02 Οκτωβρίου, 2015

#Dieselgate: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΟΧΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ VW AG


Διαβάζουμε για ανάκληση στα VW...πόσες χιλιάδες φορές πρέπει να το πούμε ότι είναι άλλο πράγμα η ανάκληση, άλλο πράγμα η καμπάνια άλλο πράγμα το ΤΡΙ ? Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε...
Όταν βγαίνει μία ανάκληση (safety recall campaing) αυτό σημαίνει ότι το όχημα έχει πρόβλημα ασφαλείας πχ μπορεί να πάρει φωτιά, πρόβλημα στα φρένα κτλ.. και βγαίνει και
ανακοινώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ΕΔΩ και τα οχήματα πάνε άμεσα για επισκευή. Το ΤΡΙ είναι τεχνική οδηγία και αφορά τους μηχανικούς, και οι καμπάνιες (Recall) είναι αλλαγή κάποιων εξαρτημάτων, ή κάποιας εργασίας, ή ακόμα και ένα απλό update στο λογισμικό περνιέται ως καμπάνια, και μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται ειδοποίηση του πελάτη, αλλά γίνεται ενημέρωση και επισκευή όταν το όχημα πάει στο συνεργείο για service ή κάποια άλλη βλάβη. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.

Στην προκειμένη περίπτωση η ανακοίνωση αφορά τις προσεχείς ενέργειες που θα κάνει το VWgroup για το θέμα που έχει προκύψει με τους ρύπους. ΔΕΝ έχει ανακοινωθεί ανάκληση ακόμα, εδώ καλά καλά δεν έχουν βρει ακόμα τον τρόπο που θα λύσουν το πρόβλημα. Όταν βρουν την λύση, το πρόβλημα θα λυθεί  με ένα απλό Recall  (δεν είναι safety Recall campaing), και λόγο της παγκόσμιας έκτασης που έχει πάρει το θέμα, (αλλά και στοιχείων που ζήτησε η κομισιόν) και για την ενημέρωση των καταναλωτών βγήκε η παρακάτω ανακοίνωση:

<<H Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν σε πετρελαιοκίνητα οχήματα με κινητήρες EA 189

-Δεν επηρεάζονται τα καινούργια οχήματα EU6
-Τακτοποιήθηκαν τα οχήματα που επηρεάζονται
-Τα οχήματα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση
Τεχνικές λύσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα παρουσιαστούν εντός Οκτωβρίου
Η Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζονται.
Σε συνέχεια ενημέρωσης της Kosmocar AE από την Volkswagen AG, προκύπτει ότι από τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 Επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 Επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. Αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.

Από το εν λόγω θέμα δεν επηρεάζονται όλα τα καινούργια οχήματα που διαθέτουν το πανευρωπαϊκά ισχύον πρότυπο EU6.

Το πρόγραμμα δράσης προβλέπει ως πρώτο βήμα, την ενημέρωση των κατόχων στους οποίους αφορά το θέμα.
Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις ιστοσελίδες www.volkswagen.gr και www.audi.gr θα παρέχεται συνεχής ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και η δυνατότητα στους κατόχους να διακρίνουν αν το όχημά τους επηρεάζεται, με την εισαγωγή του αριθμού πλαισίου.

Στην συνέχεια, η Volkswagen και οι άλλες μάρκες του Ομίλου των οποίων τα αυτοκίνητα επηρεάζονται, θα επιδείξουν εντός Οκτωβρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις τεχνικές λύσεις και την εφαρμογή τους. Κατόπιν αυτών, θα ενημερωθούν οι κάτοχοι των οχημάτων προκειμένου να κλείσουν ραντεβού στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Service της Kosmocar ΑΕ για την εφαρμογή των απαραίτητων τεχνικών μέτρων. >>

(πηγή:kosmocar)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi