10 Δεκεμβρίου, 2012

NΕΟ SUV ΑΠΟ ΤΗΝ SKODA


Διαδίδεται πως η Skoda εργάζεται πάνω σε ένα μικρότερο SUV ώστε να ανταγωνιστεί το Dacia Duster. Θα είναι φθηνότερο και πιο συμπαγές από αυτό της Dacia και θα ονομάζεται Polar, αν ισχύουν οι φήμες. Θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς TSI και TDI κινητήρες
του VW Group και θα βασίζεται πάνω στο VW Taigun Concept που είδαμε στην έκθεση του Σάο Πάολο. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να βγει στην αγορά το 2015.
Στις σχετικές ειδήσεις της Skoda ανακοινώθηκε πως ξεκίνησε την παραγωγή της νέας γενιάς βενζινοκινητήρων του VW Group με κωδική ονομασία EA211. Στο εργοστάσιο της Skoda στην Mladá Boleslav της Τσεχίας θα κατασκευάζονται καθημερινά 2.200 κινητήρες 1.2 και 1.4 TSI,  οι οποίοι θα τοποθετούνται στα μοντέλα της VW, Audi, Seat και Skoda. Ο 1.2 TSI είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με 85 και 105 άλογα ενώ ο 1.4 με 122 και 140 άλογα. Η τελευταία έκδοση είναι αυτή με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων. Κύρια χαρακτηριστικά της νέας γενιάς TSI κινητήρων του VW Group είναι το χαμηλό βάρος τους (downsizing), η καλύτερη θερμική διαχείριση και οι λιγότερες τριβές, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η μέση κατανάλωση τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ SKODA

(πηγή skoda-auto,automobile-magazine.fr)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi