26 Μαρτίου, 2013


ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ COUPE ΜΟΝΤΕΛΟ

ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ VW..ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ...

Παρά τα δημοσιεύματα για το… ηχηρό «No» που έχουν απαντήσει οι Γερμανοί του VW group στο αίτημα των ανθρώπων της Skoda να προχωρήσουν στην εξέλιξη και παραγωγή του δικού του μικρού coupe μοντέλου.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα  ο φόβος των Γερμανών για να μην καβαλήσει εμπορικά, η πιο
οικονομική Skoda, το Sirocco είναι έντονος, κάτι που ήδη συμβαίνει με το μικρό Citigo και με το Up! αλλά και με το αντίστοιχο μοντέλο της Seat. Άλωστε το νέο Rapid πάει πολύ καλά σε πωλήσεις και ο ερχομός της νέας Οctavia προκάλεσε πονοκεφάλους στο VW group..ομολογουμένως το Passat θα έχει έναν πολύ δυνατό ανταγωνιστή σε όλα τα επίπεδα.

Παρόλα αυτά, οι… Skodαίοι δεν το βάζουν κάτω και ετοιμάζουν να καταθέσουν την πρότασή τους στο ΔΣ του group, η οποία και θα αξιολογηθεί ανάλογα. Μεταξύ δύο-τριών σχεδίων που θα προτείνουν είναι και αυτό που σας αποκαλύπτουμε σήμερα, σε μία αποσπασματική φωτογραφία.
Εφόσον το μικρό coupe πάρει το Γερμανικό ΟΚ, δεν πρόκειται να το δούμε πριν το 2014, με τους γνώριμους κινητήρες του group, όπως και το κιβώτιο DSG των 7 σχέσεων το οποί ανάγκασε την VW να ζητήσει συγνώμη και να κάνει ανάκληση στην αγορά της Κίνας...πράγματι το πλήγμα ήταν μεγάλο
για το κύρος της VW.
H Skoda θα αποκαλύψει τη νέα Octavia RS το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ (11-14 Ιουλίου). Πλέον έχουμε και την επίσημη επιβεβαίωση από την Skoda, οι οποία έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία. Σε αυτήν φαίνεται το sport sedan καλυμμένο με σεντόνι να στέκει στη γραμμή εκκίνησης της ανάβασης, δίπλα στην απλή έκδοση του οικογενειακού μοντέλου.
Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην κορυφαία έκδοση της νέας Octavia. Απόλυτα φυσιολογικά, καθώς είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για το sport οικογενειακό μοντέλο της Skoda. Γνωρίζουμε ότι η πρεμιέρα της RS έχει προγραμματιστεί για το προσεχές καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, όμως προκύπτουν διαρκώς νέες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Οι τελευταίες αφορούν την προοπτική λανσαρίσματος και τετρακίνητης έκδοσης. Στελέχη της Skoda άφησαν μάλιστα ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο μέλλον, υπό τη μορφή έκδοσης περιορισμένης παραγωγής. Μία Octavia RS 4×4 θα αποτελούσε πάντως πονοκέφαλο για την Audi και συγκεκριμένα για το Α4 quattro. Οπότε θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις… εσωτερικές διεργασίες στον Όμιλο Volkswagen.
Γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν και πάλι δύο εκδόσεις, βενζίνης και diesel. Οι φήμες θέλουν το 2λιτρο TSI να αποδίδει από 220 PS (όπως στην περίπτωση του νέου Golf GTi) και τον αντίστοιχης χωρητικότητας TDI 186 PS. Ως αποτέλεσμα, η νέα Octavia RS θα είναι πιο γρήγορη, με την 2.0 TSI να ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε λιγότερο από 7 sec και να ξεπερνά σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h. Ταυτόχρονα όμως θα προσφέρει και σημαντικά μειωμένη κατανάλωση.
Η Octavia RS 2.0 TDI ίσως κυκλοφορήσει με μία μικρή χρονική καθυστέρηση, ώστε να δώσει χρόνο στο βενζινοκίνητο μοντέλο να εξασφαλίσει πωλήσεις.
(πηγή skodamediaportal)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Like us on facebook

instagram

MOTORSPORT NEWS

Facebook group

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ

FOLLOW US ON TWITTER

About us

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

Translate

TEXNIKA

ANABΑΘΜΙΣΕIΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΤΛΣΥΜ

Followers

ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ

Fabia Monte carlo 1.5tsi 150ps

ΠΑΡΑΠΟΝΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Fabia Monte Carlo DSG 150ps 1.5tsi