02 Αυγούστου, 2012

Ασφάλεια στο μέγιστο από το SKODA CITIGO


5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, το Citigo αποτελεί πρότυπο ασφάλειας για τις αστικές μετακινήσεις και καταλαμβάνει ηγετική θέση στην κατηγορία των αυτοκίνητων πόλης.
Προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων παθητικής και ενεργητικής προστασίας, καθιστούν το εσωτερικό του Citigo ως το ασφαλέστερο περιβάλλον για τις αστικές μετακινήσεις του σύγχρονου οδηγού, της οικογένειας και των φίλων του.
Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της κατηγορίας το Citigo εισάγει την έννοια του συστήματος πρόληψης πρόσκρουσης. (City Safe Drive). Το συγκεκριμένο αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για ασφαλή οδήγηση στην πόλη, επεμβαίνοντας αυτόματα στα φρένα, εφόσον απαιτηθεί. Κάνοντας χρήση ενός αισθητήρα laser CV (Closing Velocity) που βρίσκεται τοποθετημένος στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να παρακολουθεί την κυκλοφορία σε απόσταση 10 μέτρων μπροστά του. Αν στην πορεία του βρεθεί κάποιο εμπόδιο ή ένα ακινητοποιημένο όχημα και ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα City Safe Drive, σε πρώτη φάση, προετοιμάζει το σύστημα πέδησης για φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και, στη συνέχεια, πραγματοποιεί αυτόματο φρενάρισμα με τη μέγιστη δύναμη πέδησης μέχρι να ακινητοποιηθεί εντελώς το αυτοκίνητο. Η λειτουργία του συστήματος City Safe Drive είναι απολύτως αυτόματη και αφορά ταχύτητες κίνησης έως 30 χλμ./ώρα.
Ανεξαρτήτως έκδοσης εξοπλισμού, το νέο μικρό της Skoda εξοπλίζεται με αερόσακους οδηγού/ συνοδηγού, καθώς και τους νέους πλευρικούς αερόσακους κεφαλής/θώρακα (head/thorax), οι οποίοι αποτελούν ένα πρωτοποριακό σύστημα παθητικής ασφάλειας, προσφέροντας ολοκληρωμένη προστασία από πλευρικές συγκρούσεις. Από τη βασική έκδοση Easy προσφέρονται επίσης βάσεις στήριξης παιδικού καθίσματος ISOFIX, καθώς επίσης και τα ηλεκτρονικά συστήματα ABS/MRS/ASR. Οι εκδόσεις Urban και Lounge, δε, διαθέτουν στο βασικό εξοπλισμό τους τα συστήματα EDS και ESP.
 Επειδή όμως το Skoda Citigo δεν προστατεύει μόνο τους επιβάτες αλλά και το περιβάλλον, εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο μηχανικό σύνολο 1,0 λίτρου, με δύο εκδόσεις 60 και 75 ίππων και κατανάλωση μόλις 4,5 και 4,7 λίτρων/ 100 χλμ. Αμφότερες προδιαγραφών Euro5, με ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων 105 και 108 γρ./ χλμ. αντίστοιχα. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το πακέτο εξοπλισμού GreenTec, που με ένα μικρό επιπλέον κόστος περιορίζει την κατανάλωση μόλις στα 4,1 λίτρα/ 100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 στα 95 γρ./ χλμ., χαρίζοντας μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.



Αν τώρα σε αυτά προσθέσει κανείς τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου, την αξεπέραστη πρακτικότητα και το άνετο, ποιοτικό εσωτερικό του, εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Citigo ήρθε να για μείνει. Ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα πόλης, με τον καλύτερο εξοπλισμό ασφαλείας και με τιμή που ξεκινά από τα 8.387 ευρώ, πρόκληση για τα όσα προσφέρει. δείτε το site http://www.citigo.gr/

(πηγή autotriti,skoda-auto)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi