23 Φεβρουαρίου, 2018

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΤΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ


Οι αλλαγές του φίλτρου καυσίμου μπορεί να αποτελέσουν πηγή προβλήματος  σε οχήματα με κινητήρες 1.6 και 2.0 TDI - Volkswagen Group (χωρίς αισθητήρα στάθμης νερού στο περίβλημα φίλτρου) από λάθος επιλογή φίλτρου καυσίμου για το ίδιο ύψος του περιβλήματος της θήκης καυσίμου
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο
κατασκευαστής χρησιμοποιεί τόσο τα μακριά όσο και τα κοντά στοιχεία φίλτρου σε αυτούς τους κινητήρες, ωστόσο το περίβλημα της θήκης του φίλτρου είναι το ίδιο και στους δύο κινητήρες.

Έτσι, εάν χρησιμοποιείται το φίλτρο καυσίμου MAHLE KX 386 Eco, (ή ανάλογο) το συνολικό ύψος αυτού του στοιχείου μπορεί να διαφέρει σημαντικά από αυτό του παλαιού φίλτρου. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί μη συμμόρφωση και δεν αλλοιώνει τη λειτουργία του φίλτρου με οποιονδήποτε τρόπο.

Σκεφθείτε όμως το γιατί ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί (ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΉΡΑ) κοντό ή μακρύ φίλτρο ; Mα φυσικά γιατί αυτό παίζει ρόλο και στην πίεση του καυσίμου, στα μπεκ αλλά και στην προστασία από ανάμειξη νερού κ.ά. Το γεγονός ότι μπορεί να ταιριάζει στην θήκη αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει για τον συγκεκριμένο κινητήρα. Οι παλαιότεροι ίσως θυμάστε τα after market φίλτρα καμπίνας στα Octavia tour που τα κόβαμε με ψαλίδι για να πατήσουν στα δοντάκια της βάσης παρόλο που στο μέγεθος ήταν σωστά. Πάντα να παραγγέλνετε ανταλλακτικά βάση του αριθμού πλαισίου του αυτοκινήτου και τον κωδικό κινητήρα και όχι βάση τι λέει ο «μαστρομήτσος». Χαρακτηριστικό παράδειγμα το φίλτρο καμπίνας της Octavia A7 που έχει 4 διαφορετικούς κωδικούς, παρόλο που είναι ίδιο σχήμα το φίλτρο. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο κατασκευαστής για το έχει κάνει αυτό.



Προσοχή
Πριν την τοποθέτηση του νέου στοιχείου φίλτρου, βεβαιωθείτε ότι αποστραγγίζετε το υπόλοιπο καύσιμο από το περίβλημα του φίλτρου και απορρίψτε το σωστά. Αυτό ελαχιστοποιεί την άμεση μόλυνση του νέου φίλτρου με μολυσμένο καύσιμο.

Επιπρόσθετα, να αλείφετε  πάντα τα καινούργια ελαστικά παρεμβύσματα με καθαρό καύσιμο εκ των προτέρων για να αποφύγετε την καταστροφή τους κατά την εγκατάσταση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi