06 Οκτωβρίου, 2013

OCTAVIA 5 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΥΣ


Σε κάποια octavia 5 προ face lift  έχει παρουσιαστεί ένα "ράγισμα" στους αρμούς που γίνεται η ένωση του ουρανού με τις πλαϊνές κολώνες. Το "ράγισμα" αυτό παρουσιάστηκε σε αυτοκίνητο μέλους μας, και ήταν και στις  δύο πλευρές. Ξεκινούσε από το μπροστινό παρ πριζ και έφτανε μέχρι πίσω.Φαινόταν σαν να έσκαγε το χρώμα. Όμως ήταν σκάσιμο εσωτερικό της κόλας αεροπορικού τύπου που χρησιμοποιείτε για την συγκόλληση του φιλέτου του ουρανού.



Το όχημα ήταν μοντέλο 1/2007. Το ίδιο "σκάσιμο" το έχουμε δει και σε άλλα octavia 5. Από αυτή τη "ρωγμή" που παρουσιάζεται και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, μπορεί να μπουν νερά, και με την πάροδο του χρόνου να αρχίσει διάβρωση. Δεν ξέρουμε αν ήταν ελαττωματική παρτίδα κόλας, ή κάποιο ελάττωμα του ρομπότ που βάζει την κόλα, όμως σίγουρα ήταν ένα πρόβλημα που έπρεπε να λυθεί, και μας γέννησε ερωτηματικά για την ποιότητα κατασκευής. Το πρόβλημα πιστοποιήθηκε και από μεγάλη αντιπροσωπεία των Αθηνών, και από το κεντρικό συνεργείο της Βιαμαρ, και οι δύο εκθέσεις εστάλησαν στο εργοστάσιο,από το ειδικό τμήμα της Βιαμαρ και με οδηγία του εργοστασίου (πως ακριβώς θα επισκευαστεί) το αυτοκίνητο επιδιορθώθηκε χωρίς καμία επιβάρυνση του ιδιοκτήτη. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Όλα τα οχήματα της Skoda έχουν 12 χρόνια αντισκουριακή προστασία, όμως για να ισχύσει η 12 ετής εγγύηση, πρέπει η σκουριά να προέρχεται από μέσα προς τα έξω, και μία φορά τον χρόνο να γίνεται έλεγχος για τυχόν σκουριές από εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και να συμπληρώνεται στο βιβλίο συντήρησης του οχήματος. Οφείλουμε να συγχαρούμε την αντιπροσωπεία (interauto) που εντόπισε, πιστοποίησε και επισκεύασε το πρόβλημα, αλλά και τα κεντρικά της Βιαμαρ για την άμεση επικοινωνία με το εργοστάσιο και την διεκπεραίωση του προβλήματος.



 1η  δημοσίευση skoda club Πελοποννήσου 6/10/2013 Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς την άδεια του skoda club Πελοποννήσου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi