06 Δεκεμβρίου, 2012

SKODA FABIA ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΟΡΥΒΟΥ

 

Ένα πολύ γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι του νέου FABIA (ΤSI) είναι ένας θόρυβος στο ρελαντί. Πολλοί νομίζουν ότι ο θόρυβος αυτός έρχεται από το ταμπλό, πίσω από το...
ντουλαπάκι, στην πλευρά του συνοδηγού, και ακούγεται μόνο στο ρελαντί. Το πρόβλημα είναι γνωστό στις αντιπροσωπείες, μιας και δεκάδες ιδιοκτήτες έχουν παραπονεθεί γι αυτό και το πρόβλημα λύνεται πολύ εύκολα. Ο θόρυβος δεν προέρχεται κάπου πίσω από το ταμπλό αλλά  από τα σωληνάκια της βενζίνης που έρχονται από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και βγαίνουν μπροστά, δίπλα από το δοχείο του παραφλού. Στο ρελαντί συντονίζουν και κάνουν έναν περίεργο θόρυβο. Αυτό παρουσιάστηκε στο fabia II μιας και το εργοστάσιο για λόγους κόστους έκρινε πως δεν χρειάζεται η μόνωση, με αποτέλεσμα από εκεί να γεννιέται αυτός ο θόρυβος.
Όσοι είστε στην εγγύηση με μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία το πρόβλημα λύνεται ανέξοδα, το θέμα είναι με όσους έχουν βγει από την εγγύηση... Όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορείτε να βάλετε μονωτικό αφρολέξ, που βάζουμε στις σωλήνες του καλοριφέρ του σπιτιού μας. Τοποθετείτε εύκολα, ξεκουμπώνοντας  τα δυο σωληνάκια και βάζοντας το μονωτικό 30-40 cm μέσα στο τούνελ, ή αν δεν μπορέσουμε και δεν ξέρουμε να τα ξεκουμπώσουμε, κάνουμε κάθετη τομή στο αφρολέξ και περνάει. Το πρόβλημα λύνεται γρήγορα και εύκολα !!!
 
1η δημοσίευση skoda club Πελοποννήσου 6/12/2012 Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την άδεια του skoda club πελοποννήσου.(πηγή autodata,youtube,skodamediaportal)

5 σχόλια :

  1. Μπράβο ρε παιδιά και τόσο καιρό σκέφτομαι τι τρίζει και μου σπάει τα νευρα.
    είμαι ευτυχως εντος οπότε θα παω να μου το φτιάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπερα εχω ενα fabia 100 hp καιεχω προβλημα στο ρελαντι δεν ειναι σταθερο με διακυμανσεις 600 3000 στροφες και αρυθμιες μπορει καποιος να βωηθησει που γνωριζει κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, έχω ένα skoda fabia 1.4 με ανεξάρτητους πολλαπλασιαστές του 2005. Μπουζί καινούργια, πολλαπλασιαστές καινούργιοι, μπέκ καθαρισμένα και ηλεγμένα, πεταλούδα ο.κ. Παρουσιάζει στο ρελαντί αρρυθμία μετά από 1-2 λεπτά και χάνει συνήθως τον 1ο κύλινδρο ή κάποιον άλλο και αναβοσβήνει το λαμπάκι κινητήρα. Όταν σβήσω και ανάψω το λαμπάκι σταθεροποιείται και δουλεύει σωστά. Στον δρόμο κανένα πρόβλημα. Τι στο δαίμονα έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα. Εχω ενα φαμπια 2015 πετρέλαιο και εχω πρόβλημα με το σύστημα ψύξης .Αλλαξα τρόμπα ,αλλαξα ψυγείο tga και παλι μου πετάει το παραφλου απο την υπερχείλιση ,χωρίς όμως να εχω θερμοκρασία ,χωρίς νερα στα λαδια .Τι στο καλο γίνεται .Αντιπροσωπία και κουραφέξαλα .Ενα σκασμο λεφτα εχω δωσει και τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα και παλι .Εχω ενα φαμπια 2015 πετρελαιο και μου πεταει τα νερα απο υπερχειλιση .Δεν εχω θερμοκρασιες ,δεν εχω λαδια με νερα ,και εχω παει και εχω δωσει ενα σκασμο λεφτα .Εχει κανενας υποψη κατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi