02 Μαρτίου, 2013


Multicollision Brake System


Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχτεί πως το ένα τέταρτο όλων των τροχαίων ατυχημάτων με τραυματισμούς αφορά σε ατυχήματα πολλαπλών συγκρούσεων. Κάτι που μεταφράζεται πως μετά την αρχική σύγκρουση, ακολούθησε και δεύτερη. Η VW λοιπόν έκανε το βήμα παραπάνω και εξέλιξε το καινοτόμο αυτό σύστημα με την ονομασία Multicollision Brake System.

Αυτό που κάνει ουσιαστικά το εν λόγω σύστημα, είναι να φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, όταν έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση, με αυτοσκοπό να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό την κινητική ενέργεια που έχει αναπτυχθεί. Η αρχική σύγκρουση γίνεται αντιληπτή από το σύστημα μέσω των αισθητήρων που φέρουν οι αερόσακοι. Εν συνεχεία το φρενάρισμα του οχήματος μέσω του συστήματος περιορίζεται από τη μονάδα ελέγχου ESC, με τη μέγιστη επιβράδυνση να φτάνει τα 0,6 g, νούμερο που φτάνει το επίπεδο επιβράδυνσης του Front Assist, με το οποίο διασφαλίζεται ότι ο οδηγός θα αναλάβει εκείνος τον έλεγχο του αυτοκινήτου ακόμα και σε περίπτωση αυτόματου φρεναρίσματος.
Η παράκαμψη του Multicollision Brake System, πραγματοποιείται από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή, όπως για παράδειγμα όταν ο οδηγός επιταχύνει, το σύστημα το αναγνωρίζει και απενεργοποιείται. Η απενεργοποίηση του συστήματος επιτυγχάνεται και στην περίπτωση που ο οδηγός προβεί σε εξαιρετικά δυνατό φρενάρισμα. Ουσιαστικά, το multicollision brake system φρενάρει μέχρις ότου η ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάσει στα 10 km/h, με την υπόλοιπη ταχύτητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να οδηγηθεί το όχημα σε ασφαλές μέρος μετά τη διαδικασία φρεναρίσματος.

 (πηγή autotriti)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi