05 Αυγούστου, 2013

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ


Tο 1978 στην Ελβετία όταν αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά τα δαγκώματα των τρωκτικών. Φυσικά τα είδη αυτά των τρωκτικών μπορούν να εντοπιστούν σε πολλά μέρη της Ευρώπης μέχρι και το δυτικό μέρος της Ρωσίας και
της Μικράς Ασίας.
Πως θα το καταλάβετε ?
αν και είναι δύσκολο να πάει το μυαλό μας - θα αντιμετωπίσετε ένα από τα παρακάτω:
Η ενδεικτική λυχνία ψυκτικού ανάβει
έλλειψη ισχύος
Ακανόνιστη λειτουργία του κινητήρα.
Ο κινητήρας δεν παίρνει μπροστά.
Οι λόγοι για τους οποίους δαγκώνουν.
Η επιστήμη έχει καταλήξει στους τρείς παρακάτω:
Η συμπεριφορά αναγνώρισης
Η συμπεριφορά παιχνιδιού
το επιθετικό δάγκωμα (συμπεριφορά υπεράσπισης περιοχής)
Το επιθετικό δάγκωμα θεωρείται ως η πιο βασική αιτία για τις ζημιές στο χώρο του κινητήρα. Τα τρωκτικά αφήνουν ίχνη οσμής όταν επισκέπτονται το χώρο κινητήρα. Κάποια άλλα τρωκτικά αντιδρούν επιθετικά στα ίχνη οσμής.
Πότε δαγκώνουν τα τρωκτικά;
Οι περισσότερες ζημιές από δαγκώματα παρουσιάζονται από την άνοιξη με την έναρξη της εποχής ζευγαρώματος, όταν τα αρσενικά αποκτούν περισσότερο επιθετική συμπεριφορά. Μετά το τέλος της εποχής ζευγαρώματος, κάπου τον Αύγουστο, το ποσοστό δαγκωμάτων μειώνεται ξανά.
Ποια σημεία δαγκώνονται κυρίως;
τα τρωκτικά δαγκώνουν όπου φτάνουν. Τα εξαρτήματα που βρίσκονται ελεύθερα στο χώρο του κινητήρα πλήττονται συχνότερα από αυτά που ακουμπούν σε τοιχώματα, επειδή τα τρωκτικά δεν μπορούν αυτά να τα φτάσουν τόσο καλά με τα δόντια τους. Επίσης καθοριστικός παράγοντας είναι το "μέγεθος του στόματος". Ένα λεπτό καλώδιο δαγκώνεται πιο εύκολα από ότι μεγαλύτερα εξαρτήματα.

Μέτρα προφύλαξης από τα τρωκτικά
Επιστημονικές έρευνες έδειξαν, ότι  μόνο τα ηλεκτρικά συστήματα εκφοβισμού, τα οποία λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή του "φράχτη λιβαδιών" εξασφαλίζουν αποτελεσματική και διαρκή αποτροπή των τρωκτικών. Τα αντίστοιχα συστήματα διατίθενται στο σχετικό εμπόριο αξεσουάρ. Τα τρωκτικά φεύγουν από τις ακίνδυνες εκκενώσεις ρεύματος.
Ένα άλλο αποτελεσματικό μέτρο προφύλαξης από την πλευρά του αυτοκινήτου είναι το προστατευτικό καλωδίων. Εδώ διατίθενται κυματοειδείς σωλήνες με εγκοπές από σκληρό πλαστικό, οι οποίοι πρέπει να φορεθούν στα καλώδια. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχαστεί κανένα καλώδιο. Τα αντίστοιχα προστατευτικά για καλώδια και λεπτούς σωλήνες διατίθενται στο σχετικό εμπόριο αξεσουάρ.
Βραχυχρόνια προστασία από τα τρωκτικά προσφέρουν επίσης τα πλέγματα ή το σύρμα για τρωκτικά κάτω από το αυτοκίνητο. Τα τρωκτικά φοβούνται τα άγνωστα αντικείμενα που έχουν μέγεθος όσο αυτά ή και μεγαλύτερο. Αν το κουνάβι μάθει ότι αυτά τα αντικείμενα είναι ακίνδυνα, τότε δεν υπάρχει πλέον προστασία. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα προφύλαξης που συνιστώνται από διάφορα μέσα έχουν αποδειχτεί μικρής αποτελεσματικότητας.

Πρακτικές λύσεις και δοκιμασμένες !
Κρεμάστε στον χώρο της μηχανής 2-3 μπαλάκια ναφθαλίνης, μέσα σε ένα τούλι. Η μυρωδιά της ναφθαλίνης απωθεί τα ποντίκια ! είναι δοκιμασμένο και πολλοί φίλοι έχουν σωθεί ! προσοχή όμως ! η ναφθαλίνη έχει απαγορευθεί σε κλειστούς χώρους, οπότε αν έχετε  γκαράζ ή αν παρκάρεται το όχημα σας σε κλειστό χώρο, μπορείτε να βάλετε κάποιο μηχάνημα ήχου, ποντικοπαγίδες ή συμβουλευτείτε έναν Γεωπόνο.
Επίσης στο εμπόριο κυκλοφορούν σε μορφή σπρέϋ απωθητικά για τα τρωκτικά,τα οποία κρατούν μακρυά τα ποντίκια και όχι μόνο.
Ξέρατε ότι:
τα τρωκτικά στη Γερμανία υπόκεινται στην κυνηγετική νομοθεσία; Αυτό σημαίνει ότι μόνο όποιος διαθέτει την κατάλληλο εξουσιοδότηση μπορεί να παγιδέψει τα ζώα...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi