08 Μαρτίου, 2016

DIESELGATE: ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ


Έχουν περάσει λίγοι μήνες από το σκάνδαλο που συγκλόνισε όλους τους ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων του VW group, καθώς επίσης και από την πρώτη επιστολή που δέχτηκαν οι κάτοχοι των επηρεασμένων οχημάτων Skoda. Στην επιστολή γινόταν η ενημέρωση ότι το αυτοκίνητο είναι επηρεασμένο από το παράνομο λογισμικό, αλλά δεν γινόταν αναφορά πότε θα αρχίσουν οι επιδιορθώσεις στα οχήματα.

Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιρλανδία οι ιδιοκτήτες Skoda έχουν αρχίσει να λαμβάνουν την δεύτερη επιστολή που αναφέρει πως για τον 1.6 TDI της Skoda, οι ανακλήσεις θα αρχίσουν το τρίτο τρίμηνο του 2016. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τον ίδιο κινητήρα φοράνε και άλλες μάρκες του group και περίπου τότε θα φτάσουν τα ανταλλακτικά, και θα είναι έτοιμα τα μέτρα για τους κινητήρες. Μάλιστα γίνεται λόγος για την σωστή προετοιμασία του δικτύου έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για την επιδιόρθωση.
(εντύπωση μας κάνει πως την δεύτερη επιστολή την αποστέλλει η VW και όχι η Skoda...το προσπερνάμε )
Στον κινητήρα 1.6 TDI θα τοποθετηθεί ένας μετασχηματιστής ροής μπροστά από τον αισθητήρα μέτρησης μάζας αέρα (MAF), ο οποίος θα εξομαλύνει τη ροή του αέρα, επαναπροσδιορίζοντας με ακρίβεια τη μέτρηση μάζας. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση του λογισμικού του μηχανικού συνόλου. Όλα αυτά θα βελτιώσουν τη διαδικασία καύσης, με το μοτέρ να συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς της E.E.
Στους 2.0 και 1.2  TDI, θα γίνει απλά μια ενημέρωση του λογισμικού του κινητήρα. Στην πρώτη περίπτωση, ο χρόνος υλοποίησης των τεχνικών αναβαθμίσεων υπολογίζεται σε μία ώρα, ενώ στην δεύτερη δεν θα ξεπερνά τα 30 λεπτά. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις άλλες μάρκες του ομίλου που επηρεάζονται, όπως τις Audi, Seat και Skoda.
Στην Ελλάδα και στο site μας έχουμε αναφορές για οχήματα με το παράνομο λογισμικό από τα εξής μοντέλα: Fabia 1,2 TDI, Rapid 90 hp & 105 hp TDI και Octavia 5, Yeti, Roomster, Fabia 1,6 TDI.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi