29 Οκτωβρίου, 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΤΗΕΝS SKODA FESTIVAL 1936 - 2015


Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το ΑΤΗΕΝS SKODA FESTIVAL 1936 - 2015, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της πίστας Speed Force στο Κορωπί Αττικής.
Ένας στόχος του Club έγινε πραγματικότητα, μια σκέψη πολλών ετών, να βρεθούμε όλοι μαζί, το χθες και το σήμερα της Skoda. Δυστυχώς ακόμα και πολλοί φανατικοί της Skoda δεν
γνωρίζουν την ύπαρξη της στις προπολεμικές εποχές. Οι τέσσερις διαχειριστές του skodaclub.com.gr και του skodaclubpeloponnhsou.gr (Θανάσης, Σάκης, Μιχάλης και Γιώργος) πιστεύουμε ότι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό έτσι ώστε να φιλοξενηθούν τα πάνω από 50 Skoda που έδωσαν το παρόν, και οι πολλοί επισκέπτες που ήρθαν για να δουν τα ιστορικά και αγωνιστικά Skoda. Tον ρόλο του παρουσιαστή είχε αναλάβει ο Μάρκος Καπετανάκης γνωστός αρθρογράφος αλλά και παρουσιαστής του Patras Motor Show, καθώς το event μεταδόθηκε live από το Sportal TV.

 O εκθεσιακός χώρος είχε πάνω από δέκα οχήματα Skoda που ξεκινούσαν ηλικιακά από το 1936 έως το 2015.  Τα φλας και τα χειροκροτήματα φυσικά έκλεψαν τα ιστορικά οχήματα που ήταν σε άριστη κατάσταση με τους ευτυχής ιδιοκτήτες να τα παρουσιάζουν στο ευρύ κοινό. Ξεκινώντας από το μακρινό παρελθόν απολαύσαμε ένα σπανιότατο Popular του 1936 ιδιοκτησίας Γιώργου Μπαχαρνίκου. Ένα αμάξι που τα αντίτυπά του σήμερα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και η αξία του κρίνεται ανυπολόγιστη, το οποίο χρειάστηκε 7 χρόνια για την πλήρη ανακατασκευή του. Ο κ. Μπαχαρνίκος είχε και ένα Felicia cabrio του 1959 όπου έχει γράψει και αυτό την ιστορία του, καθώς υπήρξε ιδιοκτησίας Ανδρέα Μπάρκουλη. Αντιλαμβάνεστε ότι όλος ο καλός θηλυκός Ελληνικός κινηματογράφος και όχι μόνο πέρασε από το δεξί κάθισμα του. Αμέσως μετά ένα Skoda Octavia Super του 1960, με τεράστια Αγωνιστική Ιστορία ιδιοκτησίας Τάσου Δαρειώτη (πρόεδρος της ΕΛΚΑ ). Το αυτοκίνητο με οδηγό και ιδιοκτήτη των αείμνηστο Μηνά Βουρδουμπάκη έλαβε μέρος σε 17 Ράλλυ Ακρόπολις και σε δύο Ράλλυ Monte Carlo. Ακόμα πιο δίπλα το κατακίτρινο Skoda Coupe 110 R του 1973 ιδιοκτησίας Γιώργου Σταμάτη και τέλος ένα Skoda Forman του 1993 ιδιοκτησίας του παλιού μηχανικού της Skoda Μελάτη Βόγλη.
Στην αγωνιστική ιστορία της Skoda απολαύσαμε το μοναδικό Felicia 1.6 KIT CAR του Κυριάκου Σαρλάνη αλλά και το Fabia 1.6 KIT CAR του Ιορδάνη Κωνσταντινίδη που ήρθε από την Κατερίνη μόνο και μόνο για το Event.

Ειδική παρουσίαση έγινε για τα νέα Skoda Fabia, Citigo και Octavia A7 όπου είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε. Τεχνικά χαρακτηριστικά, τιμοκατάλογος και όλα τα λοιπά στοιχεία των νέων μοντέλων ήταν στην διάθεση όλων των επισκεπτών,από την Skoda Κοιλάκος.
Είχε φροντίσει και για κάποια happening, με προσκαλεσμένους τους Ηρακλή Λεοντή και Θόδωρο Βούλγαρη. Ο Λεοντής γνωστός από τον χώρο του drift οδηγεί ένα Nissan 200SX με κινητήρα Lexus V8, ενώ ο Θοδωρής Βούλγαρης ένα Toyota Starlet με συνοδηγό τον Γιώργο Μανδάνη με νοπή την τεράστια επιτυχία τους με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ΕΕ/10 και της 20ης στην Γενική Κατάταξη του Ευρωπαϊκού Ράλλυ Ακρόπολις.

Φυσικά το event δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς να μπουν τόσα κουκλιά μέσα στην πίστα. Τα ιστορικά έκανα την χαλαρή αρχή για να πάρουν σειρά τα αγωνιστικά Fabia και Felicia όπου μας ξύπνησαν μνήμες από τους αγώνες της περασμένης δεκαετίας, και ζέσταναν την πίστα για να μπουν οι Λεοντής και Βούλγαρης για να την «κάψουν» με ένα μοναδικό Show.
Δυναμικό παρών στο event έδωσε η λέσχη της ΕΛΚΑ με μοναδικά και υπέροχα καλοσυντηρημένα οχήματα, σκαραβαίους αλλά και φοβερές πισωκούνες που μας θύμισαν άλλες όμορφες εποχές.
Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς εσάς που δώσατε το παρών αλλά και την βοήθεια των χορηγών που κάλυψαν τα έξοδα του event.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: 
-Γ.ΜΑΝΔΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
-Γ.ΜΑΡΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ
-ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ WASH

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
-Tην πίστα καρτ Speed Force, και όλο το προσωπικό της για την φιλοξενεία
-Το Sportal TV για την ζωντανή αναμετάδοση του Event
-Tην Χριστιάνα Μπαντούνα για την φωτογραφική κάλυψη
-Την RICHTER SOUND  για την ηχητική κάλυψη
-Τον Μάρκο Καπετανάκη και το automotopatras.gr
-Την Skoda Κοιλάκος
-Τον Ιορδάνη Κωσταντινίδη Skoda-Peugeot Κατερίνη
-Όλους τους ιδιοκτήτες των ιστορικών Skoda, και έναν έναν προσωπικά.
-Τον Κυριάκο Σαρλάνη
-Tην λέσχη ΕΛΚΑ
-Τους χορηγούς επικοινωνίας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΜΠΟΥΜ 1 ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΜΠΟΥΜ 2 ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΕΔΩ

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SKODA












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi