06 Μαΐου, 2019

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ



Όπως ακριβώς λέει ο τίτλος. Κάποιοι το παράκαναν με τα μεταχειρισμένα που πουλάνε, και πόσο μάλιστα όταν αφορά Skoda, μιας και πολύς κόσμος μας ρωτάει για μεταχειρισμένο μοντέλο Skoda που θέλει να αγοράσει. Για να είμαστε ξεκάθαροι, και όποιος έμπορος ή αντιπρόσωπος διαφωνεί, ας σχολιάσει δημόσια, δεν λογοκρίνουμε.


Λοιπόν...όταν θέλετε να αγοράσετε μεταχειρισμένο και πόσο μάλιστα Skoda :


Δεν το αγοράζετε αν ο έμπορος ή ο αντιπρόσωπος δεν σας δώσει γραπτή εγγύηση (μηχανή σασμάν,ηλεκτρικά) για τουλάχιστον 1 χρόνο. Για οχήματα μέχρι 9 ετών και μέχρι 150.000 χιλιόμετρα μπορεί να δοθεί γραπτή εγγύηση. ( Όποιος σας πει το αντίθετο σας πουλάει παραμύθι ). Αν δεν θέλει να σας δώσει εγγύηση σημαίνει ότι κάτι βρωμάει...δεν εμπιστεύεται το προϊόν που πουλάει άρα την κάνετε με ελαφρά και πάτε γι άλλο. Επίσης αν σας πει ότι κι αν βγάλει φέρτο εδώ θα το φτιάξουμε, είναι κλασική παπάτζα. Τα γραπτά μένουν, γιατί μετά αρχίζουν οι γνωστές μπαρούφες...



Προσοχή στις φωτογραφίες. Συνήθως στο internet (στο γνωστό site) όλα είναι γυαλισμένα, κάποιες φωτό είναι με φίλτρα για να μην φαίνεται τίποτα, έχει πέσει photoshop κτλ. Πάντα μα πάντα θα πάτε οι ίδιοι από κοντά να το δείτε, μαζί με μηχανικό και φανοποιό. Αν έχετε κι έναν μετρητή χρώματος ακόμα καλύτερα. Είναι φθηνός, μπορείτε άνετα να βρείτε στο internet. Δικαιολογίες του στιλ "πιο μεταχειρισμένο δεν έχει βάψει κομμάτι" ή μια γρατζουνιά ήταν και διάφορες άλλες μπαρούφες είναι για αυτούς που θέλουν να ακούσουν το ψέμα και να πουν κι ευχαριστώ.



ΈΛΕΓΧΟΣ ΑΠΌ ΚΆΤΩ Αρκετοί λένε "δεκτός κάθε έλεγχος" αλλά το όχημα να μην πάει σε συνεργείο.Να πάει ο μηχανικός σας εκεί να το δει... Μην το κάνετε το λάθος. Αν το αμάξι δεν σηκωθεί στη ράμπα ο μηχανικός δεν μπορεί να δει με την ησυχία του το μπροστινό σύστημα, διαρροές κτλ, αλλά και να δείτε από κάτω τους μαρσπιέδες αν είναι εργοστασιακές οι κολλήσεις ή αν έχει ξαναβαφτεί ή αν έχει ανέβει στην καλίμπρα.



ΈΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΌΝΙΑ όταν δείτε ντυμένο τιμόνι με δέρμα ( ξέρετε το ντύσιμο τον 20-30 ευρώ,όχι το εργοστασιακό ) αυτό σημαίνει πως το όχημα έχει κάνει απεριόριστα χιλιόμετρα και το τιμόνι έχει λιώσει. Το λιώσιμο, σημαίνει 100.000 +++ χιλιόμετρα. Όμως τα αλάνια πλέον επειδή ξέρουν ότι οι ψαγμένοι αγοραστές το έχουν πάρει χαμπάρι αυτό με το ντυμένο τιμόνι, πλέον τα βάφουν. Ναι καλά διαβάσατε τα βάφουν. Από που θα καταλάβουμε αν το τιμόνι είναι επιδιορθωμένο/βαμμένο ;;; θα παρατηρήσετε γύρω γύρω το τιμόνι. Στο σημείο που είναι ακόμα εργοστασιακό είναι λίγο σαγρές το πλαστικό. Το σημείο που είναι βαμμένο είναι συνήθως τριμμένο με χοντρό γυαλόχαρτο για να φαίνεται κάπως σαγρέ. Δεν βρήκαμε κάποια φωτό για να σας το δείξουμε αλλά σίγουρα και ένας μη γνώστης μπορεί να το καταλάβει μόλις το δει.



ΔΟΚΙΜΗ TEST DRIVE Δεν νοείτε να μην βάλετε το αυτοκίνητο εμπρός, και φυσικά να το κάνετε μια βόλτα, την οποία θα καταλάβετε πολλά. Αν το αμάξι δεν παίρνει εμπρός γιατί έχει μείνει και καλά από μπαταρία, ας τη φορτίσει και ας πάρει εμπρός. Όχι τίποτα άλλο, για να μπορέσει να δει ο υποψήφιος αγοραστής τα λαμπάκια τους καντράν πως είναι τα Χριστούγεννα ( καλά δεν τα λέμε ; ).



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ SERVICE & XIΛΙΟΜΕΤΡΑ Στα πιο καινούργια οχήματα ( στα Skoda μας αφορά εμάς) πλέον το βιβλίο service είναι ηλεκτρονικό. Συνήθως όταν ζητηθεί, γίνεται ο γάμος του κουτρούλη, φωτοτυπίες της κακιάς ώρας, δικαιολογίες, και γενικά ότι να ναι...Δεν θα γράψουμε δημόσια πως και τι γίνεται με το ηλεκτρονικό βιβλίο, αυτό μόνο prive, δεν χρειάζεται να ξέρουν οι έμποροι τι ξέρουμε εμείς ε ! Και φυσικά δεν είναι μόνο τα service αλλά και τα χιλιόμετρα και οι καμπάνιες και πολλά άλλα...Στα κλασικά βιβλία service προσοχή στις σφραγίδες, στις ημερομηνίες...σε πολλές λεπτομέρειες..ακόμα και στο στυλό που είναι γραμμένο το βιβλίο.



ΚΤΕΟ Πλέον τα ΚΤΕΟ αναγράφουν χιλιόμετρα. Οπότε συστημικά φαίνονται και τα προηγούμενα ΚΤΕΟ. Επίσης στα εισαγωγής μην τρώτε το παραμύθι ότι έχει περάσει ΚΤΕΟ στην χώρα που ήταν και έχει πιστοποίηση...Αυτό είναι παπάτζα ολκής. Λεπτομέρειες prive...

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ Το κάθε μοντέλο έχει τα καλά και τα κακά του και το ίδιο και οι κινητηρες. Οπότε παρακαλούμε όταν μας ρωτάτε για κάποιο μεταχειρισμένο, να μας στέλνετε όλες τις λεπτομέρειες, ακόμα και αριθμό πλαισίου

Χαιρόμαστε που κάποια μέλη,φίλοι και αναγνώστες μας δεν την πάτησαν, και πρόσεξαν πριν αγοράσουν μεταχειρισμένο, και να ξέρετε ακόμα και μέσα από αυτές τις λεπτομέρειες φαίνεται ο σωστός Επαγγελματίας έμπορος, ο παπάτζας εμποράκος, και αυτός που δεν εμπιστεύεται το προϊόν που πουλάει.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi