29 Σεπτεμβρίου, 2012

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MQB (Modularer Querbaukasten) VW group 

 

Αυτό σημαίνει πως η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι εξαιρετικά ευέλικτη καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναλόγως των αναγκών από μοντέλα supermini (citigo,up,Mii) μέχρι και....
σε μεγάλα οικογενειακά.
Περιμένουμε τα νέα μοντέλα του ομίλου VW από το Polo, fabia, ibiza μέχρι και το Superb, Passat, Toledo και τις υπόλοιπες μάρκες του Group να έχουν το ίδιο πάτωμα. Το μυστικό της πλατφόρμας αφορά στη κόμπακτ σχεδίασή της η οποία με μικρές μετατροπές μπορεί να υποδεχθεί ΜΕΚ, υβριδικό σύστημα, ηλεκτροκινητήρες, σύστημα τετρακίνησης, plug-in κ.α. ενώ θα είναι και ελαφρύτερη (περίπου 40 kg σε σχέση με μία συμβατική τωρινή). Το 85% θα αποτελείται από χάλυβα υψηλής αντοχής ενώ θα υπάρχει εκτενής χρήση και αλουμινίου.
Αρκεί να πούμε πως το VW Golf 7 θα είναι το πρώτο από τα 60 συνολικά μοντέλα του group που θα παρουσιαστούν και θα βασίζονται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα MQB. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην αυτοκινητοβιομηχανιά, σε τέτοιο εύρος. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η νέα αυτή πλατφόρμα επιτρέπει σε όλα τα εργοστάσια που θα την υιοθετήσουν, να παράγουν διαφορετικά μοντέλα στην ίδια γραμμή παραγωγής, ανεξαρτήτως διαστάσεων αμαξώματος και εξαρτημάτων στο εσωτερικό.
Χάρη σε αυτή την πλατφόρμα η VW ανακοίνωσε πως θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο σχεδίασης και παραγωγής των μελλοντικών της προϊόντων με ΜΕΚ κατά τον εγκάρσιο άξονα.
Από πλευράς κινητήρων η MQB θα συνδυάζεται με το νέο τρικύλινδρο, τους TSI καθώς και το νέο 1.4 TSI με το σύστημα ACT (Active Cylinder Management). Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχουν οι εκδόσεις EcoFuel που θα καταναλώνουν φυσικό αέριο ή βιοαιθανόλη (βιοκαύσιμο, για αγορές όπως η βραζιλιάνικη, η σουηδική κ.α.).H πλατφόρμα MQB μπορεί να φιλοξενήσει τόσο πετρελαιοκινητήρες όσο και βενζινοκινητήρες. Eιδικά για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχουν σχεδιαστεί και νέα μοτέρ, με ένα εξ’ αυτών να είναι βενζίνης 800cc με υπερτροφοδότηση.  
Οι ιθύνοντες της VW υποστηρίζουν πως τα εργοστάσιά θα είναι multicultural καθώς θα παράγονται αυτοκίνητα ανεξαρτήτου μάρκας στην ίδια γραμμή. Το στοιχείο αυτό θα επιτρέψει στη μάρκα να αυξήσει την παραγωγή της και να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία σε παραγωγή αυτοκινήτων παγκοσμίως. 

(πηγή VW,caroto.gr,highoctane.gr)

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi