07 Αυγούστου, 2014

ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ FABIA 

Η νέα Skoda Fabia θα διαθέτει όλους τους νέους κινητήρες τελευταίας γενιάς. Εκτός από την έκδοση GreenLine, οι πελάτες στις χώρες της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις πετρελαιοκινητήρες, και όλοι θα είναι
συμβατοί με τον νέο κανονισμό των εκπομπών EU6. Οι μεταδόσεις (σασμάν) θα είναι είτε με χειροκίνητο ή με DSG διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων.
Οι κινητήρες βενζίνης είναι σχεδιασμένοι για την πλατφόρμα MQB. Θα είναι διαθέσιμοι. ένας 1.0 mpi τρικυλινδρος άμεσου ψεκασμού, και τετρακυλινδροι των 1.2 τεχνολογίας TSI  με αποδόσεις που ξεκινούν από 44 kW (60 hp) έως 81 kW (110 hp).
Οι κινητήρες ντίζελ που διατίθενται για το νέο ŠKODA Fabia περιλαμβάνουν τρία επίπεδα απόδοσης του νέου υπερτροφοδοτούμενου άμεσου ψεκασμού 1,4 λίτρων common-rail, με τρεις κυλίνδρους. Το μπλοκ του κινητήρα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου. Η ισχύς θα ξεκινάει από 55 kW έως 77 kW. Τα κυβικά του κινητήρα θα είναι  1,4 λίτρα, όχι 1.6 λίτρα όπως ήταν. Αυτό δείχνει σαφέστατα πλέον το ξεκαθάρισμα ανάμεσα στα μοντέλα της Skoda και στον σαφή διαχωρισμό fabia και Rapid.
Αργότερα μέσα  στο 2015 θα βγει στην κυκλοφορία η έκδοση GreenLine με κινητήρα 55 kW 1.4 TDI. Θα περιλαμβάνει σύστημα start-stop, σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας και ελαστικά με χαμηλή αντίσταση κύλισης σε συνδυασμό με βελτιώσεις στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου θα έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση καυσίμου μόλις 3.1 l / 100 km, που αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 μόλις 82 g / km. 
Το βάρος του νέου ŠKODA Fabia θα είναι μέχρι 65 kg χαμηλότερο από ότι μέχρι σήμερα (ανάλογα τον εξοπλισμό), με το 1,0 MPI τρικύλινδρο να ζυγίζει (χωρίς οδηγό) μόλις 980 kg. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi