08 Δεκεμβρίου, 2012

ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΜΠΙΝΑΣ 

ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ FABIA I, FABIA II, ROOMSTER, OCTAVIA 5, YETI, SUPERB ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ OCTAVIA TOUR


Τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας με κλιματισμό διαθέτουν και φίλτρο γύρης. Αυτό το φίλτρο φιλτράρει τον αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα του οχήματος μας, μας προστατεύει από σκόνες και κακοσμίες. Βάση του κατασκευαστή πρέπει να αλλάζετε 1 φορά το
χρόνο. Καλό θα είναι βέβαια να το αλλάζουμε πιο συχνά διότι αφορά τον αέρα που αναπνέουμε. Σε όλα τα skoda εκτός από το octavia tour το φίλτρο βρίσκεται κάτω από το ντουλαπάκι στην θέση του συνοδηγού.Στο octavia 5, yeti, και superb αλλάζετε με τον ίδιο τρόπο.


βήμα 1- κάτω από το ντουλαπάκι βλέπουμε το αφρολέξ κάλυμμα, λύνουμε τις 2 βίδες (πεταλούδα) με το χέρι ή με ένα κατσαβίδι, και τραβάμε προς τα κάτω το αφρολέξ.

βήμα 2-βλέπουμε το μαύρο καπάκι με το "αυτάκι". Αυτό το αυτάκι το τραβάμε προς τα δεξιά να ξεκουμπώσει, και τραβάμε το φίλτρο προς τα κάτω να βγει.
βήμα 3-τοποθετούμε το καινούργιο φίλτρο, η πλευρά που "έχει κομμένη γωνία" να είναι από την δεξιά πλευρά, βάζουμε μετά και το μαύρο καπάκι, και το σπρώχνουμε αριστερά να κουμπώσει.


βήμα 4- βάζουμε το αφρολέξ και βιδώνουμε τις 2 πλαστικές βίδες. Αυτό ήταν.


Ας δούμε τώρα πως αλλάζει στο roomster, και fabia IIΤο φίλτρο βρίσκεται κάτω από το ντουλαπάκι όχι όμως κάθετα όπως πριν αλλά οριζόντια στην αριστερή πλευρά. Απλά ξεκουμπώνουμε την επένδυση (όσα έχουν)


στα αριστερά θα δούμε το καπάκι του φίλτρου και τα δύο πλαστικά "αυτάκια" στο κέντρο. Κάνουμε το ένα "αυτάκι"αριστερά και το άλλο δεξιά τα ανοίγουμε δηλαδή, προς τις άκρες.
βγάζουμε το καπάκι και τραβάμε το φίλτρο προς τα κάτω. Βγάζουμε το παλιό φίλτρο και βάζουμε το καινούργιο, βάζουμε το καπάκι και τα δύο "αυτάκια" τα σπρώχνουμε στο κέντρο να κλειδώσει, ξαναβάζουμε την επένδυση και είμαστε έτοιμοι.

Με τον ίδιο τρόπο αλλάζει και στο fabia I όμως το φίλτρο δεν είναι στην αριστερή πλευρά αλλά κάθετα όπως στο octavia 5, και ξεκουμπώνει όπως στο roomster, fabbia II.
Τόσο ο συγγραφέας όσο και το skoda club Πελοποννήσου ουδεμία ευθύνη φέρουν.
(πηγή autodata,skoda,youtube)
 1η δημοσίευση skoda club Πελοποννήσου 8/12/2012 Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την άδεια του skoda club πελοποννήσου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi