17 Οκτωβρίου, 2012

 Skoda Citigo με φυσικό αέριο (CNG)

Mια νέα έκδοση του Citigo, με φυσικό αέριο (CNG) θα διατεθεί και στη χώρα μας, όταν διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, όπως ανακοίνωσε η Skoda.
Το νέο Skoda Citigo θα είναι διαθέσιμο από το
Νοέμβριο, στην Ευρώπη και με έκδοση φυσικού αερίου (CNG-Compressed Natural Gas), διαμορφώνοντας έτσι μια πλήρη γκάμα (που πιθανότατα θα εμπλουτιστεί στο μέλλον και με μια GT έκδοση) επιλογών για το νέο μικρό της τσέχικης φίρμας.
Τη βάση αποτελεί ο 3κύλινδρος κινητήρας 1.0 λίτρου, που αποδίδει πλέον 68 ίππους. Για την αποθήκευση καύσιμου παράλληλα με την δεξαμενή βενζίνης 10 λίτρων, χρησιμοποιούνται δύο δεξαμενές φυσικού αερίου συνολικής χωρητικότητας 72 λίτρων. Το νέο Citigo CNG εφοδιάζεται με σύστημα Start/stop,  με τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας που μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε αξιοποιήσιμη ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είτε αποθηκεύεται στην μπαταρία είτε χρησιμοποιείται αμέσως. Επίσης θα εφοδιάζεται και με ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης που συμβάλλουν περαιτέρω στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Κατανάλωση μόλις 3.8 λίτρα/100χλμ, εκπομπές ρύπων CO2 79 γρ/χλμ και αυτονομία που ξεπερνά τα 550 χιλιόμετρα.
Η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και η διάθεση του νέου Skoda Citigo CNG, όπως έγινε γνωστό από τη επίσημη αντιπροσωπεία (BIAMAΡ Α.Ε),  θα πραγματοποιηθεί όταν δημιουργηθούν τα πρώτα πρατήρια διάθεσης φυσικού αερίου.(πηγή skoda-auto.com,autotriti)

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi