI με 180 ίππους και τα δυνατότερα Superb θα εφοδιάζονται με έναν δίλιτρο TSI 220 ή 280 ίππων. Αντίθετα δεν θα υπάρχουν εξακύλινδρες εκδόσεις.
Μεγαλώνει επίσης η γκάμα των τετρακίνητων εκδόσεων. Το σύστημα τετρακίνησης θα προσφέρεται συνδυαστικά είτε με τους βενζινοκινητήρες των 150 και 280 ίππων είτε με τους κινητήρες πετρελαίου με τους 150 και 190 ίππους. Να τονίσουμε εξάλλου, ότι τα νέα Superb με τους ισχυρότερους κινητήρες θα διατίθενται και με αυτόματα σασμάν έξι σχέσεων τύπου DSG.
Ο εξοπλισμός της εντυπωσιακής μπερλίνας θα περιλαμβάνει τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας από ραντάρ απόστασης και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έως σύστημα προειδοποίησης για απόκλιση από τα όρια της λωρίδας και σύστημα ελέγχου της κόπωσης του οδηγού. Επίσης θα προβλέπεται ένα αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας με τα Smartphones και με το διαδίκτυο.
Όποιοι λατρεύουν τη χλιδή, θα μπορούν παραγγείλουν την πολυτελή έκδοση L&K, η οποία θα κοστίζει ωστόσο και ακριβότερα.
Το λανσάρισμα του νέου Superb θα γίνει τον Ιούνιο και οι τιμές του θα ξεκινούν στο εξωτερικό από περίπου 26.000 ευρώ, ενώ θα πωλείται σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού στις εκδόσεις Active, Ambition και Style.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi