28 Φεβρουαρίου, 2018

TA ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ KODIAQ


Στα πλαίσια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων που εκτελούμε με άλλα Ευρωπαϊκά Skoda Club, μας ρώτησαν αν έχουμε κι εμείς αναφορές για ένα πρόβλημα που έχει προκύψει σε κάποια Kodiaq και αφορά τις εμπρός εσωτερικές χειρολαβές/ταπετσαρίες.

Καταρχήν να πούμε ότι στην Σλοβενία τα οχήματα Skoda, και κυρίως το Kodiaq έχουν εγγύηση 6 χρόνια ή 200.000 χιλιόμετρα.  Το θέμα εγγυήσεων θα το ανοίξουμε σύντομα...(!)


Στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί τέτοιο παράπονο ή πρόβλημα από ιδιοκτήτες Kodiaq γιατί αυτό το «τριξιμο» το παρουσίασαν τα πρώτα μοντέλα που βγήκαν τους πρώτους μήνες. Στην Ελλάδα άρχισαν να έρχονται μετά τον Οκτώβριο του 2017 όπου το πρόβλημα είχε αναφερθεί και είχε διορθωθεί. 'Αρα είμαστε τυχεροί που δεν παραλαμβάνουμε από τους πρώτους. Όπως θα δείτε και στα βίντεο βρίσκουμε λίγο υπερβολικούς τους ιδιοκτήτες γιατί τα χερούλια είναι για να ανοιγοκλείνουμαι την πόρτα, όχι για να παίζουμε «μπουνιές» ούτε να παίζουμε με την ελαστικότητα των πλαστικών.

Να σημειώσουμε πως τέτοιο στυλ ταπετσαριών και πλαστικών χρησιμοποιούνται σε αρκετά μοντέλα της Skoda και είναι πολύ αξιόπιστα, και οι παλαιότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων Skoda συμφωνούν απόλυτα.  Θυμάστε οι περισσότεροι τις ταπετσαρίες και τα χερούλια στα Octavia tour και Octavia 5. Στα χερούλια έφευγαν φλούδες από το πλαστικό και τα υφάσματα ξεκολούσαν μετά από κάτι χρόνια. Οι νέες ταπετσαρίες έχουν πολύ καλό και μαλακό πλαστικό αντί υφάσματος, δερματίνη στο σημείο που ακουμπάμε τον αγκώνα και τα χερούλια είναι πιο στιβαρά με πολύ καλύτερης ποιότητας υλικό, κάτι το οποίο αποδεικνύει την αντοχή στο πέρασμα του χρόνου.

Η τεχνική λύση που προτάθηκε εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί πολύ απλά, για να έχει βάλει ο κατασκευαστής αυτά τα κουμπωματα κάτι παραπάνω ξέρει. Εκτός αυτού το ίδιο είναι να κουμπώνει σε 3 σημεία, το ίδιο σε 1 ;  Αν και ξαναλέμε αν παρουσιαστεί αυτό το θέμα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο να σας το φτιάξει. Ξανατονίζουμαι πως στην χώρα μας δεν έχει αναφερθεί τέτοιο θέμα, ούτε σε εμάς έχει φτάσει κάποια αναφορά από Έλληνα ιδιοκτήτη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΔ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΔ

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Skoda Technical Event

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Followers

Skoda Technical Event Epic