26 Σεπτεμβρίου, 2015

ΑΛΛΆΖΕΙ ΚΑΙ Ο CEO ΤΗΣ SKODA - AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ VWGROUP ΜΕΤΑ ΤΟ DIESELGATE


Μετά από πέντε επιτυχημένα χρόνια προώθησης και  ανάπτυξης των μοντέλων της ŠKODA θα δούμε τώρα κάποιες αλλαγές στην κορυφή. Την 1η Νοεμβρίου 2015, ο Bernhard Maier (55), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της Porsche AG, θα γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ŠKODA. Παράλληλα, ο μέχρι σήμερα Διευθύνων Σύμβουλος Καθηγητής Δρ Winfried Vahland (58) θα αναλάβει την ηγεσία του
νεοσυσταθέντος τμήματος Βορείου Αμερικής της VW AG
Ο Bernhard Maier, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως μηχανικός αυτοκινήτων και, στη συνέχεια, την απέκτησε προσόντα ως κύριος μηχανικός, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Calw. Αφού εργάστηκε για Nixdorf, ο Maier εντάχθηκε στο τμήμα πωλήσεων της BMW AG το 1988, αναλαμβάνοντας διάφορες διευθυντικές θέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τον Ιούνιο του 2001, Maier εντάχθηκε στην Porsche. Το 2010, ανέλαβε τη θέση του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Δεδομένου ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ŠKODA, ο ίδιος θα συνεχίσει να προχωρήσει με την ανάπτυξη του brand της ŠKODA ακόμη περισσότερο.

Bernhard Maier, θα αναλάβει τη θέση του CEO από τον Καθηγητή Dr. Winfried Vahland, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε τη μάρκα σε μια νέα διάσταση με τη μεγαλύτερη εκστρατεία ανάπτυξης όλων των μοντέλων. "Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα να αναλάβω μια νέα θέση εντός του ομίλου, μετά από από πέντε περιπετειώδη, επιτυχημένα και υπέροχα χρόνια», δήλωσε ο καθηγητής Δρ Winfried Vahland. "Η ŠKODA είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερη. Ένα σημαντικό μέρος της είναι η μεγάλη οικογένεια της ŠKODA, καθώς και δύναμη της μάρκας και η δυναμική της », δήλωσε ο καθηγητής Δρ Winfried Vahland.

Με τις πρόσφατες πωλήσεις πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα, με παρουσία σε περισσότερες από 100 αγορές, ŠKODA έχει πλέον καθιερωθεί ως μια διεθνές εμπορική μάρκα. Με το σχεδιασμό και την σύγχρονη τεχνολογία, τα αυτοκίνητα Skoda έχουν φθάσει πλέον σε κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους. Την 1η Νοεμβρίου 2015, ο καθηγητής Δρ Winfried Vahland θα αναλάβει όλη την ευθύνη για την Volkswagen Group της νεοσύστατης Περιφέρειας Βορείου Αμερικής, και σε αυτόν τον ρόλο θα είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen.

Το 20μελές Εποπτικό Συμβούλιο της VW AG συνεδρίασε σήμερα διορίζοντας και επίσημα τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό του. Πλέον, ο Matthias Mueller θα είναι ο άνθρωπος που από εδώ και στο εξής θα κληθεί να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό της πάλαι ποτέ ισχυρότερης «ομοσπονδίας» αυτοκινητοβιομηχανιών, όχι μόνο καταστρώνοντας, αλλά, πρωτίστως, υλοποιώντας στην πράξη ένα τιτάνιο σχέδιο σε διοικητικό, επικοινωνιακό και δικαστικό επίπεδο, που το συντομότερο δυνατόν θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα «την ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης στο VW Group», όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο 62ρονος Γερμανός μάνατζερ. Ο Mueller, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Audi το 1978(!), αρχικά ως μηχανικός της, θήτευσε στους κόλπους του γερμανικού Ομίλου σε ουκ ολίγες διοικητικές θέσεις τα χρόνια που ακολούθησαν διατελώντας μάλιστα από το 2010 μέχρι και σήμερα χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην Porsche AG. Σήμερα, στην πιο κρισιμότερη καμπή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όντας πλέον στην καυτή… καρέκλα του CEO της VW AG, ο αντικαταστάτης του Martin Winterkorn διαβεβαιώνει ρητά πως «δεν θα αφήσουμε τίποτα ανεξιχνίαστο και με τη μέγιστη διαφάνεια θα καταλήξουμε στα σωστά συμπεράσματα».
Στις υπόλοιπες ανακατατάξεις, αξίζει να σταθεί κανείς στην «αποχώρηση» του Christian Klingler, ο οποίος ηγείτο μέχρι πρωτινός του τμήματος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ του VW Group, για λόγους όμως που δεν σχετίζονται  με το διαβόητο σκάνδαλο παραποίησης των αποτελεσμάτων στις τυποποιημένες μετρήσεις εκπομπών ρύπων, που αποδεδειγμένα πλέον «αγγίζει» πάνω από 11 εκ. οχήματα παγκοσμίως. Αυτό τουλάχιστον επικαλούνται σήμερα, μέσω της επίσημης ανακοίνωσής που εξέδωσαν αργά το βράδυ, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας. Την θέση του αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος της Seat, Juergen Stackmann, ενώ το κενό που αφήνει πίσω του ο 52χρονος Γερμανός καλύπτεται με την εσωτερική επίσης μετακίνηση στο θώκο της ισπανικής εταιρείας του Luca de Meo, μέχρι πρότινος «αρχηγού» του τμήματος Πωλήσεων της Audi.

Πέρα από τις μετακινήσεις στελεχών, μια εξίσου σημαντική είδηση σε διοικητικό και όχι μόνο επίπεδο, η οποία είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετούς μήνες, αφορά στο «γκρουπάρισμα» των Bentley και Bugatti υπό την σκέπη της Porsche, καθώς και στη «συστέγαση» των Lamborghini και Ducati κάτω από την ομπρέλα της Audi. Οι VW, Seat και Skoda θα παραμείνουν, μέχρι νεοτέρας ασφαλώς, διοικητικά ανεξάρτητες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi