05 Ιουλίου, 2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 100% ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟ FULL SYNTHETIC ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ


Εσείς γνωρίζετε την διαφορά ενός 100% συνθετικού λιπαντικού έναντι ενός λιπαντικού "FULL SYNTHETIC" ;

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ;

Το λιπαντικό κινητήρα αποτελείται ουσιαστικά από δύο βασικά στοιχεία. Το λιπαντικό κινητήρα ξεκινά με ένα "base stock" (βασικό λάδι). Αυτό μπορεί να γίνει είτε από ορυκτέλαιο (βασισμένο στο ακατέργαστο πετρέλαιο που έχει εκσκαφθεί από το έδαφος) το οποίο έχει εξευγενιστεί σε
χρήσιμο πετρέλαιο είτε έχει παρασκευαστεί από συνθετικές ενώσεις σε λιπαντικό υγρό με το ίδιο ιξώδες όπως το ορυκτέλαιο.
Αυτά τα βασικά λάδια στη συνέχεια ενισχύονται με πρόσθετα και απορρυπαντικά που μετατρέπουν την ικανότητα του λιπαντικού του κινητήρα από την απλή λίπανση και του επιτρέπουν να προσκολλάται στις επιφάνειες του κινητήρα σας. Με αυτόν τον τρόπο, καθώς το λιπαντικό ρέει μέσα από τον κινητήρα σας, λειτουργεί καθαρίζοντας και προστατεύοντας τον από τη φθορά, την οξείδωση, τη διάβρωση και την δημιουργία επιβλαβών ιλύων και αποθέσεων. Όταν συνδυαστούν αυτά τα λάδια και τα πρόσθετα έχουμε λιπαντικά για να λειτουργούν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις που προκύπτουν στον κινητήρα σας και ποικίλλουν στο ιξώδες καθώς ο κινητήρας σας θερμαίνεται.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ «FULL SYNTHETIC» ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

Το κύριο πρόβλημα με τα λιπαντικά είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος νόμος για το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα λιπαντικό, ή ό, τι απαιτείται για ένα λιπαντικό, για να χαρακτηριστεί "Πλήρως-Συνθετικό".
Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις, τα λιπαντικά που ισχυρίζονται ότι είναι πλήρως συνθετικά παράγονται συχνά με εξαιρετικό ραφινάρισμα και σύνθεση ορυκτών λιπαντικών για να επιτευχθεί υψηλότερος βαθμός καθαρότητας από ό, τι θα ήταν εφικτό. Άλλες φορές μπορούν επίσης να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο βαθμό πραγματικού συνθετικού λιπαντικού, αλλά δεν είναι ακόμα ουσιαστικά «πλήρως» συνθετικά με οποιοδήποτε μέσο.
Θα μπορούσε να είναι 100% συνθετικό λιπαντικό ... αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι 90%, ή 60%, ή ακόμα και 2%. Εν συντομία, “FULL SYNTHETIC” είναι ένας όρος μάρκετινγκ που δεν ορίζει με κανέναν τρόπο την ποσότητα συνθετικού περιεχομένου.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ 100%

Για να παράγουν λάδια υψηλότερης ποιότητας, οι πετρελαϊκές εταιρείες υψηλής απόδοσης αναπτύσσουν ουσιαστικά μόρια από το μηδέν, τα οποία στη συνέχεια συντίθενται και παράγονται χωρίς ορυκτά ή ακατέργαστα λάδια.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται η μεγαλύτερη προόδος στα λάδια αυτοκινήτων, καθώς αναπτύσσονται νέες ενώσεις και μόρια ικανά για μέγιστη λίπανση, μεγαλύτερη προστασία και μεγαλύτερη αντοχή στην πίεση. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι εταιρείες μπορούν να ελέγξουν την ποιότητα κάθε σταγόνας λαδιού στη φιάλη σας, σε αντίθεση με την ανάγκη να βελτιώσετε την ποιότητα των ορυκτών βασικών ελαίων.
Και το καλύτερο μέρος είναι, δεν υπάρχει διαφυγή από αυτή την 100% Συνθετική ορολογία. Εάν ένα λιπαντικό αποκαλείται έτσι, πρέπει και να είναι 100% πλήρως συνθετικό βάσει των κανονισμών.

Ανακαλύψτε την γκάμα της Bardahl στον παρακάτω σύνδεσμο...
www.bardahloils.com
#bardahlgreece #bardahlracing #bardahlusa #bardahlfrance




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi