28 Σεπτεμβρίου, 2015

#Dieselgate:1,2 εκατ. Škoda TDI με παράνομο λογισμικό


H Škoda αποκάλυψε ότι 1,2 εκατ. αυτοκίνητά της με κινητήρα TDI με παράνομη «συσκευή παράκαμψης» έχουν βγει από τις γραμμές παραγωγής.
Δεν πέρασαν δύο ώρες αφότου η Audi ανακοίνωσε ότι 2,1 εκατ. αυτοκίνητά της TDI έχουν το παράνομο λογισμικό για τις μετρήσεις εκπομπών ρύπων, και η Škoda έσπευσε να ανακοινώσει ότι  1,2 εκατ. αυτοκίνητα έχουν το παράνομο
λογισμικό. Το θέμα είναι να δούμε πόσα από αυτά έχουν έρθει στην Ελλάδα, αλλά και τι θα γίνει με τα οχήματα που εμπλέκονται. Επίσημο δελτίο τύπου δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε σύντομα να μάθουμε πόσα τέτοια οχήματα, πια μοντέλα και τι κωδικοί κινητήρων έχουν εισαχθεί σε κάθε χώρα.

Μέχρι στιγμής, από τα περίπου11 εκατομμύρια αυτοκίνητα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του VW Group για παραπλάνηση των αρχών και των καταναλωτών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων στους κινητήρες ντίζελ TDI, έχουμε και λέμε: VW πέντε εκατομμύρια αυτοκίνητα, Audi 2,1 εκατ. και Škoda 1,2 εκατ. αυτοκίνητα.

Εκείνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι τις προσεχείς ώρες αναμένεται και η ανακοίνωση της SEAT για τα δικά της παράνομα TDI με το ένοχο λογισμικό της Bosh που φτιάχτηκε, όπως λέει  η ίδια, μόνο για διαδικασίες δοκιμών και όχι για αυτοκίνητα παραγωγής και είχε προειδοποιήσει σχετικά τον όμιλο VW.

(Πηγή Škoda μέσω reuters.com)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi