06 Μαΐου, 2014

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SERVICE


  Την ώρα που η πατρίδα μας περνά την χειρότερη κρίση στην ιστορία της, ο κλάδος του αυτοκινήτου δοκιμάζετε σκληρά. Την εμφάνιση τους σε όλη την επικράτεια έχουν κάνει παράνομα συνεργεία, σε αυλές, πυλωτές και όπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.
Στο βωμό του χαμηλού κόστους και της οικονομικής κρίσης κάποιοι προσπαθούν να ψαρέψουν θύματα για να κερδίσουν χρήματα. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν καν δίπλωμα μηχανικού, ηλεκτρολόγου ή φανοποιού...στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι !!! Και φυσικά ούτε λόγος για απόδειξη εργασίας ούτε σφραγίδας στο βιβλίο συντήρησης του οχήματος, γιατί πολύ απλά δεν είναι νόμιμοι...και τις περισσότερες φορές είναι άσχετοι, και το παίζουν επιστήμονες, και κατηγορούν τα νόμιμα συνεργεία και τις αντιπροσωπείες ότι δεν ξέρουν...άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καν το δικαίωμα να πάνε σε ένα τεχνικό σεμινάριο...και φυσικά το παρεμπόριο αμφίβολων ανταλλακτικών καλά κρατεί... (η ερώτηση μας: αφού είστε τόσο καλοί γιατί δεν ανοίγεται δικό σας συνεργείο ? η γιατί δεν αναζητάτε δουλειά σε κάποιο συνεργείο ? )
  Ένα άλλο φαινόμενο είναι κάποιοι που απολύθηκαν από κάποια αντιπροσωπεία ή συνεργείο, και πήραν κάποιους πελάτες, και σε ακατάλληλους χώρους, παράνομα εννοείται...κάνουν service, και υπόσχονται χαμηλό κόστος...μα φυσικά θα είναι χαμηλότερο το κόστος με ιμιτασιόν ανταλλακτικά και χωρίς να κόβονται αποδείξεις..και φυσικά θα είναι καθαρό το κέρδος στην τσέπη του μηχανικού από τα ανταλλακτικά και την εργασία γιατί δεν κόβονται αποδείξεις, και φυσικά ούτε λόγος για σφραγίδα στο βιβλίο συντήρησης...πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η τεχνολογία προχωράει, και συνεχώς εξελίσσεται.Το γεγονός ότι κάποιος δούλευε κάποτε σε μία αντιπροσωπεία δεν σημαίνει πως ξέρει όλα τα μοντέλα γιατί συνεχώς βγαίνουν νέα μοντέλα, νέοι κινητήρες, αλλά και στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα βγαίνουν οδηγίες, καμπάνιες ή ανακλήσεις, και αυτού του είδους οι μηχανικοί δεν μπορούν να ξέρουν τι βγαίνει για το κάθε μοντέλο, γιατί η τεχνολογία προχωρά καθημερινά.
(η ερώτηση μας: αφού είσαι τόσο καλός τεχνίτης γιατί σε απολύσανε ? λόγο κόστους ? ε δεν νομίζουμε...ποιος δεν θέλει έναν καλό τεχνίτη στην επιχείρηση του ? )
  Επικροτούμε όλους εκείνους που παρά τις δύσκολες εποχές που περνάμε άνοιξαν συνεργείο, και κάνουν την προσπάθεια τους να βγάλουν ένα μεροκάματο, αποδίδοντας το ΦΠΑ, έχοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά, και πάνω από όλα άδεια λειτουργίας συνεργείου. Γιατί αυτό δείχνει ότι δεν φοβούνται να σφραγίσουν το βιβλίο συντήρησης, να κόψουν αποδείξεις να δουλεύουν νόμιμα, να φέρουν την ειδική σήμανση., και να ενημερώνονται για τεχνικά θέματα αλλά και να μπορούν να εφαρμόζουν την  νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία (blockexemption).

Για το τέλος αφήσαμε το εξουσιοδοτημένο δίκτυο...Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο παρέχει όλη την γκάμα των υπηρεσιών από την απλή αλλαγή λαδιών,μικρές επισκευές μέχρι και περίπλοκες λύσεις  για ηλεκτρονικά προβλήματα. Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο δίνει λύσεις σε όλο το φάσμα το προβλημάτων σε συγκεκριμένη μάρκα. Πλήρης εξοπλισμός, διαρκείς εκπαίδευση των εργαζομένων σε συγκεκριμένα μοντέλα,  ειδικά εργαλεία και συσκευές. Υπάρχει η κάλυψη των υπηρεσιών από την όποια εγγύηση δίνει ο κατασκευαστής. Ακόμη πολλές αντιπροσωπείες έχουν δικά τους πακέτα συντήρησης και εγγύησης, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιο φθηνά και από εξωτερικά συνεργεία.
Ακόμα και για επισκευές όμως που δεν συμπεριλαμβάνονται στην εγγύηση πολλές φορές  στην αντιπροσωπεία βρίσκουμε την «εμπορική εγγύηση». Πρόκειται για ένα είδους εγγύησης που εναπόκειται στην καλή θέληση της αντιπροσωπείας και όχι για νομική υποχρέωση. Δεδομένου αυτού, μπορεί πιο εύκολα να συμμετάσχει στα έξοδα επισκευής εάν προτού έχουν γίνει όλες οι επισκευές/ service σε εξουσιοδοτημένο. Ένα άλλο πλεονέκτημα του εξουσιοδοτημένου συνεργείου είναι ότι, η ανίχνευση περίπλοκων σφαλμάτων γίνεται κατά κανόνα πιο γρήγορα καθώς ο ειδικά εκπαιδευμένος μηχανικός έχει εμπειρία στα συγκεκριμένα μοντέλα και άρτια εκπαίδευση στην ανίχνευση των περισσοτέρων σφαλμάτων. Επιπλέον έχει στην διάθεση του ειδικό διαγνωστικό εξοπλισμό και βάσεις δεδομένων σφαλμάτων του κατασκευαστή. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα ανταλλακτικά του κατασκευαστή και με το γεγονός ότι στις αντιπροσωπείες δουλεύουν μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι και φανοποιοί, και είναι νόμιμα συνεργεία, μας κάνουν να πούμε ναι στο επίσημο δίκτυο γιατί πολλοί τεχνίτες εργάζονται, γιατί υπάρχει εγγύηση εργασίας και ανταλλακτικών, γιατί υπάρχει συνεχής ενημέρωση και τεχνογνωσία, που σε συνδυασμό με τις προσφορές που έχουν βγει μας έρχεται πιο φθηνά.
(πηγή: synergeio24.gr, ethnos.gr,youtube)



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi