01 Ιουλίου, 2015

500.000 Skoda Rapid 

Σε έκδοση sedan και spaceback

Στα τρία χρόνια από το λανσάρισμά του έως σήμερα, αρχικά ως sedan και στη συνέχεια ως Spaceback, το Rapid κατάφερε να καθιερωθεί ως το δεύτερο μοντέλο της Skoda σε πωλήσεις, πίσω από την Octavia.

Η παραγωγή του έφθασε τις 500.000 μονάδες, με ένα κόκκινο Spaceback στο εργοστάσιο της Μλάντα Μπόλεσλαβ. Το Rapid κλήθηκε να καλύψει το κενό ανάμεσα στο σουπερμίνι Fabia και την Octavia, η οποία μεγάλωσε σε διαστάσεις και έγινε πιο ποιοτική.
Πρόσφατα η Skoda το εφοδίασε με κινητήρες Euro 6, συστήματα ασφαλείας (Front Assist, multi collision brake, Trailer Stability Assist κ.α.) και το SmartLink που συνδέει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου με smartphone.

Πέρα από την Τσεχία, το Skoda Rapid κατασκευάζεται επίσης στην Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία. Οι παγκόσμιες πωλήσεις του το πρώτο πεντάμηνο του 2015 έφθασαν τα 91.400 αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 12,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.
Να σημειώσουμε ότι στο Skoda Club Πελοποννήσου είχε γίνει η πρώτη παρουσίαση του Rapid sedan τον Φεβρουάριο του 2013, η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του Rapid Spaceback, και εκτός των άλλων έχουμε δοκιμάσει τις εκδόσεις του rapid spaceback TDI 90 hp & 90 hp DSG.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi